Kaparintás

Andrassew Iván
2014. 05. 14. · Hócipő 2014/10
A Fidesz folytatja. Megmondta. De mi lesz akkor, ha már mindent megszerzett és leosztott a hűbéreseknek? Akkor üldögélnek a megszerzett országon, és egyszer csak megszűnik a harácsverseny? Az éhesek hazamennek akkor is, ha nem jutott nekik elég? Juthat elég?

Mert egyszer csak elfogy a föld, például. És akkor nem lesz mit adni a legodaadóbb híveknek, akik állandóan újra teremnek, mint a gombafélék! Nem tudják munka nélkül lenyúlni a gonosz EU támogatásait. Mi lesz szegényekkel?

Bár talán lehetne valami címet adni nekik. Ott van ez a jól bevált vitézi izé. Járandósággal persze: a lenyúlt pénzekből Orbán csinál egy vitézi alapot. Rend vagy mifene mindenképpen kellene, ha már horthysták vagyunk. Bár azzal is az a baj, hogy túlcsordul néha. Egyszer tanúja voltam, amikor két volt osztálytársam érettségi találkozón majdnem összeverekedett azon, hogy melyikük vitézi rendje az igazi. Na jó, legföljebb Orbán alapít egy vadontújat azoknak, akik az Unió ellen harcoltak mindhalálig. Pláne rezsiztek is közben rendesen. CÖF Rendet!

A trafikok még mindig nem fogytak el, bár kicsit fura, hogy egymás mellett állnak, és csökken a forgalom – kivéve a rablójárást. Állami, koncessziós kiosztásúvá kell tenni minden boltot – főleg az italosokat, és odaadni azoknak, akik nem jártak eléggé jól. És akkor a pia is csak zárt térben lehetne, és esetleg csökkenne a forgalom. Kivéve a rablójárást.

Bár vannak furcsaságok. Eddig is kerültem olyan helyzetbe néha, hogy bepillantottam a nyitva felejtett ajtón a dohányboltba, ami miatt akár be is perelhetném a tulajdonost, hiszen a betegségem miatt öngyilkosságra csalogat. Ha megkívánom a cigit, és veszek is, beláthatatlanok lehetnek a következmények. Pár napja egy körtéri lottózóban álltam, és vártam a soromra. Egyszer csak nagyon kedvesen megszólalt az eladónő, és azt kérdezte a mellettem álló embertől, hogy a kislánya hány éves. Hogy van-e már 18? Mondta, hogy nincs.

Na, akkor sajnos kint kell várakozni, mert a dohánybolt miatt ő nem tartózkodhat a térben.

Kiderült: úgy tíz méter mélyen csakugyan van egy dohánybolt, amit nemhogy ajtóval, de egy függönnyel se takarnak el, és a kislánynak ezért kell a bolt elé állnia. (Mi lenne, ha hároméves lenne, és a papa akarna venni egy lottót? Pórázon kell kikötni a járdán, hogy a drogárusítás zavartalan legyen? Ráadásul a trafikosok a lottózó előtt dohányoztak, és bejött a szag a gyerekre. Mindegy. Hogy ezt hány helyen nem tudták megoldani, azt nem tudom. Hogy a látványdohány hogyan hat a lélekre, azt tudom, de milyen hatással lesz a látványpia, ha gyorsan fideszesítik az italboltokat is. A politikai utálat ott is segítene a leszokásban.

Aztán folytatódik a kaparintás: talán a patikákkal. Politikailag is sokat jelentene, ha a fideszes patikusok segítenék a nép idegességének csillapítását jóféle magyar szerekkel, sárkányfűfőzetekkel. Szerintem a zöldségvásárlókat is be lehetne fogni a Fidesz-járomba. Pláne akkor, ha magát a zöldségtermelést és a nagykereskedelmet is leosztanák államilag. Persze a kishantosi eset után én inkább Szlovákiába járnék biozöldséget venni. Aztán ott van a virág, a szintén drog édesség… Kell egy év is, mire mindent elosztanak.

Az egyértelmű, hogy a teljes hústermelést meg kellene csípni. Ahhoz meg nemcsak koncessziós tenyésztőtelepek kellenének, nemcsak vágóhidak, húsgyárak, hanem hentesüzletek is. Nem gond: két nap alatt lesz kicsit sem EUkompatibilis törvény, csak Rogánra kell bízni.

De ha azt akarjuk, hogy a pártgyalogok is jól járjanak, ki kell lépnünk ebből a kispolgári, kiskereskedelmi világból. Nem azért, mert nem szeretjük ezt a meghitt környezetet, hanem azért, mert kicsi a torta.

Például föl lehetne osztani – persze állami rendbetétel után – a közutakat. A folyókat. A vasútvonalakat. Kilométerszelvényekre lehetne pályázni – persze csak magyar állampolgároknak, és nem persze, de természetesen csak fideszeseknek lenne érdemes. És lenne dézsmajog. És ez hallatlan munkaerő-piaci tényező is lehetne: a megállítók és fosztogtók ugyanolyan cégekben dolgozhatnának, mint az őrzővédők.

Jön a hülye autós az úton. Hazafele bevásárlásból. A szelvénykapunál megállítják – pici rendőri segítséggel, de legalábbis ráfigyeléssel, hogy azért mégse lehessen itten rendőrállamról beszélni –, aztán: „Aggyá csak egyet a tíz dobozos sörödből! Na még egyet a főnöknek is.”

Nem kellene a jogállammal tökölni: ha lehet rabolni bárhol, ha érték kerül a fideszesek látókörébe, miért ne lehetne a közúton is. A volt köz úton. És még turistacsalogató is lenne. A hülye külföldiek mindig is szerették a hortobágyi betyár rablókat, akik persze az út végén visszaadták a cuccot. Csak itt nem kellene. Meg kell majd oldani, hogy a fideszeseknek legyen valami köztitkos jelük, hogy az árumegállítók őket ne harácsolják le, hiszen akkor mi értelme az egésznek, ha egymást fosztogatják.

Pedig az lesz a vége. És akkor jön majd az államcsíny – amit majd permanens fülkeforradalomnak állítanak be a győztesek. Attól függ, honnan, hogy Rogán parasztjai lesznek-e éhesebbek vagy Lázár kisnemesei.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/12  •  VI. 5. – VI. 18.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor olyan népszerű Európában, mint az övsömör! Kimond dolgokat, főleg a tudatlanságból eredő félelemre alapozva Bartus László: Feltörték Szijjártó Péter agyát! Váncsa István szerint Orbán ne az Európai Unió vezetője legyen, ő ennél többre hivatott, legyen Afrika és Óceánia vezetője is! Smuzewitz Ilona: Anyám nem akar jachtot venni, mert nem tud úszni, de elég, ha a könyvelő tud úszni Farkasházy Tivadar: A háborúpárti lapok persze megint hazudnak a trónörökösnő 16 milliós táskájáról, mert azt már 8 millióért is meg lehet kapni akciósan Havas Henrik jelen volt a Karmelitában, amikor eldöntötték, Orbán lesz a következő magyar űrhajós, az országot pedig Ráhelre hagyja Dési János: a zuglói kiskertekre parkoló fociszurkolók hatásáról az önkormányzati választásokra Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor megtalálta a III. világháború történelmi atlaszát A Heti Kamu megtudta: Trump a büntetésvégrehajtási intézménnyé alakított hatvanpusztai dácsában fogja letölteni börtönbüntetését
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.