Magyar botrány

Andrassew Iván
2014. 01. 08. · Hócipő 2014/01
Afféle hazai stílusú, fékezett habzású botrány volt a múlt esztendő végén. Történt, hogy egy színvonalas televíziós karaokeversenyen (Uj Péter szíves, és évek óta érvényes megállapítása az X-Faktorféle mutatványokra) nagyon jól szerepelt egy rendkívül dekoratív és kitűnő hangú lány. Győzelemre is esélyes volt Tünde, ám kiderült róla, hogy pornózott.

Hogy aztán ezért vagy másért nem győzött, azt soha nem tudhatjuk meg. Igazából nem lett botrány a múltjából. Azt se tudtam kideríteni, hogyan derült ki az a múlt. Bár nem lepődnék meg, ha egy olyan nagyszerűség látta volna meg a tévében, aki pár éve még önfeledten morzsinkázott a Tünde- filmeken.

De az is lehet, hogy valamilyen jóakaró gondoskodott arról, hogy a múltat nagyobb fényben lássuk, hátha kiesik Tünde, vagy elküldik a műsorból erkölcsi okilag. Legalábbis erre utal, hogy szeptemberben került a Youtube egyik oldalára a „Krasznai Tündét hátulról rakják” című filmecske, amit eddig már 93 ezren láttak.

Belenéztem részletekbe is. Meglepett, hogy ez a rendkívül tehetséges nő hogyan játszhatott ennyire színvonal alatti filmekben. (A legnyomorúságosabb egy kínzókamrás.)

Baj akkor lett, amikor közeledett a parlamenti karácsony, ahova hagyományosan gyerekeket hívnak meg, és dr. Edvi Péter, a rendező Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egyik alapítója és elnöke úgy döntött, hogy megkérik az RTL Klubot, a szokásos, nehéz sorsú gyermekeknek szervezett eseményre ne jöjjön el Krasznai Tünde, mert nemkívánatos személy a pornós múltja miatt.

Ezt azért is fontos rögzítenünk, mert azonnal elterjedt, hogy Kövér László – és Semjén Zsolt – tiltotta ki a lányt. Noha nagyon is beleférne, hogy ennek a két állandóan túlcsorduló erkölcsőrnek köze legyen ilyen álnoksághoz, a történelmi igazság az, hogy ezúttal nem volt. (Nem nézik az X-Faktort, gondolom.) Mint később kiderült: dr. Edvi csakis „gyermekvédelmi szempontok szerinti, politikamentes döntést szeretett volna hozni”.

A kitiltás Magyarországon teljesen szokatlan következménye az lett, hogy az RTL „akkor a többi se menjen”-alapon vállalt szolidaritást Tündével. Nem is mentek.

Dr. Edvi védelmében: miközben természetesen nem értek egyet azzal, hogy bárki így megalázhat egy lányt – aki ráadásul éppen most szakad ki a múltjából, amit minden tisztességes embernek segítenie kell – tudomásul kell venni, hogy az elnök úgy viselkedett, ahogy itt évszázadok óta szokás. Sőt: Európa nagyobbik felén és Amerikában is. És meg is magyarázható, hogy az emberek és különféle társadalmi szervezetek megszégyenítéssel küzdenek a prostitúció ellen. Azt világosan látni kell, hogy a pornó a prostitúció speciális formája. A filmeket azért veszik föl, hogy azokat sok pénzért eladják olyan embereknek, akik a képernyő előtt önfeledt önkielégítést végeznek, miközben nézegetik ezeket. (Ne ítéljünk, hiszen az emberek túlnyomó többsége egész életében él az önkielégítés lehetőségével – a házasságban élők 90 százaléka is, sőt: a házaspárok gyakran közösen teszik. Az internetre először lépők 80 százaléka azt írja be a keresőbe, hogy „pornó”. Tíz százalék azt, hogy „szex”. De ettől még a test és a szerelmi élet pénzért való közszemlére tétele prostitúció.)

Közeli rokonaink, a bonobok ezt a dolgot meg tudják oldani mozizás nélkül: dugnak egyet idegességükben. És egész nap idegesek.

A megszégyenítés gyakorlatilag teljesen hatástalan, és legalább annyira állatias, mint a pornózás. És persze nem kell túlzásokba esni, félreérthető mondatokat közölni: az RTL Klub szerint Tünde a gyerekek előtt példakép lehetne. Ez azért így egy méretes baromság. Ha valaki fölnőtt fejjel – bármennyire is megszorul az életben – pornózást vállal, az ne legyen példakép. Nem igaz, hogy nincs más út.

Persze ha a tehetségével és a szorgalmával ki tud tűnni és ki tud mászni ebből a világból, akkor tiszteljük meg a figyelmünkkel és a szeretetünkkel. Mert az is fontos ám, hogy a gyerekek tudják: aki hibát követ el, annak megbocsátunk, mert mi éppen olyan jó emberek vagyuk, mint Krasznai Tünde amúgy. (És dr. Edvi is.)

A történet vége az lett, hogy Terry Black megfenyegette a politikusokat: „Kedves Parlamenti Bácsik és Nénik most vagy Bocsánatot kértek Krasznai Tündétől vagy Szenteste 20 órakor fel teszem az oldalamra azok bácsik nevét akik sokkal erkölcstelenebbek mint Krasznai Tünde ez lesz az én ajándékom. Gondolom megfontoljátok.”

Majd az adott időpontban, mivel a politikusok nem kértek bocsánatot – ezúttal joggal –, meg is jelent három név: „Semjén Szájer Vona, a többieket nem sorolom mert lesz még alkalom”

A baj csak az, hogy ez így nem korrekt. Az emberek jelentős része utálja ezt a három embert, és mindent megadna egy velük kapcsolatos lejárató hírért, de az úgy, hogy mondok egy nevet, de nem mondom meg, hogy mi az erkölcstelensége tárgya, nem korrekt, és nem is bátor dolog. Nem lehet megkerülni, oda kell írni, hogy nekem – Terry Blacknek – bizonyítékom van arra, hogy ez pedofil, az álnok buzivadász meleg, az meg csalja a feleségét. Mert különben úgy járunk, mint én Vona Gáborral, akinél jobban kevés embert utálok: megsajnáltam. Szinte jobban, mint Tündét.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/11  •  V. 22. – VI. 4.
Para-Kovács Imre: mi járhatott a fékezhetetlen agyvelejű külügyér, Szijjártó fejében, amikor kiderült, hogy az oroszok már nem csak a spájzban vannak? Smuzewitz Ilona: azért sújtotta egyedül a magyar embereket a háborús infláció, mert a magyar kormány békepárti Váncsa István a magyarok fehérneműjében kutakodó Putyinról Farkasházy Tivadar: nade mit keresett egyszerre Budapesten Ahmedinezsád és Hszi Cin-ping, akinek annyira zárt volt a programja, hogy még összerakni sem lehetett? Havas Henrik fültanúja volt, milyen mestertervvel akarja Orbán Viktor magunk mögött tartani Bulgáriát Lendvai Ildikó Orbán titkoskampányáról, amit Orbán üres utcákon tart Dési János: Vajon elhiszi-e Mészáros Lőrinc, hogy a nála parkoló ezermilliárd az övé? Verebes István újabb Örkényiádái Selmeczi Tibor a mosoly országáról (Kína) és a kész röhejről (Magyarország) A Heti Kamu megtudta, pirossapkás kínai önkéntesek segítik majd a margitszigeti Békemenetet is.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.