Nevesített kóla

Varga Ferenc József
2013. 05. 15. · Hócipő 2013/10
Tavaly nyáron avatta fel Orbán Viktor a legnépszerűbb kólaital palackozóját Dunaharasztiban. Talán e szép emlék tiszteletben tartása miatt adta ki a rendeletet, miszerint a hamarosan boltokba kerülő, keresztneves kólásdobozokon és palackokon sem a Ferenc, sem pedig a Gordon nevek nem szerepelhetnek, minden más igen. A cég azonban diszkriminatívnak tartja a rendeletet, így egy mindenki számára elfogadható javaslattal állt elő: egy korábbi nápolyi elnevezését teszik a Ferenceknek szánt üdítőkre, és hasonlóképp oldják meg a Gordon nevűek problémáját. Az ellenzék már jelezte, hogy szerintük inkább a Viktor névnek nem lenne szabad szerepelnie a dobozokon, míg a Jobbik az Ábrahám vagy a Benjámin neveket nem látná szívesen.


HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.