O. elfogása

Bartus László
2011. 06. 29. · Hócipő 2011/13
A szituációs szobába belépők arca elárult mindent. Szótlanok voltak, nem ettek, tekintetük a monitorra szegeződött. Obama elnök ekkor már napok óta nem hagyta el a műveleti központnak berendezett helyiséget. Nyakkendőt két napja nem viselt, a szobában várta a Fehér Házba érkező jelentéseket. Az izgalom nőtt, amikor meglátták Leon Panetta, a CIA főnökének kocsiját, ahogy begördül a Pennsylvania Ave felőli kapun. Táskájában hozta a műholdfelvételeket, amelyek a megfigyelt területen zajló személyi mozgásokat rögzítették. Ezeken a képeken O. mellett feltűntek olyan lények, akik testében a röntgenfelvételek nem találtak csontot. A Fehér Ház Nyugati szárnyát lezárták. Bo, az elnök kutyája, erős csaholással vette tudomásul, hogy átmenetileg Sasha és Malia lakosztályában helyezik el. Amikor az operatív művelet elkezdődött, még nem lehettek biztosak abban, hogy jó nyomon járnak. Ahogy teltek a napok és az órák, úgy erősödött a bizonyosság, hogy ezúttal igazi nyomra találtak. Ma reggel kaptak először olyan információt, hogy a CIA emberei O. közelébe jutottak. Michael Morell, a CIA igazgatóhelyettesének feladata volt, hogy elterelje a figyelmet az akcióról.

Az izgalomnak valami megmagyarázhatatlan légköre vette körül őket, amikor a monitoron megjelent egy tengerészgyalogos, és mögötte a Sándor Palota sziluettje. A háttérből halk tárogató szó hallatszott, a felvételen annyit lehetett látni, hogy a korábbi bazsarózsák eltűntek. Az amerikai katonai hírszerzés bukkant először a nyomára annak, hogy a korábban köztársasági elnöki palotának használt épületben ma egészen más tevékenység folyik. A fordulatot az hozta, amikor a CIA nyomolvasói egy futár mobiltelefonjának cellaadataihoz jutottak, s megfejtették a „Gojostol” szó jelentését. Marie Harf CIA-szóvivő igyekezett a New York Times-ban csökkenteni a kiszivárgott információ jelentőségét, és nem kívánta kommentálni a lap értesüléseit, amelyek az amerikai államadósság helyzetét összefüggésbe hozták O. stadionépítési terveivel és kínai kapcsolataival. Több alkalommal visszajátszották a „Gojostol” néven azonosított férfi szövegét, amelyben azt magyarázza, hogy „bennünket követ majd a világ”. A CIA írásszakértői már egy hónapja dolgoztak a keze írásán, miután sikerült néhány feljegyzését megszerezni. Meg tudtak fejteni néhány szót, de végül arra a megállapításra jutottak, hogy olyan titkos kódokat használ, amelyek megfejthetetlenek. Az írás nem követi egyetlen létező civilizáció nyelvtani szabályait sem, és semmiféle emberi aggyal felfogható logikát nem ismer.

Az Afganisztánban szolgálatot teljesítő amerikai haderő főparancsnoka, David Petraeus mutatott műholdfelvételeket egy titkos épületről, ahol rendszeresen többszázezer levelet bontanak fel, melyeket elolvasás nélkül megsemmisítenek, kizárólag a rajtuk levő kódokat dolgozzák fel. Közben egy lopakodó Black Hawk típusú helikopter képei jelentek meg a Videoton nevű futballcsapat stadionja fölött, Bagdadtól mintegy kétezer mérföldre. A teremben izgalom támadt, amikor a helikopter kamerái megtalálták az állítólagos O.-t a lelátón. Konspirációs célból egy bankvezérrel és egy olajcég vezetőjével vette magát körül, utóbbinál egy táska pénz volt látható, amit mindig magával hord. O. egy pillanatra felismerhetővé vált. „Ő az” - mondta izgatottan Obama, és a sarokban helyet foglaló Hillary Clinton. Mire óriási örömujjongás tört ki a teremben, a nemzetbiztonsági tanács tagjai a laptopjaikat dobálták a levegőbe. A lopakodót visszarendelték a bázisra, és az elnöki stáb a beazonosítás után a művelet második szakaszának kidolgozásába kezdett. Mike Mullen admirális foglalta össze az eddig ismert adatokat. Egy Lasar nevű azonosíthatatlan tárgy Audijából megszerezték a rendszer legfontosabb iratait, a költségelszámolási íveket. O. elfoglalt egy kis országot, amely a Földbolygó vezető nagyhatalma lesz. Megtalálta, vagy egy másik bolygóról elhozta, a világ bajainak ellenszerét. Obama több kísérletet tett arra, hogy találkozzon O.-val, aki kitér a találkozók elől, hivatalos állami vezetők tanácskozása helyett is futballmeccsekre megy, és onnan irányítja együttműködési rendszerét. A CIA szerint O. módszereit meg kell szerezni, mert egyedülállóan hipnotizálnak, és a hatalmat örökre meg lehet tartani. „Merjünk nagyok lenni”, szólt közbe Obama. O.-nak sikerült leráznia az IMF-et, Amerika pedig Washingtonból sem tudja kitenni. Sikerült megőrzésre átvenni a nyugdíjalapot, és az államadósságra költeni, amire a nyugdíjasok egy szót sem szóltak. Úgy oldotta meg a válságot, hogy a bankok fizettek neki, nem ő a bankoknak, mint Obama. Feltalálta a rugalmas alkotmányt, amely igazodik a döntéseihez. Amerika képtelen megszabadulni az alkotmányától, emiatt húsz év alatt nem tudnak egy törvényt keresztülvinni a szenátuson. Ezt O. egy nap alatt megoldja. Felismerte az amerikai demokrácia zsákutcáját, ezért a Roosevelt teret is átkereszteltette.

