Dargay

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2009. 10. 24.
Életének 83. évében elhunyt Dargay Attila. Temetésén díszsorfalat áll mások mellett Vuk, Karak, Pom Pom, Gombóc Artúr, Szaffi, Gusztáv, Vili és Bütyök, valamint a nagy ho-ho-ho-horgász.

Időparadoxon
Vasárnap hajnali 3 órakor kell egy órával visszaállítani az órát. Így egy órával többet lehet aludni hétfőre virradóra, de akinek nincs szerencséje, az jóval kevesebbet alszik, mert csak álmatlanul forog, miután felkelt az órát visszaállítani.

Törőcsik
Óriási sikert aratva, nagyszerű formában, teli energiával tért vissza a színpadra - a kaposvári Csiky Gergely Színházban - Törőcsik Mari, akinek egy éve egy ország aggódott az életéért. A művésznő a Hócipőnek elmondta: még gondolkodik rajta, hogy elfogadja-e egy ifjú filmrendező felkérését, mi szerint forgassák újra a Körhintát.

Tartalékos gáz
A Finacial Times Deutschland című lapnak nyilatkozva Varga István gazdasági miniszter elmondta: Magyarország felkészült egy esetleges újabb gázválságra, Svájc mellett Európában egyedül mi rendelkezünk megfelelő, a tranzit teljes elakadása esetén hasznosítható tartalékokkal. Azt cáfolta, hogy épp ezért Magyarország diplomáciai csatornákon keresztül megpróbálja összeugrasztani az oroszokat az ukránokkal.

Sólyomra repült Lendvai
Pártpolitikai vitákba is beleszólt az államfő csütörtöki beszédében; minősítette a parlamenti többséget, ami már nem közös véleményt fejez ki - reagált pénteken Lendvai Ildikó Sólyom László előző napi beszédére. A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint ezen a vádon az államfő csak mosolyogna, de még nem látták mosolyogni.

Román remény
Romániában a diplomagyárként hírhedtté vált Spiru Haret magánegyetem volt tavaly a legnyereségesebb „vállalkozás”. Bruttó eredménye elérte a 178 millió lejt, ami 11 milliárd forintnak felel meg. A magánegyetemre évente 320 ezer diákot vesznek fel. A rektor szerint ha még pár évig hagyják őket működni, Románia minden lakójának diplomája lesz, az ország pedig felvirágzik ennyi kiművelt emberfőtől, meg az egyetem által befizetett adótól.

Kiírt Csurka
A sufniból előkerült az ünnepre Csurka István is, aki a budai turulszobor előtt arról beszélt: a világliberalizmus romokban hever, és nem e rendszer korrekcióján, hanem az új alkotmány, az emberközpontú gazdaságpolitika megteremtésén kell munkálkodni. A MIÉP elnöke ezt a vágyott rendszert a szocialista tervgazdaságban látja, amikor ő sorra írhatta műveit.

Turult a magyarnak!
Vona Gábor a Jobbik megemlékezésén a párt programjaként arról is beszélt, hogy hatalomra kerülésükkel cukorgyárakat és konzervgyárakat fognak nyitni. „Lesz bevásárlóközpont is, csak nem Tescónak fogják hívni, hanem Turulnak.” A Turul Hipermarketekben az uniós szabványoknak megfelelő turulszobrokat, később élő turulmadarakat fognak árusítani.

Trubadurr!
Hétfőn este az RTL Klubon a Benkő-villa kitárja kapuit, és végre beköltözhet az a tizenhat szerencsés hölgy, aki harcba száll Benkő Dániel kegyeiért. A műsorfolyamban Benkő előveszi majd a lantot is, ám ez alkalommal nem a kezével pengeti.

Tiszta zavar
Demszky Gábor azt mondja, a MSZP egy része menekül a végkielégítési botrány felelőssége elől, a szocialisták szerint viszont éppen ők akarnak tiszta vizet önteni a pohárba. A pohár szerint minden olyan zavaros.

13 szerencsétlen ezer
Idén nem lehet kifizetni jutalmat az állami vezetőknek, céljuttatást a minisztereknek és államtitkároknak, a vezető beosztású köztisztviselőknek adható legnagyobb jutalmat pedig harmadára csökkenti a kormány. A módosítás mintegy 13 ezer embert érint. Dacára a hétvégének, válságstáb ült össze a Fidesznél, hogy most erre mit mondjanak. Valószínűnek tűnik az illegitim kormány törvénysértő döntése megfogalmazás.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.