A trójai választásokra

Trunkó Barnabás
2014. 04. 16. · Hócipő 2014/08
A Trója vonzáskörzetében lévő Ida-hegyen a választási kampány egyre durvult, miközben a közvéleményjósok madárürülékből próbálták kitalálni, hogy a Trója népét megtestesítő Páris kinek fogja odavoksolni azt a bizonyos zálogból visszamaradt aranyalmát.

A kampányban a zaklatott Aphrodité volt a legaktívabb, hiszen akkoriban már övé volt az Olümposzon az összes kupleráj, beleértve a közszolgálati médiát is. Végig profi kerítőnőkkel dolgozott, választási győzelme érdekében szavazati jogot adott az Ilion várfalain kívül élő ivarérett trójaiaknak is, bár a külföldön dolgozó helóták voksolását egy kissé megnehezítette: nekik a Minotaurus barlangjában berendezett szavazófülkékben kellett ikszelniük.

Aphroditénak a választási kampányban valójában csak két komoly ellenfele akadt.

Az egyik az összetett jellemű Pallasz Athéné volt, akinek a kezéből többször is kilopták a lándzsát, de emiatt mindig csak sopánkodott. (Aphrodité ilyenkor már régen DNS-vizsgálatot rendelt volna el!) Athéné a választások idejére összeállt szövetségeseivel, a csoportosulásukat Concordiának nevezték el, de ezen mindenki csak röhögött. Különösen azon, hogy egy másik, ismeretlen megélhetési csapat a Concordial nevet vette fel, és így rendszeresen összekeverték őket. Ekkor meghozták az egyetlen konkrét döntésüket: Istenváltókra keresztelték magukat.

Aphrodité másik számottevő ellenfele a szélsőséges nézeteiről ismert Héra volt, akiről egy gázkonvektort is elneveztek, és az volt a mániája, hogy írják össze a görögperzsa kettős állampolgárokat.

A trójaiaknak és az őket képviselő Párisnak valójában már tele volt a tökük a szerelem istennőjével, pedig rezsicsökkentés címén többször is mérsékelte a síkosító árát. Kasszandra az egyik kereskedelmi tévében és az egyik kereskedelmi rádióban, valamint több kampányzáró nagygyűlésen megjósolta, hogy Aphrodité nem győzni fog, hanem csak szívni.

A kampány tovább durvult, nyilvánosságra hozták, hogy Augiász istállója kétszer akkora, mint ami a vagyonbevallásban szerepel, Pallasz Athéné egyik volt helyettesének Föníciában van titkos bankszámlája, a szerelem istennője pedig egy repedtsarkú, és rendszeresen Mükénébe jár pedikűröshöz.

Aphrodité azonban ügyesen finiselt, és beígérte Párisnak Szép Helénát, nem törődve azzal, hogy a csaj akkoriban már Menelaosz felesége volt. Azt is elmagyarázta, hogy a világ valójában a három „P” körül forog, melyek közül a harmadik: a Paks 2.

A választási eredmények kihirdetése után Trója népének egy része diadalittasan ünnepelte, hogy az ő királyfijuk fogja dugni a világ legszebb asszonyát.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/20  •  IX. 20. – X. 3.
KÖTCSEI PÖFFETEGEK ÉS KENDERESI KÍSÉRTETEK Para-Kovács Imre: az inflációt a bekokainozott meleg ukrán nácik és a haszonleső kereskedők okozták, a pedagógushiányt Brüsszel, a jövőt pedig a Grincs lopta el Váncsa István: polírozza-e a jó hazafi és erkölcsös honleány egy csődör-szobor heréit? Smuzewitz Ilona: Szia Lőrinc! Nagyon szeretlek! Farkasházy Tivadar szerint Vonának, Jakabnak, Mesterházynak, MZP-nek és Ujhelyinek ki kéne próbálniuk a Kneszetet, Izraelben ugyanis nincs bejutási küszöb Dési János szörnyülködik: a nemváltó óvodások után megjelentek a nemváltó laktanyák is Havas Henrik programot hirdet, miután átveszi a propagandaminisztériumot Rogántól Verebes István születésnapján beszélgetett a 100 éves Navracsics Tiborral Selmeczi Tibor alig várja, hogy Paszkijevics-rendeket osszanak a Haynau laktanyában Nagy Bandó András elképzelte Kocsis Máté megvilágosodását A Heti Kamu megtudta: ha a baloldal kormányozna, nem jutna pénz propaganda-plakátra sem!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.