Szivar után táskák

Varga Ferenc József
2013. 04. 03. · Hócipő 2013/07
Nemrégiben röppent fel a hír, miszerint Budapest V. kerületének önkormányzata Columbo-szobrot állítana a Falk Miksa utcában, mivel egy városi legenda szerint a 19. századi író-politikus rokona Peter Falk amerikai színésznek, Columbo nyomozó megformálójának. A legújabb kutatások szerint a Derricket alakító német Horst Tappert is rokoni viszonyban állt Falk Miksával, így a Columbo- szobor mellett egy Derrick- emlékmű is helyet kap majd - állítólag a turisták idecsalogatására. S hogy az ideözönlő Derrick-turistáknak még több meglepetésben legyen részük, már készülnek a szobrok Magnumnak, Petrocellinek, Brinkmann profeszszornak, vagy akár Isaurának is. A 10 millió forintos Derrick-szobor már el is készült, döntsék el, hogy vajon hasonlít-e!


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.