Átutazók

Para-Kovács Imre
2013. 12. 11. · Hócipő 2013/25
A magyar politikus pontosan tisztában van azzal, hogy milyen könnyű belefásulni a hazamentés, magyaremelés fáradságos, ám lélekemelő munkájába, és ilyenkor semmi sem segíti jobban a regenerálódást, mint a nézőpontváltás.

A magyar politikus csak azt nem érti, hogy azért kap olyan baromi sok pénzt rendkívül alacsony színvonalú, és egy betanított csimpánznak sem megterhelő munkájáért, hogy ezeket az utakat a saját pénzéből intézze, ne a köztől lopja el.

A debreceni városatyák például Floridába mentek egy energetikai konferenciára, ahol minden bizonynyal rengeteg hasznos tudásra tettek szert, mert mi lenne a legjobb energetikai szempontból, ha nem az, hogy a rohadtul borongós és hűvös novembert a magyarok mind Floridában töltenék!? Egyelőre csak az elitünket küldjük oda, de hamarosan mindannyian megyünk! „[N]incs bennük semmilyen erkölcsi megfontolás, csak az a gátlástalan hataloméhség, amelynek kapcsán úgy gondolják, nekik minden megengedett. Egy demokrácia viszont sokkal komolyabb hozzáállást igényel.” Ezt speciel Kósa Lajos mondta a baloldalról néhány hete, de annyira mély, szép és igaz gondolat, hogy kénytelen voltam idemásolni.

A debreceniek egyébként villámgyorsan leszedték a Facebookról a pálmafás, színes koktélos fotóikat, és az is kiderült, hogy szó sincs itt közpénzekről, mert a magyar politikus olyan, de olyan tisztességes, hogy ha lebukik, hajlandó utólag megtéríteni az útiköltséget.

A Pécsi Tudományegyetem hosszú távú érdekei a következők: csoportosan leépíteni, mert a szűkös anyagi keretek nem teszik lehetővé a sok ingyenélő tanár, oktató és egyéb léhűtő eltartását, majd 18 fős delegáció indítása Rio de Janeiróba, ahol a Tudomány Világfóruma zajlik, és jelentőségére mi sem világít rá jobban, mint hogy Szijjártó Péter is felszólal.

A rektor és a csoport már Sao Paulóban volt, amikor Pécsett elkezdődtek a konzultációk az intézmény és a közalkalmazotti tanács között. A leépítés a tervek szerint nyolc szervezeti egységet érint: az Államés Jogtudományi, a Bölcsészettudományi, a Közgazdaság-tudományi, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai, a Természettudományi és az Illyés Gyula Kart, valamint a gazdasági főigazgatóságot és a klinikai központot - számol be róla az Origo. HÖK-ös vezetők is utaztak, naná.

Nyírlugos képviselő-testülete azonban Európában maradt, igaz, családtagjaikkal együtt, az önkormányzat pénzén nézték meg Firenzét, Rómát és Nápolyt, mert valamivel meg kellett nekik köszönni áldozatos munkájukat, amit egyébként ingyen végeznek, és a nemrégiben még 1 milliárdos adóssággal küzdő 2700-as település ezt a formát látta a legmegfelelőbbnek. Gondolom, a lakosság lelkes egyetértésével találkozott a döntés, különösen Dzsudzsák Balázs örülhetett, aki szintén messzire jutott innen, habár főként saját erőből.

A fent említett személyek mind visszajöttek. Ez egyre rosszabb.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.