Akácos út

Farkasházy Tivadar
2014. 05. 28. · Hócipő 2014/11
Nem osztjuk azt a véleményt, ami a balliberális oldalon megfogalmazódik, hogy az akác Észak-Amerikából behurcolt özönnövény lenne. (Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter)

A társadalom összefog az akác védelmében, hiszen több száz éve együtt él a magyarsággal, mézet és munkahelyet ad. (Jakab István, az Országgyűlés alelnöke)

Az akácfa a magyar tájtól, a Kárpát-medencétől idegen, rendkívül kártékony, kiirthatatlan és agresszív növény, amelynek elterjedése kipusztulással fenyegeti őshonos erdeinket, s a Magyarországra jellemző állatvilágot. (Kövér László, 2002, Demokrata)

Az inváziós fajnak minősülő fehér akácot nem lehet telepíteni közterületi fasorokban. (2012-es kormányintézkedés)

Kiállunk a magyar nemzeti értékek mellett, s mindezeket meg is védjük az Európai Unióval szemben. Brüsszel ne szóljon bele a házi pálinkafőzésbe, az akácméztermelésbe, a földtörvénybe. (dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő)

Ezeket a gyönyörű, nem mindennapi és egyáltalán nem fiatal akácfákat szeretné az Európai Unió teljes mértékben hermetikusan eltakarítani Magyarországról. Miért is? A kérdés jó és jogos. Nem tudjuk. Nem értjük. Én sem értem. Miért van erre szükség? Ártottak valakinek ezek az akácfák? Ártottak Európán kívül vagy belül, Magyarországon ezek az akácfák? Nem hiszem. Akkor miért kényszeríti az Európai Unió Magyarországot, hogy az összes akácfát vágja ki, hermetikusan takarítsa ki és adja át az Európai Uniónak? A méhek az akácfából élnek, az emberek szeretik a mézet. Magam is. Mi lesz, ha az Európai Unió eltakaríttatja Magyarországról az akácfákat és vele együtt a méheket? Az Európai Unió állatkínzó. Akácfával fűtök. Semelyik fa sem veszi fel a versenyt az akácfa égési minőségével, illetve fűtőértékével szemben. És az akácfa vizesen is ég. A legközkedveltebb fa Magyarországon az akácfa. Mi lesz, ha az Európai Unió eltakaríttatja Magyarországról az akácfát? Mivel fognak fűteni azok a családok vidéken és országszerte – köztük magam is –, akik akácfával fűtöttek? Miért fáj az Európai Uniónak, hogy a magyar ember legalább a pálinkában örömét leli? Akit ez a kisfilm megérintett, olvassa át a Munkáspárt programját, és ne szavazzon az Európai Unióra. (Alekosz valósághős videóüzenete)

A miniszterelnök kegyelmet kért a magyar akácoknak, és José Manuel Barroso ezt meg is adta. (Szijjártó Péter)

Az akácfát hungarikummá nyilvánítjuk az akácmézzel együtt, hogy így akadályozzuk meg az Európai Uniót a fa visszaszorításában. (Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő)

Hungarikum lett a magyar akácfa, a magyar akácméz, a makói hagyma, és a magyar nóta. (Szabad Föld)

Egyetlen európai testület sem akarja korlátozni a fehér akác termesztését, vagyis a Fidesz ostobaságán kívül senki nem veszélyezteti a magyar akácot. (Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője)

Elfogadhatatlan, hogy valaki, aki nem itt él velünk, nem magyar, nem osztozik a sorsunkban, nem ezek alatt a fák alatt hűsöl, nem ezekkel a fákkal tüzel, nem ezeknek a fáknak szedi a termését, az megmondja nekünk, hogy itt milyen fa nőjön. Ez egy beteges dolog. (Orbán Viktor, Hírtévé, V. 24.)
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/12  •  V. 31. – VI. 13.
FELCSÚTI MÁTYÁS 60
Énekszó és pávatánc köszöntse!
Váncsa István: olyan hosszúak a kórházi várólisták, hogy 7,6 milliárd év múlva érünk a végére, mikor a Nap vörös óriássá duzzad, addig meg csak kibírjuk valahogy Para-Kovács Imre aggódik, nem lesz-e baj abból, hogy a katari emír hamarabb gratulált Erdogan győzelméhez, mint a magyar miniszterelnök Farkasházy Tivadar: a Barátság-kőolajvezeték itteni végét megtekintő szovjet turistacsoportról Smuzewitz Ilona: Majdnem béremelést kaptak a tanárok Kéri László megszerezte a vezér 60. születésnapja alkalmából történő spontán felköszöntésének forgatókönyvét Havas Henriket bízták meg a szittya gondolkodású új honvédfőparancsnok felkészítésével Verebes István Vágó Istvánra emlékezik Dési János: a nép koszos zoknival fogja megdobálni az utolsó lap szerkesztőségét, amely tévedésből megírja az igazságot A Heti Kamu megtudta: ezentúl a greenwichi időhöz mérik a mentők kiérkezését Figyelem! Mától hetven helyett hatvannal kezdődik a pesti trolik számozása!
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.