Nemzeti konzultációra várva

Trunkó Barnabás
2014. 11. 12. · Hócipő 2014/23
Az intenetadó terminológiát a fogalomzavarral küszködő, és a túlszervezett ballib által felheccelt csőcselék-büdösbogarak találták ki. Olyan ez, mint annak idején a beharangozott chipsadó volt, amit majdnem bevezettek, de a kormány akkor is meghunyászkodott, és visszavonult a népegészségügyi termékadó gránitszilárdságú bástyái mögé.

A távközlési adót Orbán Viktor közkívánatára – ebben a formában – nem vezetjük be, de a mindenki számára megtisztulást hozó szilveszteri másnaposság után nemzeti konzultáció keretében visszatérünk rá. A nemzeti konzultáció mindig várva-várt társadalmi esemény hazánkban: legjobban a postások utálják. (A levelezőpartnerek persze még nem tudják, hogy addigra be fogják vezetni a nemzeti konzultációs különadót is, amit nem lehet áthárítani; egyből a címzetteknek kell befizetniük egy megadott külföldi bankszámlára.)

Az új típusú nemzeti konzultáció (továbbiakban: NeKo) beindításának két módszere lehetséges: 1. Magyarország miniszterelnöke, – aki akkor még Orbán Viktor lesz – kiáll egy nyilvános vitára; 2. Magyarország miniszterelnöke ír nekünk egy levelet, amelynek jobb felső sarkába beszkennelik a kormányfő érettségi fényképét.

Én már tudom, hogy Orbán Viktor a 2. számú megoldást fogja választani, a nevemben is.

Most még csak azt lehet tudni, hogy a legújabb NeKo népbiztosa Tompika lesz, aki twitteres ámokfutásait megszakítva ideiglenesen hazánkba érkezett, fittyet hányva az U.S. Air Force fenyegetésére. Nyilván abban bízik, hogy a TEK-esek kimentik majd a megbombázott, védett objektumokból.

A NeKo időtartamára el fogják tiltani a nyilvános szerepléstől a rezsicsökkentés Marlon Brandóját, aki közben megvédi majd a kandidátusi disszertációját retorikából és testnevelésből.

Egyes társasházi lakóközösségek a közös költségből már elkülönítettek egy szerény, de nem sértő összeget, amelyet a helybeli levélkézbesítők (postások) titkos, zürichi bankszámláira utalnak át, azt kérve, hogy a megérkező NeKo-s levélpostai küldeményeket egyenesen a kijelölt tárolóba kézbesítsék.

Ezzel az eshetőséggel – az eddigi tapasztalatok alapján – nyilván a kormány is számol, ezért a műveleti főcsoportfőnökség alternatív megoldást is kidolgozott. Interneten is lehet majd konzultálni, egyelőre még adómentesen! A miniszterelnöknek csupán egyetlen kikötése van: az internetes üzenetek ne legyenek hosszabbak 160 karakternél. (Az informatikában kevésbé járatos kormányfő nyilván ezt a hordozót összetévesztette az SMS-sel.) A módszer némi kockázattal jár, hiszen ez a nemzeti konzultáció az interneten gyakorlatilag már lezajlott, miközben a miniszterelnök Svájcban tartózkodott egy szülői értekezleten. Megjegyzem: a világhálón már közzétett kommentek átcopyzása a NeKo-s felületekre jelentős adatforgalmat generál majd, ami további tisztességtelen extraprofithoz juttatja a külhoni internetszolgáltatókat.

„Rozéfröccs” fedőnévvel személyes konzultáció is indul a kocsmákban és talponállókban. A konzultációs kérdezőbiztosokat arról lehet majd felismerni, hogy megszólítják a gyanútlan fogyasztókat: – Hát, Szarajevóban agyonlőtték Ferdinánd őfelségét! Mit szól hozzá?

A nemzeti konzultációs eredmények értékelési módszeréről egy honatya fog önálló képviselői indítványt benyújtani, amely szerint minden – internetadót helyeslő – észrevétel háromszor annyit ér, mint egy ellenző vélemény. Érvénytelen minden olyan netadó-ellenes megnyilvánulás is, ami helyesírási hibát vagy elütést tartalmaz.

Az új NAV-elnök nemzetközi sajtótájékoztatón jelenti be, hogy ő feddhetetlen, amúgy esze ágában sincs az Egyesült Államokba utazni, egyszer már járt ott, de a határon a néger bevándorlási tisztviselők akkor is fél órát szívatták, ráadásul egy szót sem értett a karattyolásukból. Egyben azt is bejelenti, hogy a jövő évi, sörgyári raklap méretű adóíveken a netadóra vonatkozó rész – Ugye Ön is helyesli a távközlési adó kiterjesztését? – csupán tájékoztató jellegű kérdés lesz.

A második legnagyobb kormányzópárt olyan módosítást javasol, hogy vasárnap tilos legyen az internetezés, mert olyankor a családok amúgy is templomba mennek. Ezt üzenik azoknak is, akik esetleg szombaton járnak.

Nem kizárt, hogy az eredményes NeKo érdekében elő kell készíteni egy újabb Békemenetet is, de úgy, hogy arról ne tudjon a miniszterelnök, aki a tervezett időben amúgy is külföldön tölti majd a szabadságát, így a testőrei is kivehetik az évi rendest. Felmerült az is, hogy a Békemenetet vasárnap tartsák, de ezt sokan ellenezték, mert azon nem tudnának részt venni a CBA-sok, hiszen ők aznap is nyitva vannak. A CÖF elemzői szerint az így elvesztett békemenetelőket simán pótolni lehet a vasárnap ráérő Tesco- és Auchan-alkalmazottakkal.

Félő azonban, hogy javában tart még a NeKo, amikor esetleg valamilyen fegyelmezetlenség okán a Magyar Közlönyben véletlenül megjelenik az internetadóról szóló törvény.

Szóval, mégis visszaírom a naptáramba azt a november 17-i dátumot!
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2023/7  •  III. 22. – IV. 4.
PARA + VÁNCSA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + HAVAS + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ + JELENSZKY + FENEKOVÁCS... Smuzewitz Ilona: Petfőy él, akkora, hogy hatalmas, avagy mitől kivan a magyar nemzet! Váncsa István: Feddhetetlen erkölcsiségű kormányzatunk és szentéletű nemzeti nagytőkéseink példamutatásának eredményeképp népünk morális színvonala az egekbe szökött Para-Kovács Imre: Mit szólt volna Orbán anyukája, ha fia a játszótérről egy tömeggyilkossal, egy operettnácival és egy paranoiás börtönőrrel állított volna haza? Farkasházy Tivadar: Ha Gulyás azt mondja, hogy a Föld lapos, és öt elefánt tartja a hátán, azt másnap 470 orgánum szajkózza Verebes István: nagy baj, hogy Orbán és munkatársai minden olyanban ügyesek, amiben ügyetlennek kéne lenniük Havas Henrik nem nyerte el a Szájer József Emlékdíjat Dési János: Áramütés a Kossuth téren A Heti Kamu megtudta, Petőfi után betiltják Csokonayt is, mert A reményhez című verse kormánypuccsot vetít előre
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.