A németek majdnem (Spanyolország - Németország 1:0)

Para-Kovács Imre
2010. 07. 07.
Már éppen kezdtem felülvizsgálni a német fociról kialakult nézeteimet, és fogalmaztam a mondatokat, miszerint a németek Európa portugáljai, de aztán jött ez a meccs, és Spanyolország válogatottja a döntőbe jutott, mert a német csapat képtelen volt hozni azt a színvonalat, azt a könnyed, mégis hatékony játékot, amivel eddig elrohant.

Olyanok voltak, mint egy közepes német csapat, semmi csillogás und villogás, semmi kiemelkedő egyéni teljesítmény, és semmi gól. Nulla.

Nem hiszem, hogy Müller hiányzott ennyire, de még az is lehet, a középpálya bizonytalan volt, Klose béna és lassú, az egész német válogatott úgy nézett ki, mintha elfogyott volna az üzemanyag, mintha csak az elődöntőig tartott volna a vérdopping, itt pedig eljött a tavaszi fáradtság és kész.

Ha támadtak volna, a spanyolok talán kicsit visszavesznek, de a meccs során volt nagyjából öt kapura lövésük, amivel nehéz meccset nyerni. Kétségtelen, hogy Löw V-nyakú kék pulcsija szemet gyönyörködtetett, de nem pótolta a támadásokat.

A spanyolokkal nem tudok mit kezdeni, nem különösebben szimpatikus válogatott, de legalább nem németek, mégiscsak furcsa lett volna, ha világ két legjobb csapata a protestáns világból érkezik, így legalább lesz a döntőben némi mediterrán nyafogás, nem csak a darálás.
De.

Egy spanyol - holland meccset bármikor láthat az ember, én azt vártam, hogy valami egzotikum következik, Ghána és Uruguay csap össze a döntőben, ennek lehetősége azonban 2014-re marad.

Visszatérve némileg a meccsre, kénytelen vagyok megjegyezni, hogy a németek pocsékul játszottak, de a spanyolok sem mutattak sokat, Puyol fejelte a győztes és egyetlen gólt, ami sokat elárul, mivel Puyol akkora, hogy kivont karddal rohangál a szőnyeg alatt, és maximum akkor fejelhetne válogatott meccsen, ha már mindenki fekszik.

Kassai egyébként most indiszponált volt, őt is megnyomta az elődöntő súlya, és akkor sem avatkozott bele a mérkőzésbe, amikor nagyon kellett volna, elnézett egy csomó szabálytalanságot, partjelzői pedig egy pár lest, úgyhogy közepest érdemel tőlem.

Nem volt jó meccs, de jön a bronz- és aranymérkőzés, élvezzük ki, ami maradt.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.