Időnként ráront Amerikára

Farkasházy Tivadar
2014. 08. 06. · Hócipő 2014/16
Miért gúny tárgya, hogy Orbán nem teheti be a lábát a Fehér Házba, s a külügyben sem fogadta volna a magyar származású Kerry miniszter, csak egy helyettes államtitkár? Az nagy poszt, nálunk például csak 98 van belőle. S micsoda szemtelenség, hogy a Georgetown Universityn kérdezni is akartak tőle, amikor e szót nem is ismeri. Így csak az immigration officer fogadja a Kennedyn.

Bár Fellegi Tamás már szervez egy találkozót az 5. és a 62. utca sarki hot dogossal, de lehet, hogy nem jön össze, mert bármikor megkérdezheti a magyar Mussolinit, román nevén Zsebputyint, ami jól rímel a Raszputyinra, hogy ketchuppal vagy mustárral.

Bálványoson viszont lelkesen fogadták, ami sokkal fontosabb, hiszen Nagy-Magyarország több mint 1100 éves, míg az Egyesült Államok a harmada sincs. Elmondta, ma a slágertéma azon rendszerek megértése, amelyek nem liberális demokráciák, nem nyugatiak, talán még demokráciák sem, mégis sikeressé tesznek nemzeteket, Szingapúr, Kína, India, Törökország, Oroszoszág a sztárok. Félig már meg is értette őket, hogy nem demokráciák, hanem diktatúrák, bár Indiában csak vallási fanatikusok ölik egymást. Már csupán a másik fele, viszonylagos gazdasági sikereik megértése hiányzik, továbbá a hozzá szükséges szibériai olaj, a Malacca-szorosból szerzett alaptőke, s a másfél milliárd rabszolga.

Amikor a Krím elfoglalása ellen Európa nem tett semmit, eszembe jutott, Chamberlain 1938-ban milyen boldogan ment haza Münchenből Londonba, hogy megmentette a békét, Hitler az Anschluss után megelégszik a Szudéta-vidékkel, és soha többé nem lesz háború Anglia és Németország között. Alig egy évvel később jött a Molotov–Ribbentrop paktum, nyolc napra rá Lengyelország feldarabolása, másfél év múlva Churchillnek hívták utódát.

Most, a maláj gép lelövésekor kezdi az Unió és a NATO kapiskálni, hogy Putyin végcélja talán nem Szevasztopol volt, nem kellett volna korábban elővenni egy VIII. osztályos történelemkönyvet?

Amikor a Moszkovszkij Korreszpongyent 2008-ban megszellőztette, hogy válik, mert viszonya van Kabajeva olimpiai bajnok tornásznővel, a lap egy hétre rá már meg is szűnt. A tulajdonos hivatalosan azzal indokolta, hogy túl sokba kerül, és sok mindenben nem ért egyet a szerkesztőséggel. Például abban, hogy szeretne még élni.

A Hágai Állandó Választott bíróság szerint Hodorkovszkij volt cégének 50 milliárd dollár jár az orosz államtól. Csak 11 év Szibéria után nehogy ólomban kapja.

Bocsáss meg, Hollandia, áll a Gorbacsov Nobel-díjából alapított Novaja Gazeta címoldalán hatalmas betűkkel, vakmerőségük érthető, hiszen még csak négy újság­írójukat lőtték le.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/7  •  III. 22. – IV. 4.
PARA + VÁNCSA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + HAVAS + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ + JELENSZKY + FENEKOVÁCS... Smuzewitz Ilona: Petfőy él, akkora, hogy hatalmas, avagy mitől kivan a magyar nemzet! Váncsa István: Feddhetetlen erkölcsiségű kormányzatunk és szentéletű nemzeti nagytőkéseink példamutatásának eredményeképp népünk morális színvonala az egekbe szökött Para-Kovács Imre: Mit szólt volna Orbán anyukája, ha fia a játszótérről egy tömeggyilkossal, egy operettnácival és egy paranoiás börtönőrrel állított volna haza? Farkasházy Tivadar: Ha Gulyás azt mondja, hogy a Föld lapos, és öt elefánt tartja a hátán, azt másnap 470 orgánum szajkózza Verebes István: nagy baj, hogy Orbán és munkatársai minden olyanban ügyesek, amiben ügyetlennek kéne lenniük Havas Henrik nem nyerte el a Szájer József Emlékdíjat Dési János: Áramütés a Kossuth téren A Heti Kamu megtudta, Petőfi után betiltják Csokonayt is, mert A reményhez című verse kormánypuccsot vetít előre
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.