Elkezdődött a világbajnokság (Argentína - Nigéria 1:0)

Para-Kovács Imre
2010. 06. 12.
Ezúton üdvözlöm az eddig fellépett válogatottakat, és elismerésemet fejezném ki a szórakoztató bevezetőért, most viszont elkezdődött a labdarúgó világbajnokság, aminek azért ideje volt.

Elkezdődött, és eltartott vagy húsz percig, aztán az argentinok úgy döntöttek, hogy ráülnek az eredményre, jó nekik az 1-0, minek idegeskedni, ha egyszer a nigériaiakat nem érdekli a labda. Mit mondjak, érdekes játék alakult ki, az argentinok passzolgattak, mint szabadnapos inszeminátor a boldog tehenek között, a nigériaiak pedig várták, hogy támadjanak már, mert akkor majd ők védekezni fognak, de azt a saját térfélen kell, úgy tanulták, az argentinok viszont a saját térfelükön adogattak, így aztán elkezdtem a vargányás rizottót, amit vacsorára terveztem, és elolvastam Szőts Géza kiváló interjúját, melyben hülyeségeket beszél.

Meg kell jegyeznem, hogy Messi nagyszerű focista, de ha valaki ezt tőlem és most tudta meg, talán ne is nagyon foglalkozzon a világbajnoksággal... nagyszerű, de ennyi helyzetet nagymamám, Diószegi Ferencné, született Kürti Mária sem hagyott volna ki, hiába volt ott a nagyszerű nigériai kapus.


- Ebben azért most benne volt a kezem...


Argentína nem érdemelt győzelmet, Nigéria nem érdemelt egyenlítést, mi pedig nem érdemeltük meg azt a hatvan percet, ami labdarúgás nélkül telt el, még jó, hogy nem kell érte fizetni.


- Le ne maradj!


Ment a tilitoli, aztán a hetvenedik perc környékén hirtelen elkezdtek focizni a csapatok, gyorsan lezavartak néhány helyzetet, aztán visszafeküdtek. Hozzá kell tennem, az argentinok jobban visszafeküdtek, mint a nigériaiak, ebben az időszakban még arra is gondoltam, hogy esetleg megérdemelnék az egyenlítést, de összességében szétesett, ötletszerű játékot láttunk, mindkét csapat arra épített, hogy majd megugrik valamelyik zseni és ló egy gólt, illetve Maradona betanított öt figurát, kettőt szögletre, kettőt szabadrúgásra, egyet pedig arra az esetre, ha veszett elefánt rontana be a stadionba, aztán kiküldte csapatát és imádkozott.

Bejött neki, de ezzel a megúszós játékkal elég nehéz lesz lenyomni Dél-Koreát.


- Jól van öcsi, nálunk be is férnél a C csapatba!


Annyit legalább kaptam, hogy volt húsz perc foci, és nem volt teljesen hülye a bíró, de ennél a továbbiakban sokkal többet várok.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.