Technikai ügy

Para-Kovács Imre
2012. 03. 07. · Hócipő 2012/05
Még a Rejtő Jenőn nevelkedett, hozzám hasonló prolik is el tudják képzelni az angol klubok világát, természetesen a XIX. században, amikor még rend volt, asszonyszemély nem tehette be az épületbe se a lábát, sem a sajátját, sem másét, és ha valaki azt találta volna ki, hogy tilos a dohányzás, annak karddal vágják le a kitalálószervét.

Kemény, de fair idők voltak, nem is lehetett csak úgy bekerülni egy ilyen klubba, mert szigorúak voltak a feltételek, és ha valakit egyszer kigolyóztak, akkor az mehetett máshová, leginkább a kocsmába, mert ott mindenkit kiszolgáltak.

Abban az időben nem fordulhatott elő, hogy rosszul értelmezve az idők szavát, megszánták a kocsmatöltelékeket, és egy hullámban felvették őket a klubba, mert nem.

Az Európai Unió részben önös érdekekből, részben a rendszerváltás fölötti indokolatlan öröm miatt befogadott egy csomó országot, köztük minket is, pedig alaposabb önvizsgálat esetén be kell vallanunk, hogy tökéletesen alkalmatlanok voltunk rá, igaz, Görögország, Portugália és még sokan mások szintén, ami nem menti felkészületlenségünket, csak könnyebben elkeveredünk a csordában, ha vannak még fekete bárányok.

Orbán Viktor akkoriban azt mondta, hogy ha őszinte akar lenni, csupán azzal biztathatja választóit, hogy talán az unokáiknak jobb lesz a tagságtól, de nekik nem, így aztán egyáltalán nem váratlan és meglepő, hogy egy lelkes és EU-ellenes csürhe támogatja már csak, némi nyilas arcvonallal kiegészülve.

Kétségtelen, hogy ez az EUellenes csapat nagy és meggyőző, gerjesztett gerjedelmük impozáns, menetelnek, összefirkálják a fórumokat, saját tévéműsoraik, rádióik, újságjaik vannak, úgyhogy simán át tudnának verni egy népszavazást, miszerint ne legyünk EU-tagok, hanem legyünk inkább hunok, és akkor nekünk jó lesz, mert nyilazunk, lovaglunk, szép mezőinken sok uborka terem, mindig kék lesz az ég, és nem fog nekünk parancsolni senki.

A nép megszavazná, a határsorompókat felállítanánk, amit vesztenénk a réven, azt elbuknánk a vámon, de olyan szabadok lennénk, mint régen, amikor valami romlott, rohadt, idióta arisztokrácia nyomta el a magyarjait, de mennyire más is az, ha magyar nyom el magyart, nem mindenféle belga és hettita.

A hettiták nekem már régen gyanúsak.

Itt jegyezném meg, hogy ideje lenne egy új orvosi eskünek, mert Hippokratész részben kommunista volt, részben képmutató, bár az lehet, hogy Hippokritész volt, az öccse. Milyen kamu duma az már, hogy „Esküszöm a gyógyító Apollóra, Aszklepioszra és Hügieiára és Panakeiára és valamennyi istenre és istennőre, akiket ezennel tanúkul hívok, hogy minden erőmmel és tehetségemmel megtartom következő kötelességeimet”?

Az orvosi eskü szövege Magyarországon egyébként úgy kezdődik, hogy „(…) esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Orvosi tudásomat a betegségek megelőzésére, a betegek testilelki javára, betegségük gyógyítására fordítom. A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem.” Sehol egy szó, egy elejtett megjegyzés a nemzet érdekeiről, pedig az ügyvédek már modernizálódtak, így aztán nem az ügyfelük érdekeit kell képviselniük elsősorban, hanem a nemzetét, ami okozhat némi feszültséget, ha például a magyar állam az alperes, de majd Handó Tünde jól odacsap, és maga alá gyűri az ügyvédeket is, elvégre milyen dolog az már, hogy az ügyvédek, ügyészek, bírók nem egy főnökség alatt működnek, amikor a munkahelyük ugyanaz?!

Az orvosoknak könnyebb lesz az áltállás, mert a betegek meggyógyulása munkaképes korban egyértelműen a nemzet érdeke (leszámítva azokat, akik nem a Fideszre szavaztak), a munkaképes kor után viszont teljesen világos, hogy életben maradásuk nem szolgálja a nemzetet, mert baromi sok pénzbe kerülnek, és nem dolgoznak.

De visszatérve a klubra, most éppen az van, hogy a nemrég felvett kocsmaországok közül néhányan (csak mi, bakker, csak mi, de nem akarom túlspilázni!) úgy viselkednek, mint eddig, mármint eddig a kocsmában, megy a vidám köpködés, sugárban örülés, pincérnők seggének markolászása, és amikor valakinek a régebbi tagok közül rezegni kezd a feje, hogy lassan fékezni kellene, akkor a főhülye odaszól, hogy mutasson már olyan paragrafust, ami tiltja Strasbourgban és Brüsszelben a falra hányást, mert ha nem tud, akkor elmehet a búsba, és egyébként se topogjon itt, mint Ádám anyák napján, hanem hozzon pénzt, mert nagy a számla.

A kohéziós pénz harmadolása csak technikai ügy, ami megoldódik magától - mondotta a nagyon okos miniszterelnök, és tényleg, ha továbbra is bunkó lesz, akkor megoldódik, mert nem fizetik ki (elég neked, magyar miniszterelnök a kétharmad, úgyis mindig arra hivatkozol), ha pedig behúzza minden kiálló részét, és visszavonul (győztünk, Brüsszel meghátrált, kisebb kiigazítások voltak, és már itt is a pénz), akkor kifizetik, de amikor elfordulunk, majd kicsit elhúzzák a szájukat.

Nagyon fontos, hogy miután felmosták kormányunkkal a mellékhelyiségeket és az egész utcát, akkor úgy üljünk vissza az asztalhoz, hogy közben félhangosan jegyezzük meg a cimboráinknak: micsoda barmok!, de feltétlenül hallják meg az egész teremben, mert az nagyon férfias dolog.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.