Vonatos Gizi

Para-Kovács Imre
2009. 02. 13.
A 83 éves Vonatos Gizi (leánykori név: Repülős Gizi) a napokban ismét lebukott, amikor sikertelenül próbált besurranni egy komáromi családi házba. Eddig 40 év letöltendő börtönbüntetést kapott, és ebből húszat le is töltött.

Hócipő: Kedves Gizi néni, arról szeretném kérdezni, hogy miért is váltott vonatra repülőről.

Vonatos Gizi: Nos, ennek részben a belföldi járatok megszüntetése, részben az ingyenes vasúti menetjegy az oka. Az én koromban már egyébként sem ajánlatos röpködni.

Hócipő: Nemrégiben felkereste Önt Von Labanc báró, de mint kiderül, távedésről volt szó...

Vonatos Gizi: Igen, csörgött a telefonom, és a báró arról érdeklődött, hogy tudnék-e segíteni neki. Akkoriban még Repülős Gizi volt a nevem, és Gripen típusú vadászgépeket akart eladni rajtam keresztül a magyar államnak. Mondtam neki, hogy, aranyoskám, én nem foglalkozom ilyesmivel, de egyszer az előzetesben megismerkedtem egy kedves orgazdával, és megadtam neki a telefonszámát.

Hócipő: Nem fárasztó az Ön korában a besurranás?

Vonatos Gizi: Magam is szívesebben lennék önkormányzati képviselő vagy polgármester, de sajnos ott a büntetett előélet kizáró ok. Arra is gondoltam, hogy megkárosítom a magyar államot 35 milliárd forinttal, de sajnos a derekam már nem a régi, és nem tudok ennyi pénzt elcipelni.

Hócipő: Mivel már van Ön ellen egy másik elfogató parancs is érvényben, most valószínűleg börtönbe kerül. Mik a tervei a jövőre nézve, mihez kezd majd szabadulása után?

Vonatos Gizi: Terveim szerint rossz magaviselettel elkerülöm a harmadolást, így aztán a gazdasági válságot biztos körülmények között húzom ki. Szabadulásom után visszatérek a repülőre, és kihasználva az Unió által nyújtott lehetőségeket összeurópai besurranásba fogok, kizárólag politikusok és állami cégvezetők lakásaira specializálódva, mert ők úgysem merik bevallani, mik is tűntek el, hiszen akkor el kellene mondaniuk, hogy jutottak ezekhez az értéktárgyakhoz. A későbbiekben esetleg veszek egy borzot.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/17  •  VIII. 10. – VIII. 23.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Váncsa István: az autópályákat is ellopták, ha pedig emiatt gutaütést kapnánk, nem terheljük az ellátórendszert, se mentő, se benzin, se ahová bevihetne minket Para-Kovács Imre: Ez az én harcom – mondta Orbán Texasban – békében toporzékolni és ordibálni, veszély esetén sunnyogni a szőnyeg alatt, amíg mások meg nem oldják a problémát Smuzewitz Ilona: a fatüzelés nem a szegénység jele, hanem a szerénységé! Farkasházy Tivadar csodálkozik, hogy Orbánt még a landsbergi börtönbe se kellett zárni ahoz, hogy megírja texasi beszédét Verebes István: Itt a hülye, hol a hülye? Dési János örvend, hogy a Magyar Államkincstár spórol a közalkalmazottak WC-papírján, ez aztán a fejlődés A Heti Kamu megtudta, visszakéri a kormány a választási kampányban ingyen osztott krumplit és tűzifát, megélhetési költségcsökkentés-csökkentés címén Összegyűjtöttük, mely operákat kell betiltani kulturális keveredés miatt Trunkó Barnabás szerint az iskoláknak most nem pedagógusokat kéne keresniük, hanem a fatüzeléses kályhákhoz értő pedellusokat
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.