Lenin mellé került József Attila

Ürmös Zsolt
2011. 11. 03. · Hócipő 2011/22
A Szoborparkba száműzték a Kossuth téri József Attila-szobrot. Az ötlettel előálló fideszes képviselő, L. Simon László, a hétvégén egy utánfutós szolgálati autóval jelent meg a Parlament mellett, és saját kezűleg szállította el a Kossuth tér 1944-es arculatához nem illő költő szobrát. „Kompromiszszumos megoldást kerestünk” - jelentette ki L. Simon. „József Attila nem csak a Dunáról írt verset, így felmerült, hogy felvisszük a szobrot az Országház padlására, és mellé állítjuk a Károlyit, hogy teregessen némán. De végül úgy döntöttem, inkább kiviszem a Lenin mellé, majd ott ellesznek…”. L. Simon biztos benne, hogy jó döntést hozott, és a szobor új helyszíne József Attilának is tetszene, hiszen mint mondta, „a Szoborpark a város peremén van.”


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/17  •  VIII. 10. – VIII. 23.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Váncsa István: az autópályákat is ellopták, ha pedig emiatt gutaütést kapnánk, nem terheljük az ellátórendszert, se mentő, se benzin, se ahová bevihetne minket Para-Kovács Imre: Ez az én harcom – mondta Orbán Texasban – békében toporzékolni és ordibálni, veszély esetén sunnyogni a szőnyeg alatt, amíg mások meg nem oldják a problémát Smuzewitz Ilona: a fatüzelés nem a szegénység jele, hanem a szerénységé! Farkasházy Tivadar csodálkozik, hogy Orbánt még a landsbergi börtönbe se kellett zárni ahoz, hogy megírja texasi beszédét Verebes István: Itt a hülye, hol a hülye? Dési János örvend, hogy a Magyar Államkincstár spórol a közalkalmazottak WC-papírján, ez aztán a fejlődés A Heti Kamu megtudta, visszakéri a kormány a választási kampányban ingyen osztott krumplit és tűzifát, megélhetési költségcsökkentés-csökkentés címén Összegyűjtöttük, mely operákat kell betiltani kulturális keveredés miatt Trunkó Barnabás szerint az iskoláknak most nem pedagógusokat kéne keresniük, hanem a fatüzeléses kályhákhoz értő pedellusokat
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.