Nem volt forradalom

Para-Kovács Imre
2013. 10. 02. · Hócipő 2013/20
„A kétharmados győzelmet nem interpretáltuk forradalomként” - mondta az ember, aki Orbán Viktor volt valamikor, és egészen biztos vagyok benne, hogy állt mellette néhány ember, aki elhitte neki. Ezért jó miniszterelnöknek lenni. Ő is kiválasztott pár tucat nagyon hülye, de feltétel nélkül hűséges idiótát, túlfizeti őket a mi pénzünkből, ők pedig elhiszik, amit mond, de nemcsak elhiszik, hanem azonnal tovább is mondják, mert ez is benne van a munkaköri leírásukban, és csak mennek tévéről tévére, rádióról rádióra, és mondják, mondják, amíg újat nem hazudik a főnök.

Ebben a legutóbbi hazugságban csak az a csodálatos, hogy teljesen valószerűtlen, még a mohaszinten vegetáló fideszes alkalmazottak és szavazók sem hihetik el egyetlen pillanatra sem, mivel a forradalom kitétel bekerült a nenyibe, az pedig minden egyes állami intézménybe, valamint a hívők kis oltárt is építettek otthonukban, horgolt terítővel, Orbán-mellszoborral, ereklyékkel a legutóbbi Fidesz-nagygyűlésről, egyebek. Ezt persze kiszorította a későbbiekben a Nemzeti Hitvallás (megjegyezném: hasonlóan íves és az operettirodalom aranylapjaira kívánkozó megfogalmazásban és tartalommal), de azért arra a miniszterelnök sem gondolhatott, hogy minden példányát bezúzták, a hamut szétszórták, az interneten pedig fekete kockákkal helyettesítették a népszerű nyilatkozatot.

Valószínűbb, hogy a választások előtt még egyszer tesztelni kívánta nyáját, elhülyültek-e már annyira, hogy habozás nélkül benyeljenek egy világos, határozott hazugságot, vagy nem.

Örömmel jelenthetem: de.

Csak a jegyzőkönyv kedvéért tehát idemásolnám Orbán kijelentését a választások éjszakáján, miszerint: „Ma forradalom történt a szavazófülkékben”, és a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának idevonatkozó passzusát: „A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja.”

Ha nem éreznek semmi ellentmondást a bevezetőben idézett friss kijelentés és a fenti két idézet között, akkor önök a tökéletes Fidesz- szavazók, teljesen függetlenül attól, hogy lefizették-e önöket, vagy csak szimplán agyatlan véglények, de mindkét esethez gratulálok, Magyarország jó kezekben van, nem csoda, ha jobban is teljesít.

Ha esetleg nem elégedettek mostani státuszukkal, és a továbbiakban bűnözni szeretnének, javaslom: ne a körmönfont csalások, a kifinomult és tervezett tolvajlások terepén működjenek, hanem menjenek rá a kalapácsos betörésre, esetleg a nyílt zsarolásra, mert képességeik maximum ehhez elegendőek, tekintetbe véve, hogy a fentebb vázolt ellentmondást egy egészen kis falu egészen kicsiny rendőrőrsének egészen alul fizetett járőre is szinte azonnal észrevenné.

Áll a kormányfő éjfélkor a vegyesbolt közepén, zsebéből kilóg a májas hurka, kezében fél üveg halálfejes cseresznyepálinka, farzsebében búvárszivattyú, és rezzenéstelen arccal közli, hogy ő nem lopott. A rendőrök meg mosolyognak.

Pontosan tudja persze, hogy pár embert nem nézhet hülyének, de azzal is tisztában van, hogy a választást nem ez a pár ember fogja eldönteni, tehát gyakorlatilag bármit megtehet, amíg a hülyék sokkal többen vannak. A hülyéket viszont hülyének nézni kötelező, mintegy elvárják, különben még az is előfordulhat, hogy a baloldalra szavaznak. Ideje lenne talán beígérni a negatív rezsit, a tizenhetedik havi segélyt és az ingyenes gázt a Kétfarkú Demokratikus Összefogás részéről. Talán meg sem kell említenem, hogy ki a névadó két farok.

„Nem mondtuk, hogy forradalom, mert most azt mondjuk, hogy nem mondtuk.”

Az a jó az online újságírásban, hogy visszamenőleg simán át lehet írni a cikkeket, elvégre az olvasó nem rendszergazda, és nem fog a módosított fájlok metaadataiban keresgélni, de a Magyar Nemzet most bajban lehet, mert minden olyan példányt, ami nem ment a macskaalom alá, most ki kell javítani, vagy úgy kell tenni, mintha Orbán Viktor semmit sem mondott volna.

Nem fogják elhinni, melyik megoldást választották a közpénzekből kormánypropagandát folytató tévék, rádiók, lapok és portálok!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.