Lemegyek hídba

Ma volt a holnap tegnapja

Ürmös Zsolt
2009. 06. 26.
Piszkos 13
13 állami nagyvállalat vezetője nem hajlandó a kormányfő kérésének megfelelően visszaküldeni a 2008-as prémiuma felét az államnak, mondván, megdolgoztak a pénzért, és nem adnak belőle vissza egy fillért sem. Ezt nevezem én drága közmunkának…

Roadshow
A külföldi kötvénykibocsátást előkészítő roadshow kezdődik júliusban több európai nagyvárosban, jelentette be Oszkó Péter pénzügyminiszter. Reméljük a befektetők bizalmát nem Zalatnay Cini koncerttel akarják helyreállítani…

Second hand
32 darab, használt Van Hool típusú csuklós buszt vásárolt a BKV Belgiumból. Ha a buszok beválnak, a Főváros elgondolkodik, hogy a járművek után egy olcsó és jól működő vezérigazgatót is lízingeljen Belgiumból.

Mentelmi jog
Gyanúsítottként hallgatná meg a Legfőbb Ügyészség Dávid Ibolya MDF-elnököt és Herényi Károly volt frakcióvezetőt az UD Zrt.-vel kapcsolatos adatgyűjtési ügyben. Politológusok szerint, ha bírósági szakaszba kerül az ügy, Dávidnak egy Herényivel rosszabbak lesznek az esélyei.

Anya csak egy van…
Több száz méteren keresztül vezetett szemben a forgalommal egy részeg anyuka, hátul az ülésen három, 2, 3, és 5 éves gyermekével. vezetés közben csak ezt hajtogatta: „Na, látjátok gyerekek, így nem szabad kocsit vezetni!”.

Fapados utasok
A Wizz Air "fapados" légitársaság több ezer darab tízezer forintos kupont tartalmazó léggömböket engedett volna a levegőbe, de a tömeg botokkal és késekkel támadt a lufikra, még mielőtt azokat szélnek eresztették volna. Senki nem mondta nekik, hogy nem szabad kést meg botot vinni a repülőre?

Lemegyek hídba
A Fővárosi Közgyűlés megszavazta, hogy költségvetési átcsoportosítással további 17,1 milliárd forintot biztosítsanak a Margit híd rekonstrukciójához, és további 50 ezret Demszky Gábor új felsőhídjához.

Öngól
Tíz napig sem tartott a várpalotai csoda, a várt dubaji befektető az utolsó pillanatban visszalépett, így nem fektet be a város futballjába kétmilliárd forintot. Valószínűleg jobb befektetést talált. Ő újítja fel a Margit hidat…

Homo pedofilus
Emberevők voltak az első európaiak. A Homo antecessor nem vetette meg az emberhúst, egyedei különösen kedvelték a gyermekeket és kamaszokat. Egyes egyedeik még napjainkban is köztünk élnek, ők a Homo pedofilusok.

Bojkott
Olasz egyetemi tanárnők arra kérik a G8-csoport állam- és kormányfőinek feleségeit, hogy bojkottálják a G8-ak júliusi csúcstalálkozóját, és távolmaradásukkal tiltakozzanak Silvio Berlusconi olasz kormányfő rendszeres szexista megnyilvánulásai ellen. Egyébként is olyan öregek, hogy az olasz kormányfő már nem is foglalkozna velük.

A miniszter félrelép
Újabb vezető amerikai politikusról derült ki, hogy megcsalta feleségét. Mark Sanford sajtótájékoztatón, könnyek között jelentette be, hogy házasságon kívüli kapcsolata van Silvio Berlusconival.

Csüccs le!
Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője az új konzervatív frakcióba ül be az Európai Parlamentben. A megállapodás szerint cserébe a frakció többi tagja vállalta, hogy bajuszt növeszt.

Csípős gránát
Kézigránátok tölteteként használnák fel az indiai biztonsági erők a világ legerősebb chili paprikájának a porát, tüntetések megfékezésére, felkelők elleni hadműveltekben. Az már milyen erős lehet, amitől még az indiaiak is fejvesztve menekülnek?

Álbeteg
Betegséget színlelő növényre leltek kutatók Ecuador esőerdeiben. A furfangos lágyszárú azért tetteti betegnek magát, hogy ne támadja meg az aknázó moly. A növény a magyar gazdaságról a Caladium steudneriifolium hungarica nevet kapta.

Kritikus majom
Lepisilte a zambiai elnököt szerdán egy majom, amikor épp a gazdasági válságról, és a kormány programjáról értekezett. Ebből is látszik, Zambiában már megvalósult a szabad véleménynyilvánítás.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.