A Napi Gazdaság figyelmébe

Farkasházy Tivadar
2014. 03. 19. · Hócipő 2014/06
Matolcsy volt kabinetfőnöke, Wiedermann Helga memoárja nem kevesebbet állít, mint azt, hogy Széles koalíció alakult 2011 őszén Orbán Viktor megbuktatására. Az akkori forintpánik hátterében Olli Rehn uniós biztos és Bajnai Gordon mellett amerikai befektetők is felsejlenek, mert 2011 tavaszán New Yorkban legalább hat nagy amerikai befektető bank vezetője megállapodott abban, hogy megtámadják Magyarországot, és megbuktatják az Orbán-kormányt. Túloldalt a bemutató díszes kompániája, Lovas brüsszeli gentleman, Zárug önmagát politológusnak nevező egyén, Barcza jövendő kormánytényező, Orbán és jobbik balkeze. A szerzőre nem pazaroltunk egy kattintást. Alcíme: krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról.

Az egyik győztes csata, amin azóta is röhög a magyar közgazdász társadalom, Matolcsy fecsegése a Goldman Sachs három bankárának, mire a beszélgetőpartnerek kezében megállt a vajazókés. Egyikük a mosdót keresve azonnal felállt. Nem tudni, hány telefont eresztett meg, de amikor visszajött, igen gyorsra fogták az ebédet. A szokásos másfél óra helyett 40-50 perc alatt az összes fogással végeztek. A történtek után Matolcsy egészen biztos volt abban, hogy minden korábbi híresztelés igaz: a nagy nemzetközi befektető csoportok életveszélyes támadást indítottak Magyarország ellen.

A szerzőnél talán csak Szijjártó sajtófőnöke okosabb, aki ezzel magyarázta, hogyan tehetett félre 10 milliós jövedelemből 16-ot a főnöke: az államtitkár 2013 folyamán 37 tranzakciót hajtott végre, melyek között jelentős számban szerepeltek részvénypiacokat érintő adásvételek, biztosítási eszközalapokkal és befektetési alapokkal kapcsolatos tranzakciók. Ezáltal 62 milliós befektetései egy év alatt 78 millióra nőttek, ami a hanyatló tőzsdén 26%-os haszon. Vagyis a 22 gazdasági vegyes bizottság elnöke vélhetően tavaly nemcsak sportolt, hanem olykor shortolt is.– A Zuschlag-könyv volt a belépőd, most már egy vérből valók vagyunk!

Polt és Pintér máris keres egy Dimitrov nevű embert, aki fel akarta gyújtani a Reichstagot. Kép ben van még Frei Tamás, ki mindezt előre megírta, Orbán orosz bérgyilkosától tudva meg. Matolcsyt egy Irina Ivascsenko nevű ukrán IMF-ügynök akarta kipaterolni az országból, szőnyegbe csavarva, mint Skorzeny a kis Hor thyt. Gyurcsány bécsi vadkanokat nevelt a kertjében, hogy Semjént meglepjék hátulról az erdőben vadászat közben. Ronald Lauder, Charles Gati, Paul Lendvai és Daniel Cohn-Bendit pedig egy londoni Schiff András-koncert szünetében beszélték meg, hogyan ássák be nyakig Bayert és Bencsiket az orgoványi erdőben. Szélest Stephen Hawking támadta volna meg, legyőzvén a gravitációt, amely a tolószékéhez köti. Szijjártónak figyelmeztetésül egy csokoládébaltát küldtek ismeretlen örmények. Selmeczi Gabriellát egy nyugdíjpostás támadta volna meg biciklivel. Kövér kertjében Karácsony Gergely landolt volna egy narancsszínű lufival. Lendvai, Szekeres és Szilvásy egy nejlonszatyrot húzott volna Simicska fejére, hogy fulladjon bele 50 millióba. Mesterházy Attilán még dolgozik Finkelstein és társa.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.