A reklámarc

Ma volt a holnap tegnapja

Varga Ferenc József
2009. 11. 14.
Bajnai Gordont ábrázoló fényképpel illusztrálta egy francia rádióadó a H1N1 elleni oltásról szóló cikkét. Vélhetően nem ismerték fel a magyar kormányfőt, akiről szó sem esik az anyagban. Miniszterelnök úr! Itt az új karrier! Nálunk pedig Orbán Viktor lesz a Bajnai elleni védőoltás reklámarca.

Tipikus
A legnagyobb közelség előtt csak 15 órával fedezték fel azt a kisbolygót, amely november 6-án egy földátmérőnyire haladt el mellettünk. Na és? A kormányról is csak később derült ki, hogy elk..ták, mégis itt vagyunk!

Engedjétek hozzám...!
November 13-án XVI. Benedek pápa magánkihallgatáson fogadta Bajnai Gordon miniszterelnököt, aki beszélt a Szentatyának Magyarország gazdasági helyzetéről, EU elnökségünk várható prioritásairól. Válaszul a pápa arra kérte Bajnait, hogy mondjon el 20 Miatyánkot.

Januártól nem lehet megverni a gázóra-leolvasókat
Ha az Országgyűlés elfogadja a törvénymódosítást, akkor januártól az áram- és gázszolgáltatók leolvasást végző alkalmazottai közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek. Miért? Eddig meg lehetett verni őket? Ezt nem tudtam! Egyébként én magam szoktam leolvasni a gázórámat. Ha pofáncsapom magam, lecsuknak?

Irány a piac!
Egyes elemzők szerint a magyar GDP vártnál rosszabb alakulása leginkább a belső fogyasztás állapotával magyarázható. Az előttünk álló időszak növekedése teljes mértékben a külföldi piacok kezében van. Megkérdeztük a legilletékesebbet. "Már megin' hülyítik az embert! Én a Lehel piacon vásárolok, és ott is fogok! A rossebb menjen külföldi piacokra!" - mondta Erzsi néni.

No de!
Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint statisztikailag Európa a recesszió végére ért, de ebből a mindennapokban még nem érezhetünk semmit. Elnök úr, érezzük. De csak statisztikailag!

Eggyel arrébb!
Téves címen tartottak házkutatást a rendőrök - állítja egy valkói férfi. Szerinte egy tévesen kiállított lakcímkártya miatt ütöttek rajta a családján, pedig másvalakit kerestek. A rendőrség szerint korábban a férfi is tévesen ment be több lakásba, feltehetőleg a rossz lakcímkártyája miatt.

Na ezt látná Semmelweis!
Az új-zélandi vízi centrumban az egyik cápa rögtönzött császármetszéssel segített társának. - A babák állapota kielégítő, már a születésük utáni első percben széttéptek egy búvárt - nyilatkozta Dr. Pöröly János, aki szerint a cápamentők késve érkeztek, és az akváriumok is egymásnak küldözgették a cápamamát.

Játssz a sajátoddal!
José Manuel Barroso szerint a Rubik-kocka mutathat megoldást az Európai Unióban jelenleg zajló pozícióharcra. A magyarországi hatalmi játékok között leginkább a "Ki nevet a végén?" hódít.

Agyműtét a középkorban?
Igen, ráadásul sikerrel. Minden jel szerint túlélte az agyműtétet az a fiatal ír nő, aki Kr. u. 800 körül eshetett át a beavatkozáson. A kutatók időközben kiderítették, hogy a hölgy egy korabeli celeb volt, s így a műtét placebo-jellegével magyarázható a siker, hiszen nem volt mit operálni!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.