A trójai választásokra

Trunkó Barnabás
2014. 04. 16. · Hócipő 2014/08
A Trója vonzáskörzetében lévő Ida-hegyen a választási kampány egyre durvult, miközben a közvéleményjósok madárürülékből próbálták kitalálni, hogy a Trója népét megtestesítő Páris kinek fogja odavoksolni azt a bizonyos zálogból visszamaradt aranyalmát.

A kampányban a zaklatott Aphrodité volt a legaktívabb, hiszen akkoriban már övé volt az Olümposzon az összes kupleráj, beleértve a közszolgálati médiát is. Végig profi kerítőnőkkel dolgozott, választási győzelme érdekében szavazati jogot adott az Ilion várfalain kívül élő ivarérett trójaiaknak is, bár a külföldön dolgozó helóták voksolását egy kissé megnehezítette: nekik a Minotaurus barlangjában berendezett szavazófülkékben kellett ikszelniük.

Aphroditénak a választási kampányban valójában csak két komoly ellenfele akadt.

Az egyik az összetett jellemű Pallasz Athéné volt, akinek a kezéből többször is kilopták a lándzsát, de emiatt mindig csak sopánkodott. (Aphrodité ilyenkor már régen DNS-vizsgálatot rendelt volna el!) Athéné a választások idejére összeállt szövetségeseivel, a csoportosulásukat Concordiának nevezték el, de ezen mindenki csak röhögött. Különösen azon, hogy egy másik, ismeretlen megélhetési csapat a Concordial nevet vette fel, és így rendszeresen összekeverték őket. Ekkor meghozták az egyetlen konkrét döntésüket: Istenváltókra keresztelték magukat.

Aphrodité másik számottevő ellenfele a szélsőséges nézeteiről ismert Héra volt, akiről egy gázkonvektort is elneveztek, és az volt a mániája, hogy írják össze a görögperzsa kettős állampolgárokat.

A trójaiaknak és az őket képviselő Párisnak valójában már tele volt a tökük a szerelem istennőjével, pedig rezsicsökkentés címén többször is mérsékelte a síkosító árát. Kasszandra az egyik kereskedelmi tévében és az egyik kereskedelmi rádióban, valamint több kampányzáró nagygyűlésen megjósolta, hogy Aphrodité nem győzni fog, hanem csak szívni.

A kampány tovább durvult, nyilvánosságra hozták, hogy Augiász istállója kétszer akkora, mint ami a vagyonbevallásban szerepel, Pallasz Athéné egyik volt helyettesének Föníciában van titkos bankszámlája, a szerelem istennője pedig egy repedtsarkú, és rendszeresen Mükénébe jár pedikűröshöz.

Aphrodité azonban ügyesen finiselt, és beígérte Párisnak Szép Helénát, nem törődve azzal, hogy a csaj akkoriban már Menelaosz felesége volt. Azt is elmagyarázta, hogy a világ valójában a három „P” körül forog, melyek közül a harmadik: a Paks 2.

A választási eredmények kihirdetése után Trója népének egy része diadalittasan ünnepelte, hogy az ő királyfijuk fogja dugni a világ legszebb asszonyát.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.