Holnaplév

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2009. 11. 07.
A Malévnál se megerősíteni, se megcáfolni nem voltak hajlandóak a Hócipőnek azt az értesülését, hogy a súlyos anyagi helyzetben levő cégnél átmenetileg kivonják a forgalomból a repülőgépeket, és léghajókat állítanak be helyettük. Amiket az utasok hajtanának, tüdővel.

Csehül táncol
Balázs Péter külügyminiszter szerint a cseh elnök egy primadonna. Keveházi Gábor, a Magyar Állami Operaház balettigazgatója még fontolgatja, hogy tegyen-e jogi lépéseket.

Ami Hunvaldot illeti
Az erzsébetvárosi képviselő-testület szocialista többsége leszavazta a Fidesz indítványát, amellyel felfüggesztették volna Hunvald György alapilletményének kifizetését, költségátalányát pedig megvonták volna. Nem szavazták meg a lemondatását se. Úgy gondolják, jól jöhet még nekik ez a döntés, ha netán mellé kerülnek.

Nyitott politikus
Dávid Ibolya a nyitás politikájának jegyében mutatta be a sajtónak Szécsi Gábort, aki a 2010-es országgyűlési választásokon már az MDF színeiben fog indulni. Szécsi korábban 8 évig volt Kecskemét SZDSZ-es, azelőtt pedig fideszes polgármestere. Még korábban cserkész, azelőtt úttörő.

Csendtelen éj
Jogerősen is a Sziget győzött az újpesti önkormányzattal folytatott, régóta húzódó perben. Az önkormányzat azt akarta, hogy a Sziget Kft. este 10 és reggel 6 óra között ne zenélhessen az Óbudai-sziget területén. Most a Sziget viszontperel, azt követelve, hogy a fesztivál alatt a kerület ne zavarja a koncerteket a maga csendjével.

Pártslágerek
Mindkét nagy politikai párt megkörnyékezte a Sláger Rádió tulajdonosát azzal az ajánlattal, hogy meghosszabbíthatják műsorszolgáltatási licenszét, ha átadják a cég 50 százalékát a pártnak - nyilatkozta a Financial Times-nak az Emmis Communications külföldi érdekeltségeit összefogó leányvállalatának alelnöke. Az MSZP azzal vágott vissza, hogy ők már nem is nagy párt.

Félkegyelem
A kormány meghozta a végső döntést a MÁV egyes vonalszakaszainak bezárásáról - jelentette be a kormányszóvivő. A tervezett 32 helyett „29 és fél szakaszon szünetel majd a vonatközlekedés”. Azon még folyik a vita, hogy a fél szakasz hosszában vagy keresztben legyen fél.

Pártkasza
Az Állami Számvevőszék azt javasolja a kormánynak, hogy terjessze elő a párttörvény módosítását, hogy a pártokat szankcionálni lehessen a tiltott bevételek miatt. Még inkább a tiltott kivételek miatt.

Talma
Talmácsi Gábor nem hosszabbít szerződést a Scot Honda MotoGP-csapatával. A 250 köbcentis kategóriát felváltó Moto2-ben, Apriliával folytathatja. Ez a szezon elég gáz volt. Úgy, hogy most már: gáz!

Hajnali H1N1
Pénteken hajnalban betörtek a nagycenki patikába, ahonnan ellopták a H1N1-vakcinákat. Felmerült, hogy az oltás reklámozása a cél, így a gyanú a kormányra terelődött, de úgy tudjuk, alibije van, éppen aludt.

Éretlenségi
A HVG Online birtokába jutott információ szerint Ózdon az egyik szocialista önkormányzati képviselőnek is hamis az érettségi bizonyítványa. Pár napja az MSZP-s polgármesterről derült ki, hogy hamis az érettségije. A Hócipő a jövő héten érettségi felkészítőt indít MSZP-s politikusoknak.

Molnár, Orbán
Molnár Oszkár a szombati Népszabadságon kereszül üzent Orbán Viktornak, mondván, ha az edelényi alapszervezet döntésével szemben nem őt jelöli a Fidesz egyéni képviselőnek, az azt jelenti, hogy nemkívánatos személy a párt számára, így a 2010-es parlamenti választáson független képviselőjelölt lesz. Tudomásunk szerint Orbán Viktor még nem kereste meg a Népszabadságot, hogy visszaüzenjen.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.