Havat karácsonyra

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2009. 12. 16.
Az elmúlt napokban többször havazott hazánkban. A kormány azt ígéri, hogy mindent megtesz a fehér karácsonyért, a Fidesz szerint viszont felelőtlenek, mert nem gondolnak arra, hogy ez mit okoz majd az utakon.

Gyújtogatás
Leégett egy vadászház Veszprém megyében, Csabrendek és Szentimrefalva között az erdőben. A tűz keletkezésének okát vizsgálják. Az épület egy német állampolgár tulajdona. A tűz okozta kár 30 millió forintra tehető. Előállítottak két vaddisznót, akik a közelben ólálkodtak, csülkükben egy-egy doboz gyufával.

Benkő bőre
Az RTL Klub cáfolja, hogy újabb bőrt készül lehúzni Benkő Dánielről, bár - mint közleményükben fogalmaznak -, az bírná, mert elég vastag.

Helybenhagyott gárda
A Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla döntését, amellyel jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet és a Magyar Gárda Mozgalmat. További jogorvoslatnak nincs helye. Gaudi Nagy Tamás, a feloszlatott Gárda jogi képviselője és Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt közölte: tudomásul veszik az ítéletet, de azt nem fogadják el. Az Új Magyar Gárda Mozgalom tovább működik. A bejelentésre a jogállam háromnapi gondolkodási időt kért.

Téved az MFB
A Magyar Fejlesztési Bank tanulmánya szerint gazdaságunk visszaesésének üteme elérte a mélypontját, jövőre mérsékelt visszaesés, az év második felétől enyhe élénkülés valószínű. A munkanélküliség viszont tovább nő, és 2010 végén érheti el a maximumát. Az MFB azért téved, mert nem számol az emberi tényezővel. Annak az embernek a tényezőjével, aki már megválasztása másnapján rendbeteszi a gazdaságot, a foglalkoztatást és erkölcseinket.

Tokajské víno
Nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a Tokaj márkanevet - mondta Anna Belousovová, a Szlovák Nemzeti Párt első alelnöke. Ezt a harcot Szlovákia győzelméig folytatjuk - jelentette ki a pozsonyi Új Szó tudósítása szerint. Belousovová azt mondja, hogy a tokaji a szlovák termelők világhírű terméke, akik ezen a helyen már 2000 éve termesztenek szőlőt. Az újság szerint Belousovová asszony nem volt hajlandó a riporternek megfújni az alkoholszondát.

Mutyi lovagkereszt
Varga Zoltán miniszter előterjesztésére a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta Sólyom László Egervári Sándornak, az U20-as csapat szövetségi edzőjének és Erdei Zsoltnak. A kitüntetéseket Bajnai Gordon adta át. A Fidesz közleménye szerint a szocialisták mutyija volt ez is, kényszerhelyzetbe Sólyom Lászlót, és a kitüntetés majd csak akkor lesz érvényes, ha azt Orbán Viktor miniszterelnök adja át jövőre.

Banán a köztársaságoknak
Lezárult a banán importvámjáról 13 éve húzódó vita az EU és a latin-amerikai országok között. A Genfben bejelentett megállapodás értelmében az Európai Unió lényegesen megnyitja piacait a banántermelő országok előtt. Mostantól várható, hogy ránkzúdúl az elmúlt 13 év banántermésének java.

Irány Japán!
A sertéshúsok - különösen a mangalica -, valamint a baromfihús, a libamáj, a téliszalámi és a tokaji aszú iránt a legerősebb a kereslet a magyar élelmiszeripari termékek közül a távol-keleti piacokon. Huszonnégy pincészet és négy húsipari cég vett részt - először - a novemberi, távol-keleti húsipari roadshow-n. Azóta megkezdődött itthon az első japán nyelvi kurzus mangalicáknak és csirkéknek.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.