Orángután oratórium

Ma volt a holnap tegnapja

Ürmös Zsolt
2009. 08. 07.
Egyes kutatók megfigyelése szerint hangszert használ az orángután. Tenyere közé vett levelet fúj, így sípolva figyelmezteti fajtársait a veszélyre. Bár lehet, hogy csak Benkő Dánielt látták az argentin dzsungelben…

Russian macsó
Félmeztelenül mutatkozott fotósok előtt Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök a Bajkál-tónál tett vakációja alatt. A feketeöves dzsúdó mester férfias imázsát úgy építette még tovább, hogy lemerült a világ legmélyebb tavának aljára, ahol megharapott egy 100 kilós harcsát.

MSZP! Múkodj!
Várhatóan az Egyesült Államokból kérnek fel kampánytanácsadót a választási felkészülésre a szocialisták. Sőt, a választási küzdelemben a híres mentalista, Uri Geller segítségét is igénybe veszik majd. Urinak csak annyi lesz a dolga, hogy erősen koncentráljon, és közben a kampánystábbal közösen mondogassa: „Egy, ketó, harom! MSZP, múkodj!”.

BKV, oszolj!
Az MDF szerint a sorozatos BKV-botrányok miatt távoznia kell a közlekedési vállalat vezetőségének. Dávid Ibolya a megüresedő helyek mindegyikére Bokros Lajost jelöli.

Madonna az M3-ason?
Mégis a Kincsem Parkban lép fel Madonna. Bár felmerült, hogy az M3-as autópálya budapesti bevezetőszakaszán lesz a popdíva koncertje, de a Live Nation és az Állami Közútkezelő közötti tárgyalások megszakadtak. Pedig a koncertszervező már abba is belement volna, hogy újraaszfaltozza az autópálya ominózus szakaszát.

ORBITális pálya
A kínai űrhajósok kiválasztásánál a rossz lehelet is kizáró ok. Arról nem érkezett hír, hogy a mentolos rágó doppingnak számít-e? Nagy kár, hogy ezt a szűrőt a BKV-ellenőr castingokon még nem alkalmazzák.

A nagy Ho-Ho-Ho
Egy százkilós magyar harcsa megharapta az őt egy Győr melletti tóból kifogó osztrák horgászt. A horgász kijelentette, mindig is tudta, hogy szeretik a halak, de hogy ennyire…

Van képe…
Kárpótlást kért a hágai Nemzetközi Törvényszéktől Radovan Karadzsics, a boszniai szerbek egykori vezetője amiatt, hogy állítása szerint a szerb hatóságok elrabolták, és egy titkos helyen, napokon keresztül fogva tartották. Persze ez a kárpótlás csak borravaló a mellet, amit neki kellene fizetnie sok tízezer boszniai családnak.

Mike Tyson nyomában
Legjobb barátjával találta egy ágyban gyermeke anyját a BBC fiatal sztártörténésze. Begurult, többször megütötte bizalmas barátját, majd füléből kiharapott egy darabot. Mi lett volna, ha valami haragossal csalja meg az asszony? Csak a füle marad?

Nein Kampf!
A németországi zsidók kiadnák a Mein Kampfot. Egy szervezetük ugyanis jó ötletnek tartja, hogy egy olyan változat kerüljön a boltokba, amit akadémikusok kommentárjaival láttak el. Az eseten felbuzdulva a Jobbik máris bejelentette, hogy kiadják az Karl Marx: A tőke című művét, Morvai Krisztina kommentjeivel.

Szívás
Alaposan megcigarettáztatta egy diákját egy tanárnő Malajziában, miután cigarettát és öngyújtót talált a gyerek szekrényében: 42 szálat szívatott el vele. Még szerencse, hogy a morcos tanárnő nem füves cigit talált nála…

Mélyvíz, csak úszóknak!
A szuperdresszeknek köszönhetően 43 világrekord dőlt meg Rómában, a vasárnap véget ért "vizes" világbajnokság úszóversenyein. Az eredményen felbuzdulva a FINA javaslata szerint ezen túl az új rekordokat nem az úszók, hanem a fürdőruhák gyártói mellé írják majd.

Mit tehet a sejt?
A Fidesz szerint az őssejt ügyben Demszky Gábor főpolgármesternek és Steiner Pálnak, a főváros MSZP-s frakcióvezetőjének is nagy a felelőssége, miután Demszky kijelentette, a Fővárosi Közgyűlésben a Fideszes képviselők helyére szívesen ültetne őssejteket.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.