Időnként ráront Amerikára

Farkasházy Tivadar
2014. 08. 06. · Hócipő 2014/16
Miért gúny tárgya, hogy Orbán nem teheti be a lábát a Fehér Házba, s a külügyben sem fogadta volna a magyar származású Kerry miniszter, csak egy helyettes államtitkár? Az nagy poszt, nálunk például csak 98 van belőle. S micsoda szemtelenség, hogy a Georgetown Universityn kérdezni is akartak tőle, amikor e szót nem is ismeri. Így csak az immigration officer fogadja a Kennedyn.

Bár Fellegi Tamás már szervez egy találkozót az 5. és a 62. utca sarki hot dogossal, de lehet, hogy nem jön össze, mert bármikor megkérdezheti a magyar Mussolinit, román nevén Zsebputyint, ami jól rímel a Raszputyinra, hogy ketchuppal vagy mustárral.

Bálványoson viszont lelkesen fogadták, ami sokkal fontosabb, hiszen Nagy-Magyarország több mint 1100 éves, míg az Egyesült Államok a harmada sincs. Elmondta, ma a slágertéma azon rendszerek megértése, amelyek nem liberális demokráciák, nem nyugatiak, talán még demokráciák sem, mégis sikeressé tesznek nemzeteket, Szingapúr, Kína, India, Törökország, Oroszoszág a sztárok. Félig már meg is értette őket, hogy nem demokráciák, hanem diktatúrák, bár Indiában csak vallási fanatikusok ölik egymást. Már csupán a másik fele, viszonylagos gazdasági sikereik megértése hiányzik, továbbá a hozzá szükséges szibériai olaj, a Malacca-szorosból szerzett alaptőke, s a másfél milliárd rabszolga.

Amikor a Krím elfoglalása ellen Európa nem tett semmit, eszembe jutott, Chamberlain 1938-ban milyen boldogan ment haza Münchenből Londonba, hogy megmentette a békét, Hitler az Anschluss után megelégszik a Szudéta-vidékkel, és soha többé nem lesz háború Anglia és Németország között. Alig egy évvel később jött a Molotov–Ribbentrop paktum, nyolc napra rá Lengyelország feldarabolása, másfél év múlva Churchillnek hívták utódát.

Most, a maláj gép lelövésekor kezdi az Unió és a NATO kapiskálni, hogy Putyin végcélja talán nem Szevasztopol volt, nem kellett volna korábban elővenni egy VIII. osztályos történelemkönyvet?

Amikor a Moszkovszkij Korreszpongyent 2008-ban megszellőztette, hogy válik, mert viszonya van Kabajeva olimpiai bajnok tornásznővel, a lap egy hétre rá már meg is szűnt. A tulajdonos hivatalosan azzal indokolta, hogy túl sokba kerül, és sok mindenben nem ért egyet a szerkesztőséggel. Például abban, hogy szeretne még élni.

A Hágai Állandó Választott bíróság szerint Hodorkovszkij volt cégének 50 milliárd dollár jár az orosz államtól. Csak 11 év Szibéria után nehogy ólomban kapja.

Bocsáss meg, Hollandia, áll a Gorbacsov Nobel-díjából alapított Novaja Gazeta címoldalán hatalmas betűkkel, vakmerőségük érthető, hiszen még csak négy újság­írójukat lőtték le.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.