A trójai választásokra

Trunkó Barnabás
2014. 04. 16. · Hócipő 2014/08
A Trója vonzáskörzetében lévő Ida-hegyen a választási kampány egyre durvult, miközben a közvéleményjósok madárürülékből próbálták kitalálni, hogy a Trója népét megtestesítő Páris kinek fogja odavoksolni azt a bizonyos zálogból visszamaradt aranyalmát.

A kampányban a zaklatott Aphrodité volt a legaktívabb, hiszen akkoriban már övé volt az Olümposzon az összes kupleráj, beleértve a közszolgálati médiát is. Végig profi kerítőnőkkel dolgozott, választási győzelme érdekében szavazati jogot adott az Ilion várfalain kívül élő ivarérett trójaiaknak is, bár a külföldön dolgozó helóták voksolását egy kissé megnehezítette: nekik a Minotaurus barlangjában berendezett szavazófülkékben kellett ikszelniük.

Aphroditénak a választási kampányban valójában csak két komoly ellenfele akadt.

Az egyik az összetett jellemű Pallasz Athéné volt, akinek a kezéből többször is kilopták a lándzsát, de emiatt mindig csak sopánkodott. (Aphrodité ilyenkor már régen DNS-vizsgálatot rendelt volna el!) Athéné a választások idejére összeállt szövetségeseivel, a csoportosulásukat Concordiának nevezték el, de ezen mindenki csak röhögött. Különösen azon, hogy egy másik, ismeretlen megélhetési csapat a Concordial nevet vette fel, és így rendszeresen összekeverték őket. Ekkor meghozták az egyetlen konkrét döntésüket: Istenváltókra keresztelték magukat.

Aphrodité másik számottevő ellenfele a szélsőséges nézeteiről ismert Héra volt, akiről egy gázkonvektort is elneveztek, és az volt a mániája, hogy írják össze a görögperzsa kettős állampolgárokat.

A trójaiaknak és az őket képviselő Párisnak valójában már tele volt a tökük a szerelem istennőjével, pedig rezsicsökkentés címén többször is mérsékelte a síkosító árát. Kasszandra az egyik kereskedelmi tévében és az egyik kereskedelmi rádióban, valamint több kampányzáró nagygyűlésen megjósolta, hogy Aphrodité nem győzni fog, hanem csak szívni.

A kampány tovább durvult, nyilvánosságra hozták, hogy Augiász istállója kétszer akkora, mint ami a vagyonbevallásban szerepel, Pallasz Athéné egyik volt helyettesének Föníciában van titkos bankszámlája, a szerelem istennője pedig egy repedtsarkú, és rendszeresen Mükénébe jár pedikűröshöz.

Aphrodité azonban ügyesen finiselt, és beígérte Párisnak Szép Helénát, nem törődve azzal, hogy a csaj akkoriban már Menelaosz felesége volt. Azt is elmagyarázta, hogy a világ valójában a három „P” körül forog, melyek közül a harmadik: a Paks 2.

A választási eredmények kihirdetése után Trója népének egy része diadalittasan ünnepelte, hogy az ő királyfijuk fogja dugni a világ legszebb asszonyát.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/7  •  III. 22. – IV. 4.
PARA + VÁNCSA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + HAVAS + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ + JELENSZKY + FENEKOVÁCS... Smuzewitz Ilona: Petfőy él, akkora, hogy hatalmas, avagy mitől kivan a magyar nemzet! Váncsa István: Feddhetetlen erkölcsiségű kormányzatunk és szentéletű nemzeti nagytőkéseink példamutatásának eredményeképp népünk morális színvonala az egekbe szökött Para-Kovács Imre: Mit szólt volna Orbán anyukája, ha fia a játszótérről egy tömeggyilkossal, egy operettnácival és egy paranoiás börtönőrrel állított volna haza? Farkasházy Tivadar: Ha Gulyás azt mondja, hogy a Föld lapos, és öt elefánt tartja a hátán, azt másnap 470 orgánum szajkózza Verebes István: nagy baj, hogy Orbán és munkatársai minden olyanban ügyesek, amiben ügyetlennek kéne lenniük Havas Henrik nem nyerte el a Szájer József Emlékdíjat Dési János: Áramütés a Kossuth téren A Heti Kamu megtudta, Petőfi után betiltják Csokonayt is, mert A reményhez című verse kormánypuccsot vetít előre
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.