Elmebaj

Ma volt a holnap tegnapja

Varga Ferenc József
2009. 12. 26.
A rendkívüli melegben minden magyar sípálya bezárt, és nem érdemes elmenni a határ közelében fekvő szlovén, osztrák, és szlovák pályákra sem. Ellenben nyitásra készülnek a strandok, de miután a hideg visszajön, így ismét bezárnak és a sípályák fognak újra kinyitni, majd megint a strandok, és megint a sípályák. És ez nyáron is így lesz.

A Jedi visszatér
Torgyán József, az egykori FKgP-elnök ismét indul a választásokon - ezúttal az általa alapított Torgyán-Kisgazda-Koalíció zászlaja alatt. Torgyán annyira bízik a sikerben, hogy már meg is rendelt 10 kiló chilei cseresznyét, valamint egy fehér koncertzongorát a Földművelésügyi Minisztérium számára.

Nagyon fáj!
Angol tudósok bebizonyították, hogy az együttérzés az emberekben nemcsak azt jelenti, hogy átérzik a másik fájdalmát, hanem a másik szenvedése láttán ők maguk is fájdalmat éreznek. A kísérletet Bajnai Gordonon is elvégezték oly módon, hogy a szeme láttára megvonták a brit miniszterelnök havi fizetését és összes juttatását. A kísérlet előtt közölték Bajnaival: "Fájni fog!". És fájt neki!

Fontos hír
Tarlós István boldogan emlékszik vissza gyermekkora karácsonyaira. A politikus idén is családi körben ünnepel és a hagyományos ételek sem hiányoznak az asztalról. Más politikusok nem így ünnepelnek. Lendvai Ildikó például biztos Metál Karácsony-koncertre ment a haverokkal, Orbán Viktor az aluljáróban cigizhetett, Oszkó Péter pedig talán azt sem tudja mi az a karácsony.

Hülye viccek
Állítólag csak meg akarta ölelni a pápát az a 25 éves svájci-olasz nő, aki Szenteste, a Szent Péter Bazilikában rá akart ugrani XVI. Benedekre. Az egyházfő megtántorodott és elesett, de nem lett komoly baja. A George Busht 2008-ban cipővel megdobó iraki újságíró is csak meg akarta mutatni az amerikai elnöknek, hogy milyen szép lábbeliket lehet kapni a Közel-Keleten.

Füstbe ment reklámterv
A Le Monde című tekintélyes párizsi lap első ízben választotta meg az év emberét - a sikeres brazil elnök Luiz Inacio Lula da Silva személyében. Ha 2006-ban kezd hozzá a projektnek, akkor minden valószínűség szerint Gyurcsány Ferenc lett volna a Le Mond évének embere. Akkor ugyanis a magyar miniszterelnök miatt naponta több milliószor hangzott el a lap neve, remélve, hogy Gyurcsány Le Monde!

Bumm!
Dmitrij Medvegyev orosz elnök szerint szavatolni kell Ororszország nukleáris elrettentési erejét. Ezért a nagyhatalom tovább munkálkodik atomrobbanófejeket hordozó rakéták új generációjának kifejlesztésén. A rakétákat azonban - az olcsóbb előállítás okán - Kínában gyártják, így ha selejtesek lesznek, akkor azért, ha nem, akkor meg azért lesznek hatékonyak.

Medvegyev megint
Az orosz elnök azt nyilatkozta, hogy szeretné megtiltani az alkoholfogyasztást a közlekedésben résztvevőknek. Oroszországban ugyanis egy nemrég született törvény lehetővé teszi a járművezetőknek, hogy 0,3 ezrelékes véralkoholszintig volánhoz ülhessenek. Akkor minek a rakéta? Beülnek az autóikba, és a világ már is el van rettentve!

Miért érdekes?
R. Kárpáti Péter, a Barátok közt sztárjának gyermekei már nagyok, így a karácsonyi készülődésből ők is kiveszik a részüket. A színész azt is elárulta milyen ételek kerülnek terítékre náluk. A szomszédjában lakó Kovács Erzsi néni is készült a karácsonyra, a 153 méterrel arrébb lakó Varga-családról nem is beszélve. És persze ne feledkezzünk meg Bodnár Endréről sem, aki egy másik kerületben lakik...

Csínján a szavakkal!
A modellből lett énekesnő, Kustánczi Lia nem örül annak, ha bántják a zenéje miatt. Nem érti, hogy miért a rosszindulat és az általános közöny. Azt sem érti, hogy miért teszik fel a kérdést: ki az a Kustánczi Lia? És azt sem, hogy a "zene" szó használatakor miért mondják neki: "Ne fogjunk könnyelműen a húrok pengetéséhez!"

Erre inni kell!
A providence-i Brown Egyetem kutatói szerint a whisky lényegesen rosszabb másnaposságot okoz a vodkánál. Köszönöm az információt. Ezentúl a rendes két whiskym után beküldök még 2-3 vodkát, hátha jobban leszek másnap!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.