Francia Trianon (Dél-Afrika - Franciaország 2:1)

Farkasházy Tivadar
2010. 06. 22.
Írhatnánk Waterloót is, de azt két svéd néni már elcsépelte, legyen nekik valami újdonság a dél-afrikai szép napokból, ha már ezt a kastélyt annyira megszerettették a magyarokkal. A párizsi Diadalívre fel van vésve Napóleon valamennyi győztes csatája, a győri is, de Cape Town, Polokwane és Bloemfontein feltehetően hiányozni fog. A francia szafari egy gólnélküli döntetlennel kezdődött Uruguay ellen, majd Mexikó simán lealázta őket, de az igazi botrány akkor tört ki, amikor a Le Monde, története során először egy vaskos káromkodással jelent meg a címlapján, miszerint a mexikói mérkőzés szünetében Anelka elküldte Domenech kapitányt az anyjába.

Anelka azonnal cáfolt, hogy nem is ez hangzott el, azt is csupán kiragadták a szövegkörnyezetéből, különben is a játékosok jelölték ki, hogy próbálja már ennek a faarcúnak elmagyarázni, egyszerűen lenullázódnak a tőzsdén, mehetnek autót szerelni a Renault gyárba, vagy a Lokiba Coulibaly mellé, ha ez így megy tovább. Evra azonnal árulást emlegetett, talán Őszödön nyaralt gyerekkorában, tényleg nem szép dolog kiadni mindent a sajtónak, másrészt a futball világában az öltözőbeli káromkodás abszolút életszerű, a francia négyes inkább bálokba való, Domenech amúgy se nagyon ért meg mást, megy a saját feje után évek óta. Mindenesetre Anelka szépen haza lett küldve, mint Móricka a fizikaóráról, hogy küldd be apádat, Evra, Malouda és Henry meg ki lett ültetve a kispadra.

Dél-Afrika aztán legnagyobb meglepetésére megszerezte ellenük a vezetést, amit a bíró egy ajándék kiállítással megtoldott, s hamarosan 2:0 lett. A mérkőzés előtt mindenki azt számolta, hány gólt kell rúgni a franciáknak a továbbjutáshoz, ha odaát nyer az egyik, a számolás így kicsit módosult, hány gólt kell rúgni Dél-Afrikának, hogy ne csökkenjen a vb iránt az érdeklődés, s Mandela is megvigasztalódjék egy kicsit. Kettőt kellett volna, s hamarosan összejött egy kapufa, de aztán Ribérynek eszébe jutott, hogyan kell futni és bepasszolt egyet Maloudának, hogy egy lőtt góllal valahogy hazamehessenek. Akkorra már Henryt is becserélték, aki ennek nem nagyon örült, valahogy rossz ómen lett mindhármuknak a Gillette hirdetés, Tiger Woods-ot kidobta a felesége, Federer majdnem kizúgott Wimbledonban az első fordulóban, Thierry pedig ki lett tiltva Írországból. Szerencsére Domenech semmiféle tanácsot nem adott neki, de az is lehet, hogy már rég meglépett, és madame Tussaud egyik figurája ült a helyén.


- ...mindegy!


Az utolsó percben a lánynak öltöztetett Tshabalala, aki vélhetően egy sláger refrénjéről kapta a nevét még egyet majdnem bevert, de maradt a 2:1. Lapzártakor csak annyi szivárgott ki az öltözőből, hogy a francia szövetség azonnali hatállyal megkezdte a tárgyalásokat a hamarosan szabaddá váló Erwin Koemannal, Dublinban pedig minden kocsmában nagyon jó lett a hangulat, bár addig sem volt rossz.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/11  •  V. 18. – V. 31.
VÁNCSA + PARA + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Para-Kovács Imre: nem azok váltottak irányt, akiknek határozott elképzeléseik voltak Európáról meg Putyinról, hanem azok, akik nem gondoltak semmit Váncsa István: Orbán átadta az oktatás- és egészségügyet egy főtörzsőrmesternek, majd átvette az agitprop osztály által paranccsá átfogalmazott direktívát Farkasházy Tivadar szerint nekünk most nem is olyan rossz, mint a Fülöp-szigeteken, ahol Marcos fia nyerte az elnökválasztást, Duterte lánya pedig az alelnökit Smuzewitz Ilona nem érti, hogyha egy focista tud négy évet várni két vébé között, akkor egy szívbeteg miért nem tud várni négy évet két rehabilitáció között? Verebes István bemutatja, milyen egyszerű a világmegváltás, egy zalaegerszegi cukrászdában megkávéztatta Bident, Putyint és Zelenszkijt Dési János felmondta Pesti TV előfizetését, és elutazott, ám a pakkjában megbújt egy iciripiciri Vidnyánszky A Heti Kamu megtudta, a kormány gyorsított eljárásban tengerré minősíti át a Balatont
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.