Melyik keleti kerül a négy közé? (Törökország - Csehország 3:2)

Farkasházy Tivadar
2008. 06. 16.
Mottó: Valamikor ezt a játékot mi is játszottuk.

Ezen az ágon a horvátok már a nyolc között vannak, ma dől el, ki lesz az ellenfelük, így lényegében ez az első kieséses meccs. A törökök kettese, a szakállas Servet simán eljátszhatná Jumurdzsákot, kendő se kéne a szemére, e nélkül is épp elég ijesztő. Ő fogja Kollert, aki hivatásos lefejelő, s egyetlen kocsmában sem szólalkoznék össze vele. Simán lebirkózza Servettet, aki nem tévesztendő össze a helyi genfi klubbal, a Servette csapatával. A cseh csapat viszont úgy hasonlít a négy évvel ezelőttihez, mint a Lipcsei, Lisztes, Dragoner, Vincze Ottó négyes egykori önmagához. A Puhony Nándi fejű Cech viszont igazi klasszis, meg elől a kis Sionko, aki bármelyik cseh újhullámba is simán beférne.

Megyesi Guszti szerint hülyeség minden meccsben egykori európai háborúk és konfliktusok nyomát keresni, e szempontból jó a párosítás, ha csak nincs mindkét csapatban egy-egy Hunyadi, lásd a nándorfehérvári hőst és fiát, a Prágában senyvedőt. De csak egy Újfalusy és egy Balta van, s utóbbi magyarsága se biztos, mert Hakan, mint a svájci Yakin. Szóval hagyjuk a 150 évet, e nélkül is elég kellemetlen fráter Fatih Terim kapitány, aki tavaly úgy örült Gera kiállításának.


- Ha most nem neveznek el rólam egy bástyát, akkor soha!

Míg ezen spekulálok, Koller befejeli. Erre játszottak és kifizetődött - mondja Egri Viktor, aki alig öt perce mesélte, hogy a cseh torony ötmillió dollárért Amerikába szerződött. Persze még van egy félidő, a húszezer helyi török még ráér bedobálni mindent, mint tegnap a bosnyákok, akik a torkukra is mutogattak, de a Heti Hetes záróbuliján - ahol a görög-orosz ortodox rangadóval felváltva néztük a kézilabdát - Kéri Laci megnyugtatott, ez Boszniában csak azt jelenti, hogy nincs rajtuk nyakkendő.

A 202 centis Koller megint majdnem befejel egyet, a törököknek sürgősen el kéne rabolniuk Kuttort - mint egykor Bornemissza Gergőt és Cecey Évát. Valamelyik bíró nem enged vissza egy turbános törököt, addig Plasil betalpalja a másodikat, Fernando Torres módra, a jó ég, hogyan képesek erre.


- Mondtam, hogy szitál!

A másik csatornán épp most mesélem, hogy ez a világ legostobább játéka, lényegében abból áll, hogy egymilliárd ember drukkol annak, aki egyedül nem látja, de ő ítél. Az UEFA pedig, ahelyett, hogy bevezetné az NHL-ben és az NFL-ben már mindennapos videó bírót, vagy a teniszben ismert challenget, közleményekben védi közkatonái baromságait, érdekes módon többnyire az olaszok a hunyók, pedig most nem is Dél-Koreában zajlik a torna. Viszont Bernben kapták Ruud van Nistelrooy lesgólját, Puskás esetében persze beintették 54 éve. Luca Tonit szabályos fejesét Zürichben nem adták meg a románok ellen, akik viszont újabban mindenhol a legtöbben vannak. De legalább sokkal könnyebb a két utóbbi nevet leírni, mint a hollandét.


- Reszkess, Európa!

A harmadik cseh gól nem perdül be a kapufáról, utána pedig Asik lerúgja a csatár fejét, majd a mezőnyben is ritkít, alátámasztva az Egri Viktor által idézett Feldkamp szavait, hogy ő a török első osztály leggyengébb hátvédje. A legszebb ősz fej, Brückner kapitány szívja is a fogát, mert a törökök rögtön szépítenek, majd az angol liga legjobb kapusa a vége előtt két perccel kiejti a labdát, s Nihat bekotorja, pedig három Cech sapkás drukkert is mutatott a rendező. De hogy Európa ne érje meg az első körmérkőzéses büntető párbajt, utána két perccel még egyet kap Nihattól, majd következik a dráma csúcspontja, a bíró - eddig egyetlen nevét sem volt érdemes megnevezni - a török kapust is kiállítja, de a csehek már nem jutnak lövéshez.


- Két gólt lőttem két perc alatt? Nahát!

Remek meccs, éljen Európa, csak ne lennének azok az ostoba írek!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.