Nem értem - 2011/22

Farkasházy Tivadar
2011. 11. 03. · Hócipő 2011/22
Nem százszázalékos
Magyarországon száz százalékig demokrácia van - mondta Schmitt a Die Pressének. Azért ez így túl tömény, nem kéne egy picit hígítani?

Hozzátette: a zsidók jól érzik magukat Magyarországon. Név szerint?

OKTÓBER 23.
Sajnos a BT tagság nem sikerült, de azért Bakócz Tamás 1513-as fényes ezüstje után, akit csak egy Medici tudott megelőzni a pápaságért, szereztünk egy újabb értékes bronzot. Vélhetően azért próbálta elnökünk még Csodálatos Nayalát is behálózni a Fidzsi-szigeteken, hogy az ellenzék szemébe vághassák, mily népszerűek a világban, de az azeri olajlobbi erősebb volt, egy oly nagyhatalommal szemben, mint Szlovénia, pedig valljuk be, semmi esélyünk sem volt, hisz miniszterelnöke pár hónapja vallotta be, hogy célja Magyarország elszigetelése. De remélem, legalább a négy vezér, Orbán, Semjén, Kövér és Hende hadizsákmányokkal megrakottan tért vissza az október 23-i kalandozásokból, Brüsszelből, Párizsból, Ausztráliából, Dél-Amerikából, bár azt írják kollégáim, pár éve Gyurcsányt még keresztre feszítették volna, ha egy nemzeti ünnepen külhonban kóborol. Sebaj, Polt majd felkiált: van másik!

De miért csesztetik őket, amiért senki sem volt itthon, Schmitt is csak felvonta a zászlót reggel. És Navracsics balatonberényi beszéde?

KIHAGYOTT ZICCEREK
Eléggé el vagyunk adósodva, ráadásul devizában. Ez a magyar emberek döntése volt, nem kell a kormány nyakába varrni. Ez a magyar emberek életstratégiájából következik - mondta Orbán 2006- ban a két választási forduló között a Naptévében. Ami a mai sajtóban egy pillanat alatt elillan, mint az államadósság csökkentése a háromezer milliárdos magánnyugdíjból a háromszáz forintos euró miatt. Mert ahelyett, hogy erről zengenének a lapok, Biszku nyugdíját dobják elénk gumicsontként, holott az elvtársak alig kerestek többet az ő népüknél, csak volt szolgálati kocsijuk, államosított villájuk, durrogtathattak fácánokra, őzekre, vaddisznókra, teknősbékán lovagolhattak egy baráti afrikai országban, ehették a kockasajtot Kádárral az aligai pártüdülőben és néha pakoltak a csomagtartójukba egy kis kóstolót.

BUDAPEST POSZT
Amint megírta a Washington Post, hogy Orbán augusztus óta nem fogadja az amerikai nagykövetet, aki bizonyos demokratikus anomáliák miatt akar vele értekezni, a Magyar Nemzet máris hozta, hogy Eleni Tsakopoulos Kounalakis köre ingatlanbotrányba keveredett Kaliforniában. A demokrata Nancy Pelosi férje milliós haszonra tehetett szert egy be nem jelentett ingatlanberuházásból, amely üzletet a nagykövet édesapja hozta össze.

Már vártam, hogy Kondor is megszólaljon, mit brekeg itt ez a görög spiné, amikor mégis sor került a találkozóra, pedig arra tippeltem, hogy a nagykövet asszony lesz még Ábel ezredes fogadott lánya is.

PÁLYÁZAT
Együttműködést kívánunk kialakítani a tengerentúlon is, elsősorban a Kanadai Magyar Színházzal, amely szerte Kanadában a magyarságnak közvetíti az értékeket - írta Dörner, csakhogy a szóban forgó teátrum 20 éve megszűnt, Kertész Sándor holokauszt-túlélő alapította, tőle 1987-ben Kosaras Vilmos, a Menora főszerkesztője vette át. Pedig milyen jól lehetett volna benne osztogatni a Magyar Fórum 2001. szeptember 11-ét követő számát, melynek címlapján hatalmas betűkkel virított: Romokban a globalizmus fellegvára.

