Nem értem - 2008/10

Farkasházy Tivadar
2008. 05. 07. · Hócipő 2008/10
Drágul az olaj
Egy 1771-ben kettévágott Poussin-festményt egyesítettek a Metropolitan Múzeumban. Feltehetően azért szabdalták szét, mert az 1620-as években festett képet így jobban el lehetett adni. A Tájkép a folyó istenével, valamint a Vénusz és Adonisz most ismét egy keretben látható a régi címen: Grottaferrata.

Talán Róth úrnak is ezt kellett volna tennie, amikor megfestette az Orbán-kormányt talpig olajban, s külön próbálni eladni Torgyánéknak, meg Viktoréknak.

A Gyurcsány-kormányra eddig még senki se adott megbízást, talán azért se, mert a miniszterelnök annyira túlmozgásos, hogy szinte lehetetlenség őt akár csak leskiccelni, nem beszélve arról, hogy oly gyakran változnak a miniszterei, hogy folyton át kéne pingálni rajta a fejeket.

Ráadásul, ha most levágják róluk a liberálisokat, lehet, hogy egy hónap múlva már ragaszthatja vissza, ami azért a legjobb szovjetkatona-tűrő vászonnak is árt.

Na jó, Róth István képe mindennek nevezhető, csak műremeknek nem, s bizonyára Gyurcsányék megörökítésére se lenne hajlandó mondjuk Gyémánt László, de mégse ártana, ha valaki nekifogna, hogy maradjon utánuk valami. A szobrot nem ajánlom, lásd Antall József folyamatos kálváriáját, akit legutóbb a Rákos-patakból halásztak ki.

fehérvár áruház
Magát a hét új tárcavezetőt viszont örömmel üdvözöltem, mert ékesen bizonyítja újkori demokráciánk legnagyobb vívmányát, mégpedig azt, hogy nálunk bárkiből lehet miniszter. Akár abból is, aki egyedül üldögél függetlenként, évekig kitéve magát mindenféle viccnek, de aztán arra az egy szavazatra is szükség lesz.

Az viszont némiképpen riasztó, ha a legtehetségesebbnek és a legrutinosabbnak tűnő fiatal azonnal feláll mögüle. Pláne egy ilyen sivár mezőnyben.

Néha az az érzésem, hogy egy bevásárlóközpontból szabadult ifjú marketinges csapat már rég átvette a kormányfő körül a mindennapos médiajelenlétek irányítását, s lassan az ember a kis Gált is visszasírja, amire azért ép ésszel nem mert gondolni. Minden napra kitalálnak valami akciót, mint akikre hol a kompótok, hol a sertésdagadók rohadnak rá, az olvasó csak kapkodja a fejét, s csupán hosszú idő után jön rá, hogy az égvilágon nem történik semmi. Folyamatosan adják egymásnak a Napkelte kilincsét, cáfolják, hogy megint csak két társaság kapott össze valamin, s hónapszámra nem hall az ember egy olyan témát, ami igazán érdekelné, mert a sorsát érinti.

Az egyik ilyen áltársaság most hosszú időre kivonta magát a forgalomból, liberálisoknak nevezik magukat, bár azért Kókától nem lesz majd nehéz elperelni ezt a fogalmat. Róluk már nem tudok mást gondolni, csak amit a megboldogult Szabó Iván mondana, ha barátságosan rájuk nézne:
- Borzalmas vezetőség!

az eredendő bűn
Már elnézést, de aki a gazdasági tárcát maga után egy ilyen fajankóra bízta, arról ez a legfinomabb tónus, amit megüthetek. Ha egy hajdan 6%-os párt vezetője nem fogja fel ésszel, hogy nem folyton az egészért kell aggódni, hanem inkább a kapott három tárcával kéne törődni. Legfőbb ellenlábasa fényévekkel bizonyult jobbnak rövid egy év alatt a környezetvédelemben, mint amit ő produkált a Margit körúton, nem beszélve az utódáról. Pedig azért Fodorról sem akarta eddig senki sem megmintázni a szorgalom szobrát.

Kóka szerint az SZDSZ még időben kiugrott a fazékból, s nem járt úgy, mint az egyszeri béka. Akkor reménykedjünk, hogy hamarosan eljő egy új királyfi hófehér Audin, megcsókolja őket, mire ismét hatalmas, ötszázalékos párttá változnak.

Csak addigra könnyen jelen idő lehet a címlapból és az előző három oldalból.

GÓJ
Egy Eperjes Károly interjút olvasok, nem is tudtam, hogy e kiváló színész naponta elmormol egytized rózsafüzért a mindenkori miniszterelnökért, persze nem a romlásáért, hanem a megigazulásáért imádkozva. Mások viszont továbbra is buzgón szervezik a folyamatos ordítozásokat ellene, nincs az a kis falu, amelyben ne tűnne fel egypár profi gyalázkodó, ha Gyurcsány netán betenné oda a lábát. De ma már lassan nem is kell szervezni, annyian kedvet kapnak hozzá, lásd az idei ligeti majálist. Ez a leggyalázatosabb, megbocsáthatatlan bűn, még az állandó kommunistázásnál is alábbvaló, mert végérvényesen belopta az erőszakot a mindennapjainkba. S folyamatosan eszkalálja. Ne piszkáljatok, sorstalanok, hirdeti a hazafias motorosok pólója. Lázár Vili, nem kéne neked is lemondanod?

éhínség fenyegeti a világot
Font Sándor fideszes képviselő azt javasolta, hogy az élelmiszerek áfáját szállítsák le a felére, mire a mellette ülő volt kisgazdák vérszemet kaptak, és ezt is megfeleznék. Mint tudjuk, áldásos közreműködésük következtében ma már tandíj sincs, igaz, hogy van, meg volt is, hiszen az egyetemisták több mint fele költségtérítéses szakokra jár, de a kicsire nem nézünk. Egy olyan országban, ahol az embereknek több mint a fele matematikai analfabéta, és nem képes felfogni, hogy a könyvelésnek két oldala van, ez a legcélravezetőbb politika a hatalom megszerzéséhez. Ez az őszödi beszéd lényege, a sors iróniája, hogy a kevesebbet ígérőt küldte a padlóra. Majd jön a másik, Kapolyi után ismét Kövér ad megbízást, s így forognak az idők végezetéig, hacsak nem jön el egyszer a számtantanárok diktatúrája.

AMSTETTEN IDEJÉN
Amióta mindenhol nyitva a határ, egyre több osztrák szemetet találnak Rábafüzesen és környékén az ott lakók. Több osztrák rendszámú autós egyszerűen teletömi szemeteszsákjával az ottani kukákat és szelektív hulladékgyűjtőket, de az út szélére is lerakják, pedig Ausztriában az ilyesmit igen keményen büntetik. Nem ismerem Fodor Gábor utódát, pontosabban őt se, de nem ajánlom neki a régi módszert, a homlokráncolásos aggódást a Rába partján, vagy a határon átnyúló szervezetekkel való fenyegetőzést. Ausztria nemzetközi megítélése ebben a bunkeres korszakában ugyanis most szó szerint a mélyponton van, vagyis fütyülnek a szoftos ökölrázásra. Hagyományőrző huszárok voltak a Heti Hetes felvételén, egyszerűen meg kell kérni őket arra, hogy öltözzenek a Tenkes kapitányának a ruhájába, aztán hajrá, ha egy labanc bárhol szemetelni merészel, akkor rájuk rontani azonnal!

Bár ahogy a Magyar Dakar természetvédelmi területeket érintő útvonalát elnéztem, ennek se lesz mostanában a fővédnöke Sólyom László.

a zeniten
Egy négyest rúgtak Leverkusenben, Pétervárott pedig Kahnt búcsúztatva a Bayern Münchennek. Hogy mi a hajtóerejük?

A Gazprom.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/11  •  V. 24. – VI. 6.
Itt az Orbán-féle új magyar harcmodor: TÁMADÁST SZÍNLELVE MENEKÜLÜNK!
Legyen az vasárnapi boltzár, olimpia, letelepedési kötvény, CEU, civilek
Para-Kovács Imre megtalálta Soros bölcseinek jegyzőkönyvét Bartus László pedig a drótot, amin Soros rángatja a magyar baloldalt Smuzewitz Ilona megfejtette Mészáros Lőrinc titkát: egy órával korábban kel mindenkinél Trunkó Barnabás megtudta, a Patyomkin páncélos eredeti tekercse mellett őrzik Orbán svájci bankszámláját az orosz filmarchívumban Farkasházy Tivadar szerint Julius Streichert, a Der Stürmer szerkesztőjét is érdemes lett volna meghívni egy kávéra A Vál-völgyi kisvasút helyett véletlenül Gál-völgyinek küldtek 600 milliót Exkluzív Hócipő fotók:
• Schmidt Mária tánca Kovács Ákossal Áder eskütételén
• Pénzügyi mozgások Orbán és Bayer között
• Balog megpróbálta megetetni a mentősöket tíz százalékkal
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.