A Napi Gazdaság figyelmébe

Farkasházy Tivadar
2014. 03. 19. · Hócipő 2014/06
Matolcsy volt kabinetfőnöke, Wiedermann Helga memoárja nem kevesebbet állít, mint azt, hogy Széles koalíció alakult 2011 őszén Orbán Viktor megbuktatására. Az akkori forintpánik hátterében Olli Rehn uniós biztos és Bajnai Gordon mellett amerikai befektetők is felsejlenek, mert 2011 tavaszán New Yorkban legalább hat nagy amerikai befektető bank vezetője megállapodott abban, hogy megtámadják Magyarországot, és megbuktatják az Orbán-kormányt. Túloldalt a bemutató díszes kompániája, Lovas brüsszeli gentleman, Zárug önmagát politológusnak nevező egyén, Barcza jövendő kormánytényező, Orbán és jobbik balkeze. A szerzőre nem pazaroltunk egy kattintást. Alcíme: krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról.

Az egyik győztes csata, amin azóta is röhög a magyar közgazdász társadalom, Matolcsy fecsegése a Goldman Sachs három bankárának, mire a beszélgetőpartnerek kezében megállt a vajazókés. Egyikük a mosdót keresve azonnal felállt. Nem tudni, hány telefont eresztett meg, de amikor visszajött, igen gyorsra fogták az ebédet. A szokásos másfél óra helyett 40-50 perc alatt az összes fogással végeztek. A történtek után Matolcsy egészen biztos volt abban, hogy minden korábbi híresztelés igaz: a nagy nemzetközi befektető csoportok életveszélyes támadást indítottak Magyarország ellen.

A szerzőnél talán csak Szijjártó sajtófőnöke okosabb, aki ezzel magyarázta, hogyan tehetett félre 10 milliós jövedelemből 16-ot a főnöke: az államtitkár 2013 folyamán 37 tranzakciót hajtott végre, melyek között jelentős számban szerepeltek részvénypiacokat érintő adásvételek, biztosítási eszközalapokkal és befektetési alapokkal kapcsolatos tranzakciók. Ezáltal 62 milliós befektetései egy év alatt 78 millióra nőttek, ami a hanyatló tőzsdén 26%-os haszon. Vagyis a 22 gazdasági vegyes bizottság elnöke vélhetően tavaly nemcsak sportolt, hanem olykor shortolt is.– A Zuschlag-könyv volt a belépőd, most már egy vérből valók vagyunk!

Polt és Pintér máris keres egy Dimitrov nevű embert, aki fel akarta gyújtani a Reichstagot. Kép ben van még Frei Tamás, ki mindezt előre megírta, Orbán orosz bérgyilkosától tudva meg. Matolcsyt egy Irina Ivascsenko nevű ukrán IMF-ügynök akarta kipaterolni az országból, szőnyegbe csavarva, mint Skorzeny a kis Hor thyt. Gyurcsány bécsi vadkanokat nevelt a kertjében, hogy Semjént meglepjék hátulról az erdőben vadászat közben. Ronald Lauder, Charles Gati, Paul Lendvai és Daniel Cohn-Bendit pedig egy londoni Schiff András-koncert szünetében beszélték meg, hogyan ássák be nyakig Bayert és Bencsiket az orgoványi erdőben. Szélest Stephen Hawking támadta volna meg, legyőzvén a gravitációt, amely a tolószékéhez köti. Szijjártónak figyelmeztetésül egy csokoládébaltát küldtek ismeretlen örmények. Selmeczi Gabriellát egy nyugdíjpostás támadta volna meg biciklivel. Kövér kertjében Karácsony Gergely landolt volna egy narancsszínű lufival. Lendvai, Szekeres és Szilvásy egy nejlonszatyrot húzott volna Simicska fejére, hogy fulladjon bele 50 millióba. Mesterházy Attilán még dolgozik Finkelstein és társa.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.