Dunátlanul

Varga Ferenc József
2011. 11. 03. · Hócipő 2011/22
A kormány szeretné visszaállítani a Kossuth tér 1944 előtti állapotát, ezért valószínűleg a Kossuthszoborcsoport mellett József Attila és Károlyi Mihály emlékműve is eltűnik a Parlament környékéről. Bár a tervezetnek máris számos ellenzője akadt, a kabinet kitart álláspontja mellett, sőt további változtatásokat tervez. Nem megerősített információk szerint néhány kormánypárti politikus kifogásolta, hogy a külföldi turistákban a Duna vize fölött „lebegő” Országház képe sztereotípiaként jelenik meg, így vélhetőleg - a II. világháború teleinek mintájára - befagyasztják a Parlament előtti Duna-szakaszt, de sincs kizárva az sem, hogy lebetonozzák. Egyes jobboldali képviselők pedig a Lánchíd romba dőlt változatát is szívesebben látnák a jelenleginél.


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/17  •  VIII. 10. – VIII. 23.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Váncsa István: az autópályákat is ellopták, ha pedig emiatt gutaütést kapnánk, nem terheljük az ellátórendszert, se mentő, se benzin, se ahová bevihetne minket Para-Kovács Imre: Ez az én harcom – mondta Orbán Texasban – békében toporzékolni és ordibálni, veszély esetén sunnyogni a szőnyeg alatt, amíg mások meg nem oldják a problémát Smuzewitz Ilona: a fatüzelés nem a szegénység jele, hanem a szerénységé! Farkasházy Tivadar csodálkozik, hogy Orbánt még a landsbergi börtönbe se kellett zárni ahoz, hogy megírja texasi beszédét Verebes István: Itt a hülye, hol a hülye? Dési János örvend, hogy a Magyar Államkincstár spórol a közalkalmazottak WC-papírján, ez aztán a fejlődés A Heti Kamu megtudta, visszakéri a kormány a választási kampányban ingyen osztott krumplit és tűzifát, megélhetési költségcsökkentés-csökkentés címén Összegyűjtöttük, mely operákat kell betiltani kulturális keveredés miatt Trunkó Barnabás szerint az iskoláknak most nem pedagógusokat kéne keresniük, hanem a fatüzeléses kályhákhoz értő pedellusokat
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.