Alkotmány rögzíti a kátyúkat

Ürmös Zsolt
2013. 03. 06. · Hócipő 2013/05
Nemzeti jelkép lehet a kátyú! Egy kiszivárgott kutatás szerint a külföldi turisták szemében már annyira megszokott látvány a magyar kátyú, hogy arra, a pirospaprika, a gulyás és a puli kutya mintájára, egyféle „hungarikumként” tekintenek. Sőt, már úgynevezett kátyúturisták is előszeretettel látogatják hazánkat, akiknek nincs elég pénzük Finnországba utazni, viszont az egyre szaporodó úthibák miatt az ezer tó országának kistestvéreként tekintenek Magyarországra. Ezért a Miniszterelnöki Hivatal javaslatára hamarosan alkotmányba kerül a kátyúhoz való jog, kátyúügyi ombucmant neveznek ki, és a kormány lépéseket tesz, hogy a magyar kátyú a világörökség listájára is felkerüljön.


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.