Ajándékok a csomagügyi politikai államtitkártól

Varga Ferenc József
2013. 12. 25.
Hófehér karácsonyunk van - legalábbis ha a kormány eddigi ténykedését nézzük, hiszen minden patyolat tiszta, megszűntek a fekete, fű alatti mismásolások, minden nemzeti, állami, központi lett, így a tisztességtelenség vádja még csak egy renyhe gondolatban sem merülhet fel. És a nemzeti összetartozás csomagügyi politikai államtitkára most útra kel, hogy az Állami Karácsony szent ünnepének égisze alatt pakkocskákkal ajándékozza meg hazánk különböző területeken dolgozó polgárait. A nagy járkálásban még arra is szakított időt, hogy elmondja a Hócipő riporterének, kik milyen csomagot kaptak.

Hócipő: Hová igyekszik éppen?

Csomagügyi politikai államtitkár: Most körbejárok egy pár iskolát.

Hócipő: Gondolom játékot visz a gyerekeknek.

Csomagügyi politikai államtitkár: Játékot majd csak akkor, ha a Nemzeti Szabadidős-elfoglaltságot Biztosító Kormányhatóság engedélyével, a Központi Játék- és Gázkészülékgyár üzemegységében készül. Ez a sokféle játék rossz hatással van a gyerekekre. És a szülőkre is.

Hócipő: Akkor milyen csomagot kapnak a gyerekek?

Csomagügyi politikai államtitkár: Tankönyvcsomagot. Januárban végre elkezdhetik a szeptember óta le nem adott történelem-, matek- vagy pl. biológia-leckéket.

Hócipő: Biztos fognak örülni. Most honnan jön?

Csomagügyi politikai államtitkár: Most épp a Bankszövetségtől. Nagyon örültek az ajándéknak.

Hócipő: Mi volt az?

Csomagügyi politikai államtitkár: Devizahiteles-mentőcsomag. De van konszolidációs csomag is. Négy banktulajdonos úgy örül, hogy úgy döntött, hazamegy megmutatni, mit kapott.

Hócipő: Igen, kár, hogy viszik a pénzt is.

Csomagügyi politikai államtitkár: De én most teszek be egy pár milliárdot.

Hócipő: Nocsak. Plusz ajándék a bankoknak?

Csomagügyi politikai államtitkár: Nem a bankoknak, az önkormányzatoknak. Aki jól viselkedett, annak átvállalom az adósságát.

Hócipő: Honnan tudja, hogy egy önkormányzat jól viselkedett vagy sem?

Csomagügyi politikai államtitkár: Ha nincs adóssága, akkor biztosan rossz volt, ő nem kap ajándékot.

Hócipő: Kicsit igazságtalannak érzem.

Csomagügyi politikai államtitkár: Én meg nem.

Hócipő: Holnap is lesz dolga?

Csomagügyi politikai államtitkár: Mi az hogy? Nagyon is! Hát sok gyermek él az országban. Itt vannak például a mérnökök.

Hócipő: Ők is kapnak csomagot?

Csomagügyi politikai államtitkár: Hajjaj, egyenesen Németországból! A miniszterelnök úr hozta nekik.

Hócipő: És mi van abban a csomagban?

Csomagügyi politikai államtitkár: Egy jó hír: mostantól nem kell pályázniuk az uniós forrású állami beruházásokra. Majd a kormány eldönti helyettük, ki tervezhet.

Hócipő: Szerintem ennek nem mindenki fog örülni.

Csomagügyi politikai államtitkár: Én meg azt mondom: az ajándékot el kell fogadni, és örülni, hogy kapunk valamit! Aki válogat, annak nem jár semmi!

Hócipő: Ugye jól sejtem, hogy a nyelvtanároknak is visz valamit?

Csomagügyi politikai államtitkár: Persze. Egy fantasztikus, futurisztikus, mindenre kiterjedő 1600 oldalas követelményrendszert és negyvennyolc lépcsős engedélyeztetési eljárást kapnak.

Hócipő: Ami a magántanárokra is vonatkozik?

Csomagügyi politikai államtitkár: Azokat visszamenőleges hatállyal megszüntettük.

Hócipő: Akkor ez a csomag kinek ajándék?

Csomagügyi politikai államtitkár: Annak a pár nagy iskolának, ami megmaradt. Magát nem zavarja ez a káosz? Ki tud tízezer magántanár közül választani? Legyen pár nagy nyelviskola, hogy mindenki ugyanúgy tanulja a past perfect-et! De nem jön inkább velem a közmunkásokhoz? Viszünk nekik is csomagot.

Hócipő: Szívesen. Mi van a csomagban?

Csomagügyi politikai államtitkár: Egy alma meg egy kiskutyás matrica. Ha meg tudják mondani, milyen állat van a matricán, megehetik az almát. Na jöjjön, ott a kocsim!

Hócipő: Hopp, látom épp most kapott ön is valamit.

Csomagügyi politikai államtitkár: Igen? Mi lehet az?

Hócipő: Egy szép piros csomag!

Csomagügyi politikai államtitkár: A fenébe! Jövőre a parkolást is „megcsomagoztatjuk”!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.