Akácos út

Farkasházy Tivadar
2014. 05. 28. · Hócipő 2014/11
Nem osztjuk azt a véleményt, ami a balliberális oldalon megfogalmazódik, hogy az akác Észak-Amerikából behurcolt özönnövény lenne. (Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter)

A társadalom összefog az akác védelmében, hiszen több száz éve együtt él a magyarsággal, mézet és munkahelyet ad. (Jakab István, az Országgyűlés alelnöke)

Az akácfa a magyar tájtól, a Kárpát-medencétől idegen, rendkívül kártékony, kiirthatatlan és agresszív növény, amelynek elterjedése kipusztulással fenyegeti őshonos erdeinket, s a Magyarországra jellemző állatvilágot. (Kövér László, 2002, Demokrata)

Az inváziós fajnak minősülő fehér akácot nem lehet telepíteni közterületi fasorokban. (2012-es kormányintézkedés)

Kiállunk a magyar nemzeti értékek mellett, s mindezeket meg is védjük az Európai Unióval szemben. Brüsszel ne szóljon bele a házi pálinkafőzésbe, az akácméztermelésbe, a földtörvénybe. (dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő)

Ezeket a gyönyörű, nem mindennapi és egyáltalán nem fiatal akácfákat szeretné az Európai Unió teljes mértékben hermetikusan eltakarítani Magyarországról. Miért is? A kérdés jó és jogos. Nem tudjuk. Nem értjük. Én sem értem. Miért van erre szükség? Ártottak valakinek ezek az akácfák? Ártottak Európán kívül vagy belül, Magyarországon ezek az akácfák? Nem hiszem. Akkor miért kényszeríti az Európai Unió Magyarországot, hogy az összes akácfát vágja ki, hermetikusan takarítsa ki és adja át az Európai Uniónak? A méhek az akácfából élnek, az emberek szeretik a mézet. Magam is. Mi lesz, ha az Európai Unió eltakaríttatja Magyarországról az akácfákat és vele együtt a méheket? Az Európai Unió állatkínzó. Akácfával fűtök. Semelyik fa sem veszi fel a versenyt az akácfa égési minőségével, illetve fűtőértékével szemben. És az akácfa vizesen is ég. A legközkedveltebb fa Magyarországon az akácfa. Mi lesz, ha az Európai Unió eltakaríttatja Magyarországról az akácfát? Mivel fognak fűteni azok a családok vidéken és országszerte – köztük magam is –, akik akácfával fűtöttek? Miért fáj az Európai Uniónak, hogy a magyar ember legalább a pálinkában örömét leli? Akit ez a kisfilm megérintett, olvassa át a Munkáspárt programját, és ne szavazzon az Európai Unióra. (Alekosz valósághős videóüzenete)

A miniszterelnök kegyelmet kért a magyar akácoknak, és José Manuel Barroso ezt meg is adta. (Szijjártó Péter)

Az akácfát hungarikummá nyilvánítjuk az akácmézzel együtt, hogy így akadályozzuk meg az Európai Uniót a fa visszaszorításában. (Glattfelder Béla fideszes EP-képviselő)

Hungarikum lett a magyar akácfa, a magyar akácméz, a makói hagyma, és a magyar nóta. (Szabad Föld)

Egyetlen európai testület sem akarja korlátozni a fehér akác termesztését, vagyis a Fidesz ostobaságán kívül senki nem veszélyezteti a magyar akácot. (Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője)

Elfogadhatatlan, hogy valaki, aki nem itt él velünk, nem magyar, nem osztozik a sorsunkban, nem ezek alatt a fák alatt hűsöl, nem ezekkel a fákkal tüzel, nem ezeknek a fáknak szedi a termését, az megmondja nekünk, hogy itt milyen fa nőjön. Ez egy beteges dolog. (Orbán Viktor, Hírtévé, V. 24.)
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/8  •  IV. 10. – IV. 23.
Sulyok Papa Doc: Zsidólakás
és zsidóbútor után olvasson
zsidókutya-igénylésekről is!
Para-Kovács Imre: Hamburgerekkel lehet a szemétdombra juttatni a Fidesz nevű állampártot, nem tárkonyszószos pirított pisztránggal! Váncsa István: embercsoport saját magának önszántából ennyire hülye nevet nem találhat ki, mint hogy Talpra Magyarok Közössége Smuzewitz Ilona: az úgynevezett ellenzéki pártok is megmondták, hogy nem Magyar a messiás, de ha olyan nagy a szükség a messiásra, ők vállalják Farkasházy Tivadar szerint a brazil Bolsonarónak Kisvárdára vagy Mezőkövesdre kéne igazolnia, de még mielőtt kiesnek Havas Henrik belecsöppent a Békemenet transzparenskészítőinek mindennapjaiba, és megtudta, azzal fognak vonulni, hogy: Elfoglaljuk Brüsszelt, mert Magyar Péter egy geci! Dési János a miniszterelnök (apjának) hatvanpusztai pálmaházában ugrándozó majmokról Verebes István újabb Örkényiádái A Heti Kamu megtudta: Tiborcz Istvan árufeltöltőnek állt, hogy belülről foglalja el a SPAR-t.
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.