Egy hete Gáspár Sándor is megszólalt, no nem a SZOT-tól, hanem az Üvegtigrisből: Az, hogy az Új Színházra beadott pályázatot Dörner György, csak úgy történhetett meg, hogy előtte Eperjes Károllyal egyeztetett. Nem kell különösebb IQ ahhoz, hogy ezt az ember átlássa. Fájdalom, hogy Eperjes Károly, aki győri levitézlését nem tudta elviselni, úgy érezte, hogy kapóra jöhet egy ilyen pályázati helyzet, és Dörner György igazgatói ambícióit újra táplálva revansot vehet. Ami elkeserítő számomra az az, hogy Eperjes Károly a saját fészkébe pottyantott egy hatalmasat, és most pucolhatjuk magunkról a fekáliát. Ezért felelősséget kell vállalnia.

Szamóca egyelőre hallgat, talán a gravitációt tanulmányozza.

CSAPD LE CSACSI
Az IMF, az Alstom, a Suez, az Erste, a Raiffesen, Ronald Lauder után Brad Pittnek is most jöhetett meg a kedve ahhoz, hogy nálunk fektesse be a pénzét, elvégre Schmitt megmondta az AmCham ebédjén, hogy a 2010 óta hatalmon lévő kormány egy stabilabb, kiszámíthatóbb befektetési környezetet teremtett, igazmondásával pedig képes féken tartani a korrupciót.

Egy friss igazmondás a Népszabadságból, a terrorelhárítók megtudták, hogy különböző csoportok érdeklődnek a fegyverek iránt, ezért csaptak le Vecsésen Brad Pitt kofferjeire. Ám azzal folytatódik, hogy mindössze néhány órával a fegyverek érkezése előtt szereztek tudomást a szállítmányról. Eszerint pár perc is elegendő volt arra, hogy fegyverek iránt érdeklődő csoportok létezéséről tudomást szerezzenek. Vagy netán azok után jöttek rá, hogy a fél világ rajtuk kezdett röhögni? Mindez akkor válna hihetővé, ha a magántestőrökből verbuvált 12 milliárdos kommandó tetten éri őket, amint a fegyvereket éppen megkaparintják, Achilles kardjával egyetemben, amelyet a Trója forgatása után török kommandósok bizonyára szintén elkoboztak, nehogy kurd lázadók kezébe jusson.

Lehet, hogy ez az egész őrület, ami itt van, csupán egy forgatás?

MALOMKERÉK
Már ötven felett jár a különadók száma. Lassan akkora lesz az a bizonyos söralátét, hogy Kinizsi Pál sem tudja majd felemelni.

Az ingatlanadót viszont Rogán cáfolta, akkor kezdek megijedni.

Hongkong viszont túl sok adót szedett be, ezért minden polgárának visszautalt 600 eurónak megfelelő összeget. És semmi bocsánat?

BÉKEHARC
Lassan egyetlen működő boltja marad a kormánynak, az antikommunizmus, Schmidt Mari egy új intézetet is alapít rá, hátha ezzel visszakönyörögheti magát Orbán kegyeibe, persze a nyugdíjmegvonás bizonyára nem vonatkozik Szűrösre, Pozsgayra, a Kövér családra. A KISZ-vezetőket is érintheti, hátha Gyurcsány jól jön ki az összes peréből. De ugye, aki az MSZMP Társadalomtudományi Intézetében dolgozott, az maradhat házelnök? Talán egy olyan kiegészítéssel, hogy csupán Soványakra vonatkozik.

KOSSUTH TÉR
Dombóvár nem adja Kossuthot, amit ötven éve befogadtak, bár nem fizettek érte, csak a szállításért. Szárszó és Angyalföld viszont befogadná József Attilát. Már a szobrát, bár ő is már négy helyen nyugodott. Nem lehetne egy szobortőzsde? Ki, mikor, hova, mennyiért?

KÖVÉR FIGYELMÉBE
Trianonról szerinte Károlyi Mihály tehet, s nem 48, 67, meg a századforduló nemzetiségi politikája, amikor még mindig a választójogukon vitatkoztunk. Akkor az oroszok bejöveteléért is visszamenőlegesen vonjuk felelősségre a 45-ös battonyai polgármestert.

KÖKI
A vadonatúj Kőbánya-Kispest metróvégállomás szökőkútjához nem építettek medencét, így egy takarítónő egész nap törli a vizet. Ez bizonyára a munkahelyteremtés egyik új formája, de félő, elszédül, ahogy jár egész nap körbe-körbe.

A LEHETŐ LEGFINOMABBAN
Dániel úr tűnjön el a sunyiba. Pont olyan, mint akik ellen harcol.

NAV
Matolcsy szerint a 16%-os egykulcsos adó igazságos, nemzeti és sikerre vezet. Elvégre az adóhivatal is nemzeti. Csak az a sittre vezet.

