Elkezdődött a világbajnokság (Argentína - Nigéria 1:0)

Para-Kovács Imre
2010. 06. 12.
Ezúton üdvözlöm az eddig fellépett válogatottakat, és elismerésemet fejezném ki a szórakoztató bevezetőért, most viszont elkezdődött a labdarúgó világbajnokság, aminek azért ideje volt.

Elkezdődött, és eltartott vagy húsz percig, aztán az argentinok úgy döntöttek, hogy ráülnek az eredményre, jó nekik az 1-0, minek idegeskedni, ha egyszer a nigériaiakat nem érdekli a labda. Mit mondjak, érdekes játék alakult ki, az argentinok passzolgattak, mint szabadnapos inszeminátor a boldog tehenek között, a nigériaiak pedig várták, hogy támadjanak már, mert akkor majd ők védekezni fognak, de azt a saját térfélen kell, úgy tanulták, az argentinok viszont a saját térfelükön adogattak, így aztán elkezdtem a vargányás rizottót, amit vacsorára terveztem, és elolvastam Szőts Géza kiváló interjúját, melyben hülyeségeket beszél.

Meg kell jegyeznem, hogy Messi nagyszerű focista, de ha valaki ezt tőlem és most tudta meg, talán ne is nagyon foglalkozzon a világbajnoksággal... nagyszerű, de ennyi helyzetet nagymamám, Diószegi Ferencné, született Kürti Mária sem hagyott volna ki, hiába volt ott a nagyszerű nigériai kapus.


- Ebben azért most benne volt a kezem...


Argentína nem érdemelt győzelmet, Nigéria nem érdemelt egyenlítést, mi pedig nem érdemeltük meg azt a hatvan percet, ami labdarúgás nélkül telt el, még jó, hogy nem kell érte fizetni.


- Le ne maradj!


Ment a tilitoli, aztán a hetvenedik perc környékén hirtelen elkezdtek focizni a csapatok, gyorsan lezavartak néhány helyzetet, aztán visszafeküdtek. Hozzá kell tennem, az argentinok jobban visszafeküdtek, mint a nigériaiak, ebben az időszakban még arra is gondoltam, hogy esetleg megérdemelnék az egyenlítést, de összességében szétesett, ötletszerű játékot láttunk, mindkét csapat arra épített, hogy majd megugrik valamelyik zseni és ló egy gólt, illetve Maradona betanított öt figurát, kettőt szögletre, kettőt szabadrúgásra, egyet pedig arra az esetre, ha veszett elefánt rontana be a stadionba, aztán kiküldte csapatát és imádkozott.

Bejött neki, de ezzel a megúszós játékkal elég nehéz lesz lenyomni Dél-Koreát.


- Jól van öcsi, nálunk be is férnél a C csapatba!


Annyit legalább kaptam, hogy volt húsz perc foci, és nem volt teljesen hülye a bíró, de ennél a továbbiakban sokkal többet várok.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/11  •  V. 17. – V. 30.
Gálvölgyi 75 – avagy a 104 és a 41 perc és egy közelgő születésnap! Farkasházy Tivadar: Nevezzék ki Gálvölgyit helyettes államtitkárnak! Para-Kovács Imre: Halló, operatív törzs? Küldjenek egy mentőmellényt, mert légzésem van! Váncsa István: sok éve már, hogy az állam elvette a kórházakat az önkormányzatoktól, csak rájött, hogy nincs itt semmi lopnivaló, így hagyja őket szétrohadni Smuzewitz Ilona: Ilyen tavasz után lehet még magyar nyár? És majd sokat izzadunk a nagy magyarban? – avagy az átköltés korlátairól és kudarcairól Verebes István: Egy magát különleges gondolkodónak valló valakinek a monológja Havas Henrik: alapítson elvált nők klubját Varga Judit Kósa felségével, és legyen a fővédnökük Szájer József! Dési János: a száraz kenyér szaros pelenkák közüli kihalászásának technikájáról A Heti Kamu megtudta, jövőre az összes tankönyvből kiírják a Homo sapienst, amit ezentúl Magyar sapiensnek neveznek Mindent vágott! – közel ezer képünk van Vágó Istvánról, helyünk viszont csak négy oldalnyi remek pillanatára volt
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.