Tudományos-fantasztikus

Ma volt a holnap tegnapja

Szabados Gábor
2010. 07. 17.
Néhány nappal ezelőtt jelentették be, hogy a világ egyik legjelentősebb tudományos elismerésének, a Kiotó-díjnak az egyik idei díjazottja Lovász László matematikus. Leváltása folyamatban van.

Recept
Az MSZP megtalálta a módját annak, hogyan frissüljön fel - közölte Mesterházy Attila. Reggeli zuhanyozás hideg vízzel, utána az eddigi kávéadag kétszerese.

Új kisebbségek
A négy évvel korábbinál harmincezerrel többen vetették fel magukat a kisebbségi választói jegyzékbe: amíg 2006-ban 199.789-en szerepeltek a jegyzékben, addig az idei választásra a július 15-i határidőig 227.838-an jelentkeztek az Országos Választási Iroda péntek délutáni adatai alapján. Az újonnan jelentkezett kisebbségek között van 36 SZDSZ-es és 43 MDF-es.

... a történelem ura.
A KDNP elfogadja Orbán Viktor javaslatát, hogy Stumpf Istvánt és Bihari Mihályt jelöljék az alkotmánybírói posztokra - közölte Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető az MTI-vel. Harrach Péter a fentiekhez különvéleményt is fűzött, mi szerint a párt nem egyszerűen fogadja el Orbán Viktor javaslatát, hanem nagyon, de nagyon.

Lelépő
A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által pénteken benyújtott javaslat szerint ha hivatalukat két évig betöltötték, életük végéig gépkocsihasználat és két fős titkárság járhat a köztársasági elnököknek. A javaslat egyelőre nem határozza meg, hogy a volt köztársasági elnökök hány évig élhetnek.

Felföld
Sem a Tubesen, sem a Zengőn nem épül fel a 3 dimenziós NATO-radar, ugyanakkor az ország szuverenitása és biztonsága érdekében látni kell, hogy mi történik a légterünkben - mondta pénteken újságírók előtt Hende Csaba honvédelmi miniszter. A Hócipő úgy tudja, hogy az Alföld egy néptelen részén máris lerakták az alapjait annak a hegynek, amin a radar helyet kap. A hegyet a jelenleg börtönben levő, valamint a hamarosan odakerülő MSZP-sek fogják felépíteni.

Counter-strike
Áll a vizsgálat elé Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke, de „rosszul esik neki”, hogy épp a Fidesz képviselője vetette fel: túl magas fizetést kapnak a MÁV-nál működő érdekképviseletek vezetői. A Hócipő fideszes körökből megtudta: amennyiben a kormány nem tudja törvényesen csökkenteni a fizetéseket, kénytelen lesz a megtakarítás azon formáját választani, hogy megszünteti a szakszervezeteket.

Tippmix
Navracsics Tibor a Heti Válasznak adott interjúban azt mondta: 95 százalékig biztos abban, hogy Schmitt Pált nem Orbán Viktor váltja majd a köztársasági elnöki székben. Navracsics arról nem beszélt, hogy ha a Fidesz viszaállítja a királyságot, akkor 100 százalékig biztos abban, hogy egyetlen alkalmas ember van a korona viselésére.

Apály
Közös megegyezéssel távozik posztjáról Cselényi László, a Duna Televízió elnöke. Indoklásul azt mondta: az új médiatörvény elveszi a Duna tévé önállóságát, megszűnik gazdasági függetlensége. A leköszönő elnök így fogalmazott: „Ha nincs önálló gazdálkodás, nincs önálló gondolat”. Kijelentése miatt - a Hócipő számításai szerint - 3-4 óra elsötétítést kap a Duna tévé.

Isa, pur...
Tiltott adalékanyagokat mutattak ki két borászat három boránál, egy termelőnél pedig növényvédőszer-maradékot találtak az uborkában - közölte internetes oldalán a Vidékfejlesztési Minisztérium. Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint olyan vallomások vannak a birtokában, amelyek egyértelműen igazolják, hogy az adalékanyagokra és az uborkára Gyurcsány Ferenc adott utasítást.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2022/14  •  VI. 29. – VII. 12.
VÁNCSA + PARA + LENGYEL + SMUZEWITZ + FARKASHÁZY + VEREBES + DÉSI + TRUNKÓ + SELMECZI + VFJ + ÜRMÖS + MARABU + BÉLABÁTYÓ... Lengyel László: Sajtórebellisek Váncsa István: Ha lesz főispán, akkor a telhetetlen alattvalók egyre többet fognak követelni, lesz főszolgabíró, tanácsnok, kisbíró... Para-Kovács Imre: A jobbágyi körök hisznek a szeretet és összefogás erejében, a 27%-os áfában és a 699 forintos sajtos rolóban Farkasházy Tivadar a be-, majd kimutatkozó Moldováról Smuzewitz Ilona: Éljen a házastársi rátermettség, avagy hogyan legyünk politikusférjként jó igazgatók! Verebes István: A magamfajta ironikus ember iróniája immár hamvasgyenge ahhoz képest, ami ironikus fölött ironizálni szeretne Dési János az egymilliós karórában Fedél nélkült áruló királyfiról, olyan kiskirályok okulására, akik úgysem olvasnak A Heti Kamu megtudta: az Orbán-kormány október végéig meghosszabbítja az Anglia elleni 4:0-ás győzelmet Trunkó Barnabás szerint a KSH statisztikusai szabadságon lehetnek, mert náluk még mindig csak 18% az élelmiszerek drágulása
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.