Ország, mentő

Farkasházy Tivadar
2012. 01. 11. · Hócipő 2012/02
Tisztelt ápolók, tisztelt főorvos úr!

Ne külföldi hulladékot egyenek, hanem egészséges magyar szemetet, mert a magyar termőföldre és a magyar vizekre már ott leselkednek a rókák, akik sohasem mondják meg egyenesen, hogy ki akarják énekelni a magyar kockasajtot a magyar gólyák szájából, ezért óvakodjunk a görbe vörösbundásoktól. Mert a következő háború a termőföldekért és az ivóvízért már elkezdődött, csak nem fegyverekkel, hanem leminősítésekkel vívják, igazán kár, mert párbajtőrben egész jó a csapatunk, mindenesetre kerüljük ki az árakat felhajtó közvetítőket, és ne a nagyáruházakból egyen a magyar paraszt, hanem a saját verítékében fürödve. Addig is vegyük el a Standard and Poors kenyerét!

Hármas jelszavunk: megőrzés, megújítás, minőség. Valamint a másolás, de ez nem az én asztalom, hanem az elnök úré. A külföldiek ide hozzák a pénzüket, hogy az Európában ma legjobb üzletet jelentő magyar állampapírt megvásárolják. Közben beetetik a magyarokat az államcsőd szöveggel, ők meg a pénzüket ahelyett, hogy egyébként, mint a külföldiek itt, Magyarországon a legjobb befektetésbe tennék, elkezdik kivinni az országból. Tehát azt kell mondanom, hogy a rémhíreknek az árát valójában végül mindig azok az emberek isszák meg, akik a jó üzleti lehetőséget átengedik a külföldieknek, és a rémhírekre hallgatva a pénzüket a cihába teszik, vagy kiviszik az országból. Én arra biztatom a magyarokat, hogy higgyék el, ha egy angol, amerikai vagy német befektetőnek megéri magyar állampapírt vásárolni, mert az a legjobb üzlet ma Európában, akkor őnekik is megéri. Ezért figyeljék, mit tesz a róka, s ne vigye ki senki az ivóvizét a bécsi bankba, hanem itt igya meg a rémhírek árát, tegye be magyar állampapírba, például azt a két százalékot, amit a végkielégítéséből megtarthat mind a 3764 kirúgott köztisztviselő.

Persze akad olyan egykori pénzügyminiszter a kormányaimból, aki szerint ezt a tizenvalahány százalékos kamatot nem lehet majd kigazdálkodni semelyik soron következő kormánynak, amelyek mind az enyéim lesznek, de nem is fogom kiküldeni, hogy próbálja meg ő is leszólítani az IMF igazgatóját a washingtoni metrón. Miközben a Reuters Felcsúton kémkedik utánam. Még a személyi edzőmet is próbálták megkörnyékezni, hogy hol tartom a szertárban a fékeket és az ellensúlyokat. Végezetül gratulálok a közszolgálati rádió és az MTI bátorságához, hogy nem kérdezték meg tőlem, hogy mit szólok az uniós zászló égetéséhez és a köztársaság nélküli elnök úr írói munkásságához, mivel már korábban leszögeztem, hogy az unión kívül is van élet, és nekünk ne diktáljon se Brüsszel. Se Moszkva, mivel természetesen a Szovjetunióra gondoltam, Barroso úr. És nem Brüsszelt mondtam, csak náthás voltam. Azt viszont nem engedjük, hogy a nemzetközi baloldal hazugságokkal és alaptalan rágalmakkal vádolja Magyarországot a nemzetközi nyilvánosság előtt. Mi ezúttal is megvédjük Magyarországot és a magyar emberek becsületét. Ja bocsánat, ezt a személyes szóvivőm mondta, vagyis nem én, illetve én, ezt talán tessék felírni a kórlapomra.

Itt Strasbourgban üdvözlöm régi barátomat, de Gaulle elnököt, s új barátomat, Cohn-Bendit urat, bármire válaszolok, csak jól kérdezzenek s ne rosszul, mint Schmitt Pali esetében a bolgár lányától. Kedves Daniel, szeretettel várunk Magyarországon Bencsik Andrással és Bayer Zsolttal, a szombati Békemenet két szervezőjével valamint Polt Péterrel, Szalai Annamáriával, Rákay Philippel, Balsai István alkotmánybíróval és Szájer Józsefnével, akiