A hamelni patkányfogó

Farkasházy Tivadar
2014. 02. 19. · Hócipő 2014/04
Azt mesélik, amikor Orbán Viktor bejelentette, hogy a paksi bővítésért kapott háromezermilliárd forintos orosz hitel nem növeli az államadósságot, mert a reaktor benne lesz az állami vagyonleltárban, az utcán galambok ültek a verebekhez. Azonnal tudtam, hogy e pillanattól kezdve adósok milliói fogják áldani a nevét világszerte, akiket évek óta szorongatnak a gonosz bankok, s az idei közgazdasági Nobel-díj is eldőlt. Fel is hívtam barátomat, Pétert a München melletti Traunsteinben, hogy eldicsekedjek vele, hiszen Merkel asszony ilyesmire bizonyára nem képes. Mire azt felelte, ez igaz, viszont Angela azt sem szokta reggelente bemondani a rádióban, hogy az autósok vigyázzanak, mert csúszósak az utak. Ugyan miért mondaná, tán meg tudja állítani egy méterrel a föld felett az ónos esőt? Vagy egyszer is legyőzte puszta kézzel az árvizet? Mert most már biztos, hogy Viktor lesz a világon az első kormányfő, akit már életében boldoggá avatnak. A két csodatétel rég megvan hozzá, s hamarosan következik a harmadik, miszerint Puskás Öcsi Felcsúton fog születni, a negyediket pedig Balog páter – már a mostani – fogja református létére kideríteni, hogy az hagyján, hogy Szent István pont Alcsútdobozon ajánlotta fel országát Máriának, de jóval korábban maga az Úr is itt ajánlotta fel Magyarországot egy jövendő Viktor nevű Messiásnak, akire a zsidók évezredek óta hiába várnak.

A pillanatot pedig, ahogy a két ujj összeér, Kerényi Imre már is megrendelte Michelangelótól a Magyar Demokrata palotájának a plafonjára. Elvégre fia, Jézus is magyar volt, egy pártus herceg, ahogyan Pörzse Sándor Csillagösvényen című DVD-sorozata arra is rávilágít: a vitéz magyarok nem fosztogatni jártak Nyugatra a kalandozások idején, hanem jussukat, Attila király húszezer éves koronáját keresték. S csak azért dobálták kissé össze a kolostorokat, mert logikus, hogy valamelyik rendházban őrzik. Márpedig ha Attila koronája immáron 21 ezer éves, akkor a magyar kultúra veri a kínait, az egyiptomit, a zsidót, a görögöt, a rómait. Azóta pedig 35 ezer éves rovásírást is találtak.

Minderre Andrassew Iván hívta fel a figyelmemet, amikor azt hallotta, hogy a kalandozókat a Heti Hetesben egyszerűen lerablóztam, holott ők már akkor Európa ellen harcoltak, amikor még nem is tudtak Orbán ez irányú utasításairól. S ugyan ki lenne képes rajta kívül egyszerre harcolni az oroszok kimeneteléért és bejöveteléért? Elvégre mostanság már ők a tolerancia hazája, s a korrupció ellen is hatásosan küzdenek, hiszen Szocsiban az ugrósánc csupán a 36-szorosába került a tervezettnek, a jégpálya pedig mindössze a 24- szeresébe, mivel mindkettőt az elnök közeli barátai építették.

A csonka magyar ellenzék erre persze azt mondja, hogy mindehhez – számítógépes fogalommal élve – kell egy lebutított szavazótábor, élükön a Békemenettel, akik úgy járnak utána, mint a hamelni mesehős bűvös sípja után a patkányok, majd a gyerekek.– Fújjátok meg a kürtöket, nyergeljetek, indulunk!

A probléma csupán az, egyelőre úgy néz ki, hogy április hatodikától az ország másik felének is további négy évig kell követnie őt a mesés Keletre, amelyben 45 évig már annyi örömünk volt. Éppen a héten gratuláltunk Iránnak az iszlám forradalom évfordulóján. Rajtunk kívül csupán Tádzsikisztán, Azerbajdzsán és Kirgizisztán üdvözölte őket. Hol vagyunk már a baltától!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/12  •  VI. 5. – VI. 18.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor olyan népszerű Európában, mint az övsömör! Kimond dolgokat, főleg a tudatlanságból eredő félelemre alapozva Bartus László: Feltörték Szijjártó Péter agyát! Váncsa István szerint Orbán ne az Európai Unió vezetője legyen, ő ennél többre hivatott, legyen Afrika és Óceánia vezetője is! Smuzewitz Ilona: Anyám nem akar jachtot venni, mert nem tud úszni, de elég, ha a könyvelő tud úszni Farkasházy Tivadar: A háborúpárti lapok persze megint hazudnak a trónörökösnő 16 milliós táskájáról, mert azt már 8 millióért is meg lehet kapni akciósan Havas Henrik jelen volt a Karmelitában, amikor eldöntötték, Orbán lesz a következő magyar űrhajós, az országot pedig Ráhelre hagyja Dési János: a zuglói kiskertekre parkoló fociszurkolók hatásáról az önkormányzati választásokra Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor megtalálta a III. világháború történelmi atlaszát A Heti Kamu megtudta: Trump a büntetésvégrehajtási intézménnyé alakított hatvanpusztai dácsában fogja letölteni börtönbüntetését
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.