Kik ezek az emberek?

Para-Kovács Imre
2013. 10. 16. · Hócipő 2013/21
A Fidesz őssejtből tenyésztett szóvivői önmagukat is meghaladták, amikor a bajai választási csalás kapcsán kifejtették, hogy 1. nem történt választási csalás, mert a bíróság nem írt le ilyesmit, 2. a papíron sehol sem szerepel a Fidesz neve, ezért senki sem állíthatja, hogy a Fidesz csalt volna, mert bizony könnyen lehet, hogy a baloldal próbálta ilyen rafináltan elveszteni a neki is egyre kényelmetlenebb bajai körzetet.

Tekintsünk most el a rendkívül alacsony színvonalon folytatott kampánykommunikáció feletti sajnálkozástól, mert a mosóporreklámokat is idiótáknak készítik, és nagyszerűen fogy a termék, azaz a primitív nyelvezet kifejezetten előnyös, ha valamiből több darabot szeretnénk eladni, mint három.

A kérdés inkább az, hogy ilyen esetben, amikor Kocsis Máté emblematikusan buta arcával elmagyarázza, hogy a Föld banán alakú, miért nincs valaki a másik oldalon, aki hasonló stílusban kifejtené, hogy márpedig gömbölyű (tudom, bizonyos megszorításokkal gömbölyű csak, mert valódi formája a forgás miatt eltér a szabályos gömbtől, de ez már tényleg túlzás lenne a magyar lakosságnak, úgyhogy maradjunk az egyszerű golyónál), nem banán alakú. Nem többet, nem kevesebbet, csak ezt. A Föld gömb alakú, gondoljunk csak a földgömbre, drága lakosság! Ennyi lenne a feladat.

Ehelyett két dolgot látok.

Az egyik, amikor a demokratikus politikus enyhén sípolva az elképedéstől válaszra sem méltatja a Fidesz-droidot, nem talál szavakat, nem akar ilyen szinten vitatkozni, nem képes felfogni, hogy márpedig ilyen szinten kell vitatkoznia, ha választást akar nyerni, és nem elég simán leidiótázni a szóvivőt, mert ezzel még nem tett semmit, mivel a lakosság kisebbségbe szorult, nyolcvanas IQ-nál magasabb szinten rekedt része pontosan tudja, hogy Kocsis Máté az, ami, a maradék viszont ibolyakék (barna) szemekkel nézi a kép - ernyőt, és kicsit talán bizonytalan, azonban nem igazán érti, hogy miért is ne lehetne a Föld banánalakú.

A másik vesztes stratégia, amikor asztrofizikai érvrendszer segítségével és/vagy neves külhoni kutatók eredeti nyelven előadott bizonyításával próbálják megsemmisíteni a banán-hipotézist, megint csak lyukra futva. Szemét kommunisták, már azt az örömöt is el akarják venni tőlünk, hogy egy banán alakú bolygón élhessünk!

Továbbra is tartja magát bal- és liberális oldalon az a téveszme, hogy a politika valami értelmiségi izé, amit kifinomult és okos emberek művelnek, szigorúan szabályozott keretek között, miközben a politika már régen betanított csimpánzok dolga, akik másfél perc alatt negyvenszer tudják kimondani az ellenfél nevét és a maffia szót, lehetőleg azonos hangsúllyal. Ha sikerül, jöhet a banán, ha nem sikerül, mennek polgármesternek.

Polgármesternek azok mennek, akik unják már, hogy adott időegység alatt negyvenszer kell hazudniuk, és úgy érzik, tartogat még számukra valamit az élet. A Fidesz esetében mindez úgy néz ki, hogy aki minden aljas törvényt megszavazott, minden szemétséghez nevét adta, elnézte Orbán unortodox gazdasági fellendülését és a Közgép útjába sem állt, az kap egy kerületet vagy egy megyeszékhelyet, ahol viszonylagos önállósággal rendelkezik, a hülye ellenzék meg ajnározza, hogy milyen nagyszerű ember, neki is büdös a kormányzati bűnözés, néha még óvatos ellenvéleményt is megfogalmaz, csak hát történelmileg úgy alakult, hogy kénytelen a pártban maradni, ha fizetést akar.

Ugyancsak az ellenzék értelmezésében, ezek az Orbán utáni Fidesz lehetséges vezetői, a demokrácia reménysugarai, a konszolidált maffiaállam reformátorai, akik majd visszavesznek a szélsőségekből, elsimítják a göröngyöket, és - gondolom - visszarakják a kátyúkat az alcsúti bekötőútra, ha egyszer a becsapott nép azt kívánja.

Az csak ritkán merül fel demokratikus oldalon, hogy ezek az emberek minősített gecik, akik annak ellenére vesznek részt a rombolásban és rablásban, hogy pontosan tisztában vannak lényegével, nem megtévesztettek, nem hívők, nem ostobák, mint egy tőkesúly, hanem tudatos haszonélvezői mindennek.

A kisebb országgyűlés nagyobb fideszes munkanélküliséget fog okozni, a független intézmények száma véges, nem lehet mindenkit főügyésznek, médiahatósági elnöknek vagy debreceni polgármesternek elküldeni, mert az állások részben betöltöttek, részben analfabétákat mégsem mernek Paksra küldeni vezérigazgatónak, tehát bajban lesznek, viszont a kép jelentősen le fog tisztulni 2014-ben, mivel a parlamentben kizárólag azok maradnak majd, akik tényleg semmire sem alkalmasak, csak és kizárólag a gombok nyomogatására.

A miénk lesz a legtahóbb országgyűlés a kontinensen. Ebédidőben a Margit hídig fog hallatszani a röfögés.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.