Gyerekek! Ti tudjátok kiket vertetek meg?

Henry, Sneider, Xavi, Kanouté ellenfeleit vertük!

Farkasházy Tivadar
2008. 07. 19.
Farkasházy Tivadar Fülöp Ferencet, az egykori gólvágót, az MTK volt első emberét, Dzsudzsák menedzserét, a válogatott kapusának édesapját Prágában érte el az U19-es válogatott spanyolok elleni győzelmének másnapján.


- Jól láttuk a tévében?

- Igen, ott voltam a nézőtéren.

- Hány magyar társaságában?

- Úgy kétezren lehettünk.

- A Nemzeti Sport összesen 1200 nézőről írt. Csak nem vontak le belőle 800 hazai szurkolót?

- Nem számoltam, a meccset figyeltem.

- Mennyiért fogadtad volna le a magyarok győzelmét?

- Ha nagyon optimista vagyok, akkor nem sokért.

- És ha nem vagy optimista?

- Akkor semennyiért.

- Találtunk néhány érdekes képet az idei spanyol bajnokságból. A jobbhátvéd Azpilicueta Henryvel harcol a labdáért. Aquino Sneijderrel, Camacho a felnőtt EB legjobbjával, Xavival, Bolado a Sevilla csodacsatárával, Kanuotéval, N’sue pedig a Villareal kapusát támadja. Azét a Villarealét, akik idén a Barcelonát tíz ponttal előzték meg.

- Ezért volt óriási, hogy nemcsak találtunk egy gólt és azután kibekkeltük, hanem fociztunk. Bár a végén nagy szerencsénk volt.

Azpilicueta (Osasuna), Henry (Barcelona)

- Megvágjalak egy Gillette-el?

Aquino (Murcia), Sneijder (Real Madrid)

- Ez a fiú kijutott oda, ahová a hollandok nem!

Bolado (Santander), Kanouté (Sevilla)

- Kanoutéról rúgtam gólt, ha én ezt egyszer
a klubban elmesélem!

Camacho (Atletico Madrid), Xavi (Barcelona)

- Hé, nem tudod, hogy én Európa legjobbja vagyok?

N'Sue (Mallorca) a Villareal ellen

- Ne rúgd meg a copfját, még elsírja magát!

- Gulácsi szerencsére csodálatosan védett, nem lehet, hogy kiszorítja a magyar válogatott kapusát, bizonyos Fülöp Mártont?

- Pár év múlva nagy csata lesz köztük.

- Mióta ismered ezeket a srácokat?

- Az MTK-s fiúkat 14-15 éves koruk óta.

- Név szerint?

- Ne hozzál zavarba, Gulácsi, Németh, Szabó, Gosztonyi, Busai, Lengyel, Presinger, Simon, Gál, Németh Krisztián...

- Már féltem, hogy őt kifelejted...

- A többit tedd hozzá.

- Így is éppen elég. Mint nevelőtiszt vagy mint játékosügynök nézted őket? Utóbbiként még Dzsudzsákot is sikerült a télen elpasszolnod.

- Nem tudtam dönteni, de nem most kellett őket felírnom a noteszomba.

- Remélem N’suét is megjegyezted, nem mindenki tudja egy méterről kihagyni.

- Ez benne van, ott is lehet hibázni.

- Láttál kinn más menedzsert is?

- Mindenkit nem ismerhetek, de azért 15-20 francia, holland kollégát észrevettem.

- Akkor lehet, hogy Iszlai sem lesz sokáig az NB III-as Veszprémben. Megnéztük a 2002-es és a 2004-es győztes U-19-es spanyol csapatot, előbbiben találtuk Iniestát, Sergio Garciát, Fabregast, Torrest, utóbbiban Sergio Ramost, Albiolt, David Silvát, vagyis hét friss felnőtt Európa-bajnokot. És akkor még nem szóltunk olyanokról, mint Juanfran vagy Reyes.

- Remélem, hogy akkor otthon is így kezelik ezt a győzelmet.

- A Nemzeti Sportban csak a kilencedik oldalra került, mert előtte kellett a hely a Győrnek és a Debrecennek, akik 1:1-et harcoltak ki egy kazah és egy grúz csapat ellen, de ne kérdezd a nevüket. Bár most, hogy Eto 40 millió euróért fél évre egy üzbég csapathoz igazol, már nem szabad lebecsülni senkit.

- Ezeket a fiúkat biztosan nem, de ezt most már egész Európa tudja.

Fernando Torres

- Nem tudod, merre van Liverpool?

Riquelme és Iniesta

- Szerencséje, hogy argentin, különben hamarosan
át kéne adnia a helyét!

Sergio Ramos

- Ahogy a csövön kifér!

Sergio Garcia

- A magyarokat kapták az ifik?

David Silva

- Kaptál már ilyen kötényt?

- Maradsz a döntőig?

- Nem, a vasárnapi németek elleni meccs után hazautazunk.

- Csak aztán nehogy meglássalak hétfőn Veszprémben!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/2  •  I. 12. – I. 25.
A NÉGY BOLYAI ÉS A NEGYVENEZER HALOTT Para-Kovács Imre: A nemzeti jeti balladája, avagy a mátranováki fanyűvő és Orbán találkozása Verebes István aktualizálta 40 éves Kedves Pentések-jét, és kampánynótákat írt a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” mintájára Farkasházy Tivadar alig várja, hogy a stadionok mintájára szponzornevet kapjanak a középületek és közterek: legyen Fővárosi Gázművek Bazilika és Fidesz Hősök tere is Smuzewitz Ilona: Aggódhatnak a kipcsakok? Mi lesz most az előző elnökről elnevezett fővárosú, ismét az oroszok által megmentett Kazahsztánnal? Dési János felfedi, hogy négyszeres Oscar-díjas De Sica együtt mentett zsidókat a jövendő pápával Selmeczi Tibor azon tűnődik, miért nem vitte a pénzét Weiss Manfréd meg a Goldberger család offshoreba, miért nem vettek eszéki focicsapatot, hogy jutott eszükbe beruházni? A 2021-es Hócipő-díj második körének győztesei: a központból válaszokat váró fideszes polgi és Andi A Heti Kamu megtudta, Tiborcz István máris megváltoztatja az általa megvásárolt Gránit Bank nevét Dolomit Bankra, mert a családban ez a menő
HANGOS HÓCIPŐMűsoraink 2019 szeptemberének végén, az angyalföldi Radnóti Miklós Művelődési Központban hangzottak el élőben.

Közreműködnek: Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Kern András, Hajós András, Havas Henrik, Kéri László, Nádas György, Varga Ferenc József, Para-Kovács Imre, Selmeczi Tibor és Farkasházy Tivadar.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.