Csak a mezemet figyeljék!

Para-Kovács Imre
2011. 11. 03. · Hócipő 2011/22
Folydogál a visszamenőleges hatályú történelem, ez az időnek nevezett vacak, ami nem dolgozik nekünk, viszont megöregít, ráadásul ahogy telnek a ciklusok, egyre okosabb leszek, és kevésbé lelkesítenek az ócskaságok, untat a politika, a hülyéket simán csak hülyéknek látom, nincs bennük semmi szórakoztató.

Olvasom, hogy Pozsgay Imrét és Szűrös Mátyást nem érintené a bosszútörvény, mert szerény nyugdíjat kapnak, és egyébként is derékig benne vannak Orbán Viktor farpofái között, ilyeténképpen név szerint fognak szerepelni a kivételek sorában, akik ugyan vezető tisztséget töltöttek be az MSZMP-ben, de azért jó emberek, mert a Fideszt támogatták. Ez az elsődleges szempont, aztán jöhetnek a mások kommunistái, akik viszont minden kétséget kizáróan bűnösök Nagy Imre halálában, mert az MSZP-re vagy az MDF-re szavaztak rossz időben, rossz helyen.

A helyzetet az kavarja meg némileg, hogy amennyiben Nagy Imre élne, és nem a Fidesz hóna alatt dolgozta volna ki az új alaptörvény koncepcióját, most biztosan vonatkozna rá a jóvátételi terroradó, mivel - bármennyire is igyekeznek ezt mostanában titkolni - kommunista volt, és például eszébe sem jutott volna Csurka Istvánnak színházat adni, hanem lecsukatta volna, mint ahogy Horthy újratemetésén sem parádézott volna díszmagyarban. Mennyi volna.

Sohasem fog eldőlni, hogy ki Nagy Imre örököse (erről még a szocialisták között is komoly vita folyik), de az kétségtelen, hogy a mártír miniszterelnök élete és halála nem valószínűsíti az árvalányhajas kvázidemokrácia preferálását, annál azért jobb ízlése volt.

Az 56-os forradalom megtorlása aljas és primitív cselekedet volt, de kénytelen vagyok elgondolkodni azon, hogy amennyiben győznek a felkelők, milyen világot rendezett volna be Magyarország új vezetése. Munkástanácsok, többpártrendszer, viszonylagos szabadság, azonban kétségtelen, hogy egy Nagy Imre által vezetett forradalmi kormány eltiport volna minden nyilas és horthysta irányzatot, vezetőkkel, támogatókkal együtt.

A realitások realitások maradtak volna a szovjet zónában, elég csak Jugoszláviára gondolni.

Az 56-os forradalom azonban elbukott, és most, 2011-ben emberiesség elleni bűntettekre hivatkozva éppen törvénybe akarják foglalni, hogy Biszku Béla ne kapjon annyi nyugdíjat, mint amennyit kap. Nem arról van szó tehát, hogy minden öreg magyar kapjon annyi nyugdíjat, amiből meg tud élni, nem arról, hogy minden nem öreg magyar kapjon annyi fizetést, amiből szintén, hanem megint valami parasztvakítás: a Fidesz visszamenőlegesen megnyeri az 56-os forradalmat, mert a populista ököl vasököl, éppen lecsap a sötétben bujkáló ellenforradalmárokra, konkrétan Biszku Bélára, aki már csak alig-alig pislákol.

Nem szerencsés ilyen esetekben számolni, de egészen biztos vagyok benne, hogy a Biszku Bélától a jövőben befolyó összeg nem teszi ki a törvény kinyomtatásának költségeit, de itt nem is erről van szó, hanem a gesztusról, hogy megbűnhődik minden bűnös, aki felelős hőseink halálában (és nem a Fideszre szavazott).

Sajnos az alaptörvényből kimaradt, de a sarkalatos törvénybe még belekerülhet a tétel, miszerint mindenkinek olyan a múltja, amilyen a jelene, tehát részben megszületne az általános szabályozás arról, hogy minden Fidesz-tag, minden Fideszszimpatizáns automatikusan nagyszerű ember volt a múltban, illetve a jelenben is csak jó dolgokat cselekszik, viszont akinek büdös a nemzeti együttműködés rendszere, az a múltban is bűnös volt, feketéző, vérbíró vagy ellenforradalmár, és személyesen köthető hozzá az államadósság növekedése.