Amerikában a Union megbénítja a termelést, ha a jogaihoz nyúlnak, O. visszamenőleg megszünteti mindazokat a jogokat, amelyeket a szakszervezetek kétszáz év alatt kiharcoltak, és emelkedik a népszerűsége. Közmunkaprogramot vezet be, amely kétkezi munkásokkal feleslegessé teszi a levegőt szennyező markológépeket. Villanyáramra sem lesz szükség, mert a konténerekbe csak aludni járnak. A növekvő adót O. hobbijára, futballpályák építésére költik. Rövid idő, és nem lesznek vitatkozó pártok, hanem átnevezik a parlamentet, és múzeumnak rendezik be. O. magában oldja fel az ellentéteket, létrehozza a legfejlettebb demokráciát, ahol mindenki egyetért mindenkivel. A sajtó magától nem ír olyat, ami neki nem tetszik, ezzel megteremti az igazi sajtószabadságot. A fogyasztás alapú társadalomból kitörési pontot mutat: ez a munkaalapú társadalom. Amerika átvenné e módszereket, ha sikerül O.-t elrabolni vagy valamelyik meccs szünetében Obamát a közelébe juttatni. A biztonsági szolgálat eltávolította a CIA egy munkatársát, akit néhány hete rúgtak ki, mert a pszichológiai karakterelemzése után azt javasolta, hogy O.-t fogják el, és vigyék Guantanamo-ra. Azt állította, hogy az együttműködés rendszerének pontos leírását megtalálta egy régi könyvben. A szerzője: Benito Mussolini. A címe: Gondolatok.

A nemzetbiztonsági kabinet a következő tervet fogadta el: Hillary Clinton menjen Budapestre a Tom Lantos Intézet megnyitására. Amikor O. szokása szerint kezet csókol, ajánlja fel az amerikai labdarúgó szövetség elnöki tisztét, ígérjen egy új stadiont Erdélynek. Vegye rá O.-t, hogy adja át a forgatókönyvet Obamának, és mentsék meg együtt a világot.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/11  •  V. 24. – VI. 6.
Itt az Orbán-féle új magyar harcmodor: TÁMADÁST SZÍNLELVE MENEKÜLÜNK!
Legyen az vasárnapi boltzár, olimpia, letelepedési kötvény, CEU, civilek
Para-Kovács Imre megtalálta Soros bölcseinek jegyzőkönyvét Bartus László pedig a drótot, amin Soros rángatja a magyar baloldalt Smuzewitz Ilona megfejtette Mészáros Lőrinc titkát: egy órával korábban kel mindenkinél Trunkó Barnabás megtudta, a Patyomkin páncélos eredeti tekercse mellett őrzik Orbán svájci bankszámláját az orosz filmarchívumban Farkasházy Tivadar szerint Julius Streichert, a Der Stürmer szerkesztőjét is érdemes lett volna meghívni egy kávéra A Vál-völgyi kisvasút helyett véletlenül Gál-völgyinek küldtek 600 milliót Exkluzív Hócipő fotók:
• Schmidt Mária tánca Kovács Ákossal Áder eskütételén
• Pénzügyi mozgások Orbán és Bayer között
• Balog megpróbálta megetetni a mentősöket tíz százalékkal
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.