Pávává vált

Varga Ferenc József
2011. 09. 07. · Hócipő 2011/18
Bár Pécs polgármestere, Páva Zsolt megerősítette, hogy nincs kifogása Kodály Felszállott a páva című népdal-variációi ellen, a Pannon Filharmonikusok vezetője, Horváth Zsolt által betiltott zenemű körül továbbra sem csitulnak a kedélyek. A művet azért nem játszhatták el a Kodály-központ megnyitóján, mert a zenekarvezető szerint azt a közönség a polgármester kigúnyolásának vette volna. A pécsi polgármester most Horvátország rosszallását vívta ki, miután viszonzásul megtiltotta, hogy délnyugati szomszédunk a zenekarvezető nevét viselje. A pécsi állatkertben pedig a polgármester szimpatizánsai fokozzák tovább az indulatokat, mondván, nem szabad kiírni, hogy „páva”, helyette a „színes madár” elnevezést kell feltüntetni a ketrecek ismertetőjén.


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/17  •  VIII. 10. – VIII. 23.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Váncsa István: az autópályákat is ellopták, ha pedig emiatt gutaütést kapnánk, nem terheljük az ellátórendszert, se mentő, se benzin, se ahová bevihetne minket Para-Kovács Imre: Ez az én harcom – mondta Orbán Texasban – békében toporzékolni és ordibálni, veszély esetén sunnyogni a szőnyeg alatt, amíg mások meg nem oldják a problémát Smuzewitz Ilona: a fatüzelés nem a szegénység jele, hanem a szerénységé! Farkasházy Tivadar csodálkozik, hogy Orbánt még a landsbergi börtönbe se kellett zárni ahoz, hogy megírja texasi beszédét Verebes István: Itt a hülye, hol a hülye? Dési János örvend, hogy a Magyar Államkincstár spórol a közalkalmazottak WC-papírján, ez aztán a fejlődés A Heti Kamu megtudta, visszakéri a kormány a választási kampányban ingyen osztott krumplit és tűzifát, megélhetési költségcsökkentés-csökkentés címén Összegyűjtöttük, mely operákat kell betiltani kulturális keveredés miatt Trunkó Barnabás szerint az iskoláknak most nem pedagógusokat kéne keresniük, hanem a fatüzeléses kályhákhoz értő pedellusokat
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.