STADLERFALVA
Akasztóról ellopták Az utolsó vacsorát. Talán valaki éhes volt.

AZ EMBER, AKI MINDIG IGAZAT
Ha hinni lehet a kormány makrogazdasági prognózisainak, márpedig miért ne lehetne, nemhogy egymillió új munkahely nem lesz a ciklus végéig, de a munkanélküliségi ráta 2014 végére sem süllyed 8% alá. 2008-ban még 7,8%-ot mért a KSH, ekkorára 2029-ben csökken az előrejelzés szerint. Akkor legalább addig tervezzünk:
2012 Elrugaszkodás éve
2013 Pofára esés éve
2014 Borogatás éve
2015 Felszállás éve
2016 Visszahuppanás éve
2017 Hanyattesés éve
2018 Újabb elrugaszkodás éve
2019 Legújabb elrugaszkodás éve
2020 Achilles fájdalmak éve
2021 Rükverszelés éve
2022 Beragadt kuplung éve
2023 Kukázás éve
2024 Szelektív kukázás éve
2025 Nagyotmondások éve
2026 Nagyothallások éve
2027 Süketelés éve
2028 Tapogatózás éve
2029 Mumifikálódás éve

NÉPSZÁMLÁLÁS
Elindult a nemzeti regiszter honlap, célja a világ magyarságának megszólítása, a magyar identitás megerősítése. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint Magyarország üzen a világban szétszóródott magyarságnak. No meg készül a Kubatov2 lista.

RETOUR
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa szerint bár idén 17%-kal nőtt a fejlett országokban menedéket kérők száma, nálunk csökkent. Pár év, és megérjük, hogy 17 szédelgő magyart szednek ki egy kamionból az afgán-pakisztáni határon.

DVA BRATANKI
Amióta Kaczynski kijelentette: mélyen meg vagyok győződve, hogy eljön az a nap, amikor Varsó olyan lesz, mint Budapest, azóta a lengyel netezők egész nap magyaros dolgokkal viccelődnek. Ne tegyék, mert ha a törpe ismét hatalomra jut, hamarosan az összes külföldi céget kirúgják, mindenkit lecsuknak, aki másképp gondolkodik, s egész nap bánatosan néznek a metrón.

BESZÉL MAJD AZ UTÓKOR
Szijjártó nem érti Olgánál, miért tüntetnek az egyetemisták, amikor a kurtítás őket már nem érinti. Mert nem olyan sötétek.

KETTÉSZELVE
Épp oly bölcs előrelátással történt, mint ahogy Gyurcsány lemondott. Ám hiába sereghajtó a népszerűségi listán, az ő 18%-a mégis több szavazatot jelenthet, mint akár egy 36%-os se hideg, se meleg, magyarul langyos MSZP-s, ami ott alaptípus. Ám van egy bökkenő, 2014-ben nem elég listán összeszedni pár százalékot, aztán majd koalíciót kötni a többi ellenzéki párttal, egy adott körzetben kell legyőzni a Fideszt, egyetlen fordulóban, azt pedig túl megosztó közös jelöltekkel jóformán lehetetlen.

MSZP, DK, 4K, LMP, Magyar Szolidaritás, alakul!

OKTÓBER 27
A négyessel száguldunk a Petőfi hídon, ha még így hívják, amikor a megafon közli, hogy a Mester utcai remízbe kanyarodik, átszállunk egy Combinóra, a Kilián laktanyánál ismét szól a hang: október 27-én szovjet katonák megpróbálták elfoglalni a Kilián laktanyát, de tiszti növendékek visszaverték a támadást. A 32-esek terénél már várom, hogy Mária Terézia háziezredéről tudok meg valamit, de nem, aztán rájövök az okára, a Rákóczi tér következik.

FLÓRI - MINDENSZENTEM
Megadatott nekem az a csoda, hogy népsportosként már 59-től tudósíthattam a meccseiről. S láthattam többszáz gólját, a Victoria Kölnnek a kezdőkörből. Meg amikor Solymosi Pixi felé szaladt, aki elesett, annyira összegabalyodtak a gondolatai, merre viszi el a labdát. Neki is alig adott többet a sors, mint Varga Zolinak, s az Aranycsapat megannyi klasszisának, Cucutól Kockáig. Csak a németeknek lőtt fantasztikus góljától fosztottam meg magamat, amikor döntögette a védőket, mert a kakasülőre szóló háromforintos állóhelyemet eladtam egy százasért.

Életem legrosszabb üzlete volt.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.