Hogy a későbbiekben se változzon ez a megítélés, fontos lenne név szerint minden fideszesről sarkalatos törvényt alkotni: Lázár János okos, Simicska Lajos becsületes stb.

Ahogy a kárpótlási adóemeléstől nem lesz versenyképes az ország, úgy az egykulcsos (kétkulcsos) személyi jövedelemadótól sem, a magáncégekre kényszerített minimálbér- emelés sem segít, tehát gyakorlatilag minden intézkedés a versenyképesség ellen dolgozik, miközben nem lesz nekünk jó, viszont a kormányfő kijelentette, hogy mi leszünk a térség legversenyképesebb országa hamarosan, hacsak a kommunisták be nem kavarnak nekünk. Itt szeretném megjegyezni, hogy amennyiben Gyurcsány Ferenc kommunista, akkor Orbán fasiszta, de mivel egyik állítás sem igaz, hagyjuk meg ezt a témát az idiótáknak.

Szóval versenyképesek leszünk, de nagyon, amihez semmi mást nem kell tennünk, mint aláígérni a vietnami béreknek egy kicsit (25 000 Ft havonta), meg kell szüntetnünk a társadalombiztosítás és a nyugdíj intézményét, valamint engedélyezni a testi fenyítést a munkahelyeken.

Nem mondom, hogy nem történtek ez irányba lépések - elég csak a munka törvénykönyve tervezetét megtekinteni -, de a fentebb említett intézkedések mintha meg ellenkező irányba mutatnának, tehát elsődleges feladatnak tekinthető a bennünk élő kommunista elpusztítása, aztán jöhet a többi.

De addig is fontos, hogy Biszku Béla, ez a kétségtelen gazember ne érezze jól magát, mert a magyar nép kollektíve vidámabb, ha talál valakit akinek szintén rossz, vagy még rosszabb. Dögöljön meg a szomszéd kommunistája, és semmi is.

Létezik olyan szempont, ahonnan fejlődésnek tűnik, ha mindenkinek rosszabb lesz, de akadnak majd olyanok, akinek még rosszabb, tehát az általános helyzet relatíve javul, akiknek nagyon rossz, azok mintegy lemaradnak mögöttünk, mögöttünk, akinek annyira azért nem rossz, mint nekik, csak éppen rosszabbul élünk, mint négy éve.

Varázslat ez, egy focista fogja megváltoztatni a világgazdaságot, és reformálja (megszünteti) a magyar kultúrát, mert haragszik Gyurcsány Ferencre. Csak a mezét figyeljék, mert hiába hajtogatja, hogy vigyázat, nem csalok!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/11  •  V. 24. – VI. 6.
Itt az Orbán-féle új magyar harcmodor: TÁMADÁST SZÍNLELVE MENEKÜLÜNK!
Legyen az vasárnapi boltzár, olimpia, letelepedési kötvény, CEU, civilek
Para-Kovács Imre megtalálta Soros bölcseinek jegyzőkönyvét Bartus László pedig a drótot, amin Soros rángatja a magyar baloldalt Smuzewitz Ilona megfejtette Mészáros Lőrinc titkát: egy órával korábban kel mindenkinél Trunkó Barnabás megtudta, a Patyomkin páncélos eredeti tekercse mellett őrzik Orbán svájci bankszámláját az orosz filmarchívumban Farkasházy Tivadar szerint Julius Streichert, a Der Stürmer szerkesztőjét is érdemes lett volna meghívni egy kávéra A Vál-völgyi kisvasút helyett véletlenül Gál-völgyinek küldtek 600 milliót Exkluzív Hócipő fotók:
• Schmidt Mária tánca Kovács Ákossal Áder eskütételén
• Pénzügyi mozgások Orbán és Bayer között
• Balog megpróbálta megetetni a mentősöket tíz százalékkal
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.