Egy bűnbánó imája

Varga Ferenc József
2011. 07. 11.
Mi atyánk, bocsáss meg nékünk! Bocsájtsd meg 22 millió tajvani minden bűnét és bocsájtsd meg az enyémeket, melyeket az Új Magyarország ellen elkövettem, s azt, hogy végül elárultam hazámat. Vétkeztem, mint az itteniek, s tudom, hogy ezek súlyos bűnök, mert azt is tudom, hogy a mi gondolkodásunk a helyes, s egy igaz magyar embernek követnie kell a Mennyekbe vezető szenvedés útját. Én letértem róla, amikor felszálltam a gépre. Már az felséged ellen való vétek, hogy volt pénzem a repülőjegyre, azok után, hogy tartozom Neked kétmillió forinttal. Gyehenna tüzén égjek el!

Mindent megbántam. Huszonkétmillió visszaeső bűnözővel vállaltam lelki közösséget (egyikükkel még testit is) egy fél Magyarországnyi területen, melynek tekintélyes felületét lakhatatlan hegyvidék borítja. Igen, ide kéne száműzni az összes olyan söpredéket, mint mi. De a leleményes ördögfattyjai a partvidékeken telepedtek meg, s építettek városokat, falvakat, településeket.

Uram, bocsájtsd meg nekem, hogy nem a Nagy Kínai Népköztársasággal, hazám őszinte, tisztaszívű segítőjével paktáltam le, hanem egy velem hasonszőrű, hazaáruló sátán-népséggel, akik nem akarnak Kínához tartozni. Magam is megundorodtam az erkölcsi fertőtől, aminek bűne belengi az egész tajvani szigetet. Az emberek (Emberek? Ezek?) itt felszabadultak, véleményeket mondanak, szabadon választanak írni és beszélni tudó politikusokat, aztán meg pofátlanul kritizálják őket. Taszító ez a lelki nyugalom, ez a békesség, a gyakori mosolygás.

Atyám! A rosszéletűek közül sokan vasárnap is dolgoznak, nem tisztelnek Téged! Nincs olyan ünnepük, amely Rólad szólna. Pedig annyi templomuk van, de... de az mind a Sátán temploma. A hitető aljas trükkje, hogy egyikben sincs kivégzőeszköz-szimbólum, hanem békésen mosolygó Buddha ül az oltárokon, ám ez csak megtévesztés. Alattomos módon mindenki szabadon imádkozhat, füstölőzhet és élhet akármilyen lelki életet. Senki nem mer beleszólni a másik ördögi dolgaiba! Ezek nem járnak templomba misére vasárnap. Szombaton sem! Sapka egyedül az uszodában kötelező. (Biztos odamenekült a másik bűnös nép, akiket már Te is megtagadsz, Uram!)

Pokoli egy banda ez! Itt egy semmirekellő pedagógus havi 240 ezer forintnak megfelelő pénzt keres! A rendőrök, a tűzoltók, a bubók, és mindenki, aki a "bűnállam" kezei alatt dolgozik, szintén jól megél kb. ugyanennyiből. Alig fizetnek adót, a rezsijük szégyenteljesen alacsony, senki nincs leégve, nincs svájci frank alapú hitel. És jaj nékem, atyám! Megtakarított pénzt tartanak, meg... ki sem merem mondani... van nyugdíjuk. Korkedvezmény a lusta rendőröknél, havonta minimum 200 ezer forintnyi vénségi pénz. Tisztelik a 60-70 felettieket, ahelyett, hogy dolgozni küldenék a semmirekellőket élősdiket. Saját lakásban, házakban laknak, saját autót vezetnek, vásárolnak, utaznak, és úgy tesznek, mintha visszaforgatnák az államtól elorzott pénzt a kincstárba. S tényleg visszaforgatják, csak sajnos úgy, hogy nekik is jó. Fuj!

Nem is értem, miként képesek úgy élni, hogy a hivatalokban és az üzletekben mindenkit ártatlan bárányként kezelnek. Egy igaz (MAGYAR!) ember minden hivatalban negyvenféle papírral igazolja, hogy nem csaló, nem okirathamisító, nem gyilkos, és fegyelmezetten tűri, ha ezt további ötven papír ellenére sem hiszi el neki senki. Itt, a Pokol legsötétebb bugyrában felelőtlenül adják ki az mindenféle dokumentumokat, s sokszor még pénzt sem kérnek értük. Fertő! Mint ahogy az üzleteik is fertőzöttek: az is bemegy, aki nem akar. Én például nem akarok, így aztán kijövök. De sehol egy lopásgátló kapu, sehol egy szigorú, marcona biztonsági őr, és egyáltalán semmi, ami tudatosítaná bennem: tolvaj vagyok.

Ez azért van, Uram, mert itt mindenki bűnös. Adócsalók, bliccelők, hazudozók, hamisítók, gyilkosok, sőt: pedofilok! De már túltették magukat rajta és együtt élnek bűneikkel. Ez a legbosszantóbb és a legundorítóbb az egészben. Pedig van ám múltjuk, s ráadásul sötétebb, mint nekünk. Chang Kai Sek nacionalizmusa nem volt olyan majális, mint a mi mocskos népjóléti kommunizmusunk, viszont az értelmiségnek rívás és focsikorgatás volt a jussa. Na de hol van ez már ezeknél a pokolfajzatoknál? Egyetemre járnak, művelődnek, kultúrálódnak, ahelyett, hogy görcsösen skizoid paranoiával iparkodnának a múlt a minden koszfoltjának kimosásán, s ezzel egyidejűleg megőrizzék szent, bürokratikus hagyományait, mint tesszük mi a mi Új Magyarországunkon. Mert bizony úgy kell! Töretlenül irtani azt, ami a múlté: tárgyakat, utcanevet, kultúrát, színházat... de nem a bürokráciát. Minden rosszban van jó, a kommunizmusban ez volt az, s mi tiszteletteljesen megőriztük, feltupíroztuk, alkalmazzuk, miközben a múltat végképp eltöröljük - vasszivaccsal!

Talán némi feloldozást nyerhetnének, ha a repülőterüket ők is elneveznék valakiről, akinek semmi köze a légi közlekedéshez. A Taipei 101 nevű híres felhőkarcoló Széll Kálmán Toronyra keresztelése is feloldozhatná néhányukat tetteik nyomása alól. Ha Tajvan helyett Victory Szigetnek neveznék országukat, és csatlakoznának Kínához, tán kegyesebb halált szánna nekik az Utolsó Ítélet. S még kegyesebbet, ha magas adót fizetnének, nyugdíj helyett dolgoznának, s hiteleket törlesztenének.

Na megyek, ezt el is mondom egy Taipei stand up comedy klubban, merthogy meghívtak a balgák. Nem kérdeztek semmit, nem nézik, hogy tagja voltam egy ócska csasztuskás, kommunista színháznak. Nem törődnek a származásommal, azzal sem, hogy egy komcsi állam neveltje vagyok. Nem akarják tudni, hova tartozom, ki vagyok, honnan jövök, s egyáltalán néznek semmit. Hívnak, mert szerintük miért ne mehetnék.

Ne félj, Én Uram, nem hagylak el, majd jövök haza, s bűneimért vezekelni fogok. Megyek érthetetlen pénzeket fizetni a bunkó hivatalokba, vásárolni a smasszeros üzletekbe, utazni a fokhagymaszagú ellenőrök uralta összefirkált bkv-n, s gondolkodni pokoli tetteimen, amiknek jussaként ki vagyok tagadva a szent magyar médiából. Jövök haza uram, a Liszt Ferenc repülőtérre. Látod? Én soha nem felejtem, honnan indultam el!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.