Titkosszolgálatok harca

Bartus László
2013. 11. 27. · Hócipő 2013/24
Szijjártó Péternek Azerbajdzsánba kellett utaznia, hogy a baltás gyilkosért cserébe kérje Edward Snowden kiadatását. Először azt hitték, megint a pénzért jön, de van, ami a pénznél is fontosabb, bár ezt Azerbajdzsánban sem hitték el. Snowden kell Safarovért cserébe. Az nem lehet akadály, hogy Snowden orosz védelem alatt áll. Safarovot sem volt könnyű az örmények kezéből kicsavarni. Cserébe Snowden nem kap sem előléptetést, sem házat, ezzel szemben letöltheti Safarov büntetését is.

Snowden leleplezéseiből a napnál is világosabb, hogy a voltaképpeni célpont Orbán Viktor volt, és csak a csodának köszönhető, hogy Martonyi János külügyminisztert még nem tették el láb alól, mert Orbán lehallgatásaira rákérdezett. Az NSA eddig elismert minden lehallgatást, kizárólag a NER vezénylő tábornokáról megszerzett titkos információkról hallgat, amivel el is árulta magát. Atomtitkaink után kutattak. Japán és India sincs biztonságban. Irán békés atomprogramját átvenné Magyarország, innen kapta nevét a Békemenet is. Békeharcot hirdetett Orbán Budapesten, és ezután szimatol az NSA Berlinben, Londonban és Rio de Janeiróban. Brazília elnökére azért terjesztették ki a lehallgatásokat, mert azt gyanítják, hogy az épülő futballstadionok atomsilók lesznek. A Brazíliából szerződtetett futballistákat atomfizikusokká képzik át, miután ez Vanczák Vilmos esetében nem sikerült. Izrael nem tudja, hova irányítsa most a légicsapást. Megfejtették ifjú Hegedűs Lóránt szoboravatáson mondott beszédét: „A kérdés - mint mondta - az, hogy ki hol áll, az ő oldalukon, avagy az izraeli terrorállam oldalán.” Horthy Miklós idején még nem volt Izrael. Ezen a nyomon indult el a CIA, és műholdakkal vizsgálják, mi lehet a Horthy-szobor belsejében. Plutóniumra gyanakodnak, és ezt a feltételezést erősíti, hogy a magyarok korábban egy egyszerű kémjelentést is ürgebőrbe varrtak.

Szijjártó feladata, hogy kiderítse, mi van még Snowden birtokában. Az ugyanis nem derült ki, hogy csak a világ államfőit hallgatták le, vagy ennél érzékenyebb telefonokat is figyelt az NSA. Ha például az ENSZ főtitkárán kívül a Tiborcz-tanya és Mészáros Lőrinc telefonbeszélgetéseit is rögzítették, akkor a magyar atomtitkoknál is érzékenyebb információk birtokába juthattak. Addig kell az NSA-tól kilopott anyagokat megszerezni, amíg a kódfejtők rá nem jönnek, mi köti össze azokat a szavakat, hogy fa, nyugdíj, tb, patika, energiacégek, MNB, valutatartalék, áfa, bánya, szőlő, stadion, kisvasút, föld, birtok, vadászház, közgép, lajos, szolgáltatók, rezsi stb. Snowdent azonnal ki kell kapcsolni, mielőtt a Washington Post a CIA titkos költségvetése után nyilvánosságra hozza Orbán Ráhel esküvői költségeit is.

A magyar titkosszolgálat akcióba lendült. Elkészített egy hamis videót Obama választási csalásáról. A sikeres főpróba után csak az okozott nehézséget, hogy Kőrösi Gusztávnak erős oklahomai akcentusa van az angol nyelvben, mert a magyarban amúgy alabamai. A TEK névtelen levélben fotókat küldött a Washington Post főszerkesztőjének, amelyben Gavra Gábor látható, amint a HVG-től felvett fizetését költi a tengerparton Puerto Rico-i lányok gyűrűjében, és távolról nyitja a Rolls Royce tetejét. Majd egy másik képen a felmondása után, ahogyan Iványi Gábor hajléktalanszállóján kopogtat a Dankó utcában. A TEK nem minden célzatosság nélkül azt írta a levél végére: „Így jár minden kiszivárogtató!” A HVG-t megfenyegették, hogy Orbán Viktor hamissá nyilvánítja a Schmitt Pál doktorijáról átadott dossziét is, ha azonnal nem árulják el, kitől kapták az általuk készített bajai videót. Mindez a CIA megtévesztésére szolgált, mert a TEK pontosan tudta, amit a CIA nem (ez általában így van), hogy a videót az MSZP embere adta át, hiszen ezzel a céllal juttatták el hozzá. De példát kellett statuálni Snowdennek: így jár az, aki a sajtónak kiszivárogtatja Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor belső elszámolását egy-egy közbeszerzési eljárás után.

A magyar elhárítás azután vette fel a kesztyűt, hogy kitudódott: az NSA tulajdonképpen Orbán Viktor lehallgatására jött létre, hogy el ne veszítsék a magyar gyarmatot. A többi lehallgatásra csak figyelemelterelés miatt volt szükség, illetve az Orbánnal kapcsolatos telefonokra voltak kíváncsiak. Azóta az amerikai lapok az utolsó pillanatig nyitva hagyják a címlapjukat, hogy elsőként közölhessék az Orbánról szóló leleplezéseiket. Egy huszárvágással (fehérvári huszár vágással) ezt megakadályozta Martonyi János ravasz keresztkérdése, hogy vajon Orbán Viktort is lehallgatták-e. Arra a figyelemre méltó tényre tekintettel, hogy az NSA Budapesten is fenntartott egy lehallgatóbázist. Martonyi úgy tett, mintha nem tudná, hogy az NSA csak Budapesten tartott fenn lehallgatóbázist, és már tervezték az egész CIA Szabadság térre költöztetését. De a magyar kémelhárítás ezt megakadályozta a Horthy-szobor állításával. Ez a magyarázata annak, hogy egy már két éve ott levő szobrot kellett most újraavatni, s hogy egy láthatatlan antenna áll ki Horthy fejéből. Martonyi színrelépése megbénította a brit, az orosz és a német titkosszolgálatok operatív akcióit, mert hosszú időbe telt, mire azonosítani tudták, hogy ő még mindig magyar külügyminiszter. Washington leblokkolt, csak annyit tudtak tenni, hogy tiltakoztak a Horthy-szobor miatt, és nem jutott eszükbe jobb ötlet, mint Hitlerre hivatkozni. Megpróbáltak egy magyar újsághoz eljuttatni egy csomag dokumentumot, de másnap éjjel az oknyomozó újságíró az egész csomagot áthajította az amerikai nagykövetség kerítésén egy üzenettel: magyar újság mostantól nem fogadhat el senkitől semmilyen leleplező anyagot. Ha megteszi, akkor a dokumentumok nem jelenhetnek meg, viszont le kell mondania a főszerkesztőnek, és nyilvánosságra kell hozni annak a nevét, aki súgni próbált a sajtónak.

Berlin a bankadóra és a rezsicsökkentésre válaszul megszellőztette, hogy segíti Snowden kilopott információit amerikai lapokhoz eljuttatni, mire Orbán közölte, hogy Európa nem elég keresztény. Válaszul Washington piacra akarta dobni „Keresztény Magyarország” címmel a vak komondor rövid, de tartalmas életét a Balog-tanyáról készült műholdfelvételekkel. De Putyin és az orosz hírszerzés közbeszólt, hogy vigyázzanak, amíg ki nem derítik, mi az oka, hogy Orbán Viktor naponta csak három órát alszik, és az elég neki. Az emberi szervezet ezt nem bírja. De Orbán akkor micsoda? Az Alkotmányvédelmi Hivatal azonnal akcióba lépett, és a Borsban egy háziorvos hölgy közölte, hogy Orbán genetikailag nem igényel többet. Erre a szóra Kanada menekültstátuszt ajánlott az orvosnőnek. A CIA most azt vizsgálja, vannak-e összefüggések Orbán nyelvmozgása, a roswelli ufó űrhajósa és a búzatáblákban talált körök közök. Megfigyelő állomásokat állítottak készenlétbe Felcsút térségében, amelyek az Orbán és Mészáros család használatába került búzaföldeket figyelik.

Merkel azonban diplomáciai táviratot küldött Washingtonba, amelyben idézte a Bors cikkét, miszerint Szijjártó azt mondta: „2010-ben Orbán az azerbajdzsáni látogatása során alig öt órát aludt”. Washington erre visszaüzent, hogy csak a pénzt számolta. A beszélgetést lehallgató Putyin viszont rákérdezett, hogy mit csinál akkor most, hogy mindennap csak három órát alszik? Akkor is a pénzt számolja, válaszolta az NSA. Közben azeri ügynökök indultak Moszkva felé. Köztük van Safarov.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/12  •  VI. 5. – VI. 18.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor olyan népszerű Európában, mint az övsömör! Kimond dolgokat, főleg a tudatlanságból eredő félelemre alapozva Bartus László: Feltörték Szijjártó Péter agyát! Váncsa István szerint Orbán ne az Európai Unió vezetője legyen, ő ennél többre hivatott, legyen Afrika és Óceánia vezetője is! Smuzewitz Ilona: Anyám nem akar jachtot venni, mert nem tud úszni, de elég, ha a könyvelő tud úszni Farkasházy Tivadar: A háborúpárti lapok persze megint hazudnak a trónörökösnő 16 milliós táskájáról, mert azt már 8 millióért is meg lehet kapni akciósan Havas Henrik jelen volt a Karmelitában, amikor eldöntötték, Orbán lesz a következő magyar űrhajós, az országot pedig Ráhelre hagyja Dési János: a zuglói kiskertekre parkoló fociszurkolók hatásáról az önkormányzati választásokra Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor megtalálta a III. világháború történelmi atlaszát A Heti Kamu megtudta: Trump a büntetésvégrehajtási intézménnyé alakított hatvanpusztai dácsában fogja letölteni börtönbüntetését
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.