Rezsiképviselők

Varga Ferenc József
2013. 11. 26.
Örömteli pillanatokat élhetünk át minden nap, ha Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős fideszes képviselő javaslata törvényerőre emelkedik. Mert ennek értelmében minden társasház közös képviselője havonta köteles lesz jól látható helyre (!) kitenni a rezsik csökkenéséről, annak mértékéről szóló hirdetményt. Mi meg ki-be mászkálunk a kapun és a hirdetményt látván körberöpköd minket az örömtündér. De persze mindig akadnak hanyag "házmesterek". Ilyen P. Lászlóné Ildi, akivel a Hócipő riportere beszélgetett.

Hócipő: Még életbe sem lépett a rendelet, egyelőre csak javaslat, és önt máris megfedte a kerület vezetése.

Ildi: Igen. Dehát...

Hócipő: Semmi dehát! Ildikó, ön szégyentelenül fittyet hány a kormány mesés jóindulatára.

Ildi: Dehát én kitettem a tájékoztatót!

Hócipő: Na de hogy nézett az ki?

Ildi: Nekem nincs számítógépem, én nem tudom, mi az az ariel betű... én azt hittem, az mosópor.

Hócipő: Nem ariel, hanem arial! Ildi, ön ezreket spórol havonta a rezsin. Nem futja egy számítógépre?

Ildi: Minek? Öreg vagyok én már ahhoz. Meg alig lakunk ebben a társasházban. Szépen megoldottam eddig is mindent.

Hócipő: De milyen szépen! Ott a másodikon ki lakik?

Ildi: A Dezső meg az élettársa...

Hócipő: Élettársi kapcsolat... jobb, ha nem is mondok semmit! Persze az ilyeneknek is tudniuk kell, hogy mennyit nyertek a rezsicsökkentésen.

Ildi: Tudják, mert kiírtam. Mondták is, hogy jaj de jó, meg hogy jaj de szép, meg hogy jaj de örülnek, meg még nagybevásárlást is csináltak örömükben. Vettek egy új felmosóvödröt.

Hócipő: Szerencséje volt, hogy el tudták olvasni a maga krix-kraxait...

Ildi: Az én kézírásom mindig is olvasható volt.

Hócipő: Na de akkor is! Hogy jut eszébe ilyen gyalázat? Ócska füzetlapra kézzel kiírni ilyen létfontosságú, a haza világélvonalba való felzárkózását elősegítő intézkedésről szóló információt! Volt már büntetve?

Ildi: Igen... egyszer.

Hócipő: Miért? Hadd halljam!

Ildi: Muszáj?

Hócipő: A magyar olvasónak joga van tájékozódnia. Nos?

Ildi: Hát... kidobtam a miniszterelnök úr levelét, amiben konzultálni akart velem. És hagytam, hogy mások is kidobják.

Hócipő: Azt ugye tudja, mit kell tennie, ha valamelyik lakó letépi a rezsi-hirdetményt?

Ildi: Azt hiszem...

Hócipő: Nem hiszi, TUDJA!

Ildi: Igen... igen. Szóval jelentenem kell a helyi önkormányzatnál és a rendőrség felé is. Ha nem teszem, engem bírságolnak meg.

Hócipő: És miért jár még bírság?

Ildi: Hát állítólag rovásírással is ki kell majd írni, meg mondták, hogy a villanyt, a gázt, meg a vizet más és más színekkel kell feltüntetni. Még valami kódokat is mondtak. Hogy a gáz az valami mami blú színű legyen...

Hócipő: Navy Blue! Holnap vesz egy számítógépet! Van pénze. Vagy jön a bírság!

Ildi: Tőlem jöhet. Én nem tudom kifizetni. Se a gépet, se a bírságot.

Hócipő: Akkor közös költséget kell emelni. Dobasson össze a lakókkal egy laptopot meg egy profi nyomtatót! Ha nem, jön a bírság!

Ildi: Na de miből fognak itt ezek az egyszerű emberek ilyesmiket kifizetni?

Hócipő: Hogyhogy miből? Mit gondol, mire való a rezsicsökkentés?
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.