Sógor vs. jóbarát (Ausztria - Lengyelország 1:1)

Pataki Balázs
2008. 06. 13.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

- Kinek drukkoljunk az EB-n?
- A magyaroknak.
- De mi nem vagyunk ott.
- Akkor a braziloknak.
- Mondom EB!
- Mindenre van valami kifogásod.
Így indultunk neki nejemmel az EB-nek.

Ennél is nehezebb kedvencet választani, amikor két olyan csapat játszik, akik közül az egyiket sógornak, a másikat jóbarátnak tekintjük mi magyarok. Ráadásul egyik sem jobb a másiknál: mindkettő kezdő az EB-ken, egyik sem szerzett még pontot EB-n, ráadásul ezen a meccsen eldőlhet, hogy egyikük számára nem is lesz folytatása ennek a tornának. Szóval nincsen esélytelenebb, akin megeshetne a szívünk, vagy szimpatikusan béna csapat, akinek úgyse drukkol senki, de majd mi.


- Most már ideje lenne valamit csinálni, különben mehetünk vissza
a balettbe ugráni!

Márpedig kell valami szempont. De a színeik sem segítenek. Piros-fehér-piros, meg fehér-piros. Pfff. És annyi humora van az EB szervezőinek, hogy az osztrákokat full pirosban, a lengyeleket full fehérben játszatják. Ennél keményebb már csak az lenne, ha az egyik piros-fehérben, a másik meg fehér-pirosban játszana.


- Ezt is megmagyarázza majd az UEFA, hogy nem volt les?

Ha fogadtam volna, akkor lehetne mondjuk az alapján is választani, hogy melyiknek van esélye a nyerésre, de ehhez én, bevallom, a futballhoz értés Dávid Ibolyája vagyok.

Hoppá, közben lesgól, 1:0 a lengyeleknek. Akkor hajrá Ausztria! De azoknak meg olyan furcsán sok pincés ügyük van mostanában.


- De hát ez szitál!

Menjünk akkor a fejekre. A lengyeleknek Gustáv Husák korabeli csehszlovák emós frizuráik vannak, az osztrákok viszont schwarzeneggeri brutálra lőtték be a sérójukat a hivatalos fotóikon. Ebből a szempontból akkor már inkább a kopasz Webb bírónak drukkolnék.

Az osztrákok mellett szól, hogy náluk játszik egy magyar is. A lengyelek mellett pedig, hogy náluk nem játszik.


- Jusson mára egy harmadik horvát gól is!

Hűha, a végére 1:1 lett. Ráadásul egy brazil és egy horvát lőtte a gólokat. Minden szempontból döntetlen.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.