Nekünk nyolc!

Ürmös Zsolt
2013. 10. 19.
A csoda helyett soha nem látott, 8-1-es vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a Hollandia elleni vb-selejtezőn. Majd kedden siralmas játékkal 2-0 - ra vertük az Európa szerte „rettegett” Andorra nemzeti csapatát. A Hócipő kiküldött tudósítója a miniszterelnököt faggatta.

Hócipő: Miniszterelnök úr, hogy van?

Orbán: Köszönöm a kérdését. A rezsiháború tovább folytatódik, csapataink harcban állnak...

Hócipő: Én a magyar válogatott szereplése miatt érdeklődöm. Nyár végén, a Videoton kiesése után azt nyilatkozta, az egy tüdőlövéssel ért fel, és ilyenkor még egy hét után is vért köhög föl. Majd mos jött ugye az agyrázkódással felérő Holland meccs.

Orbán: Ebcsont beforr. Szerdán kormányülés!

Hócipő: Ilyen könnyen túltette magát ezen a fiaskón?

Orbán: Lehet, hogy Amszterdamban elbuktunk, de Baján győzedelmeskedett a polgári kétharmad! Tehát van kiút, és látunk biztató jeleket, hiszen Békéscsabán nem is indul az ellenzék jelöltje...

Hócipő: Látta a meccseket?

Orbán: A Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőségével tárgyaltam Budapesten.

Hócipő: És mi volt az első gondolata, amikor megtudta az eredményt?

Orbán: A következő néhány évben Magyarországon el kell érni, hogy az energia ne legyen drágább, mint az Egyesült Államokban, ahol egyharmaddal alacsonyabbak az energiaárak.

Hócipő: Ki a hibás? Deutsch Tamás és Kocsis Máté szerint Csányi Sándor.

Orbán: Mi minden tőlünk telhetőt megtettünk. Szolnoki egyetemistákkal figyeltettük a holland csapatot, és felvettük videóra minden mozdulatukat. Sőt, spontán tüntetést is szerveztünk a mérkőzés előtt „Nem leszünk fapapucsok” feliratú táblákkal.

Hócipő: Csányi szerint Deutsch Tamásnak inkább a beléptető kapuk ügyében kellene elszámolnia...

Orbán: Nincs miért! Ismétlem nincs miért! 2002-ben megvettük a beléptető kapukat, most pedig építjük hozzájuk a stadionokat.

Hócipő: Kocsis Máténak pedig azt üzente, a focival kapcsolatban fogja be a száját, annyi terület van, ahol, mint a Fidesz szóvivője tud hazudni.

Orbán: Ha fölmegy a csapat a pályára, akkor ezzel az elvárással ülünk le a tévéképernyő előtt, hogy mindezt lássuk.

Hócipő: Egy interjúban Ön azt nyilatkozta, azzal a reménnyel küldjük csapatainkat a pályára, hogy a magyar nemzet legnagyszerűbb tulajdonságait mutassák be sportkörülmények között. Milyen tulajdonságokat mutattak be a fiúk Hollandia ellen?

Orbán: Láthattuk a pályán a magyarok nagyvonalúságát, gondolkodásban, és az ellenfél felé tett gesztusokban. Ilyen volt ez a 8 gól, amit lényegében nekik ajándékoztunk.

Hócipő: Egervári Sándor helyét ki fogja átvenni? Lázár János?

Orbán: Úgy érzem, ezekben a vészterhes időkben dőreség lenne másra bízni a magyar labdarúgás szakmai irányítását, mint a mindenkori miniszterelnökre. A holland meccs góljait újraszámoltatjuk és 10% -os kapucsökkentést jelentek be. Az előretolt ékünk Lázár Jani lesz, a védelemben pedig számítunk a békemenetesekre, akik a 16-os vonalán fognak állni, Pataki Attila pedig a kezdőkör közepén. Na, így lőjön gólt majd az ellenfél!

Hócipő: Ha ez sem hoz megoldást a magyar labdarúgás helyzetére, akkor mit fog mondani?

Orbán: Engedje meg, hogy erre a kérdésére egy idézettel válaszoljak...

Hócipő: Várjon, kitalálom! Dakotamondás lesz?

Orbán: Nem...

Hócipő: Akkor székely!

Orbán: Ne találgasson! Gyurcsány! „Ezt elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!”
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.