Orosznak látszó pezsgő

Trunkó Barnabás
2014. 02. 04. · Hócipő 2014/03
Ezt majd csak később fogjuk megtudni a WikiLeaks-től, de az a helyzet, hogy a moszkvai Putyin-Orbán atomtárgyalás egyik szünetében, az orosz államfő félrehívta a magyar miniszterelnököt:

– Nézd, Vitya! Nem akarok én ebből nagy balhét csinálni, de az a helyzet, hogy ti hamisítjátok a mi orosz pezsgőnket! Ne értsd félre, nem szándékozom én elzárni a pezsgő-csapot, de gondolj bele, hogy mit szólna a Merkel asszony, ha azt a szar magyar virsliteket frankfurti kolbászkén hoznátok forgalomba, gót betűkkel! Egyébként ezt a pezsgő ügyet most ne írjuk bele a paksi memorandumunkba, mert azt nálatok mindenki olvashatja!

Orbán hazaérkezésekor a reptéren megjelent az előre odarendelt GVH elnök is, akivel a kormányfő váltott néhány szót.

A Royalsekt Zrt. izsáki telepén tartott rajtaütésszerű helyszíni ellenőrzésen a TEK-esekkel együtt megjelent a Versenyhivatal is, és végigkóstolták az összes, ott gyártott sampányt a Szent István Extra Dry-tól a Chadonnay Bio Pezsgőig. Az egyik palackot nem merték kinyitni, mert azon idegen, azonosíthatatlan felírat díszelgett. A kartellhivatalosok gépkocsivezetője, aki egykoron a most reaktivált Magyar–Szovjet Baráti Társaság orosz nyelvtanfolyamára járt a nyelvpótlék miatt, azonosította a feliratot. Ezt volt az, amit kerestek.

Szovjetkoje Igrisztoje. Az italok cárja. A GVH-sok lefoglalták a bűnjelet, az első jegyzőkönyvi változatban az szerepelt, hogy önkényuralmi jelkép használata miatt, ugyanis a Szovjetunió már megszűnt.

Az időközben előkerült pincemester elmondta, hogy ne vicceljenek már az urak, hiszen itt Izsákon, amióta az eszemet tudom, gyártunk orosz pezsgőt, már Brezsnyev idejében is mi csináltuk!

Az ellenőrök rámutattak, hogy a cirill betűs felirat megtéveszti a fogyasztókat, mert azt hiszik, hogy odaát készült. A pincemester megpróbált védekezni, hogy ne vicceljenek már az urak, hiszen a fogyasztó a cirill betűket egyelőre még el sem tudja olvasni, csak a magyar szöveget, amiből kiderül, hogy az eljárás alá vont habzóbor jó magyar rizlingből, cserszegi fűszeresből és furmintból készül.

De a GVH-sok hajthatatlanok maradtak – nem akarták, hogy Rogán Antal letolja őket valamelyik tévényilatkozatában – ezért egy 41 oldalas határozatot írtak, amelynek rendelkező részében 15 millió forintos bírsággal sújtották az izsákiakat. Ez kb. 30 ezer palack Szovjesztkoje Igrisztoje ára. A 15 milla nem rendíti meg a pezsgőkombinátot, pláne így szilveszter után, viszont a szegény pincemester megszívta. Rengeteg palackról kell leáztatnia a címkét.

Időközben Putyin újabb üzenetet küldött Orbánnak: nem szeretné, ha a felcsúti repteret Seremetyevo 3-nak hívnák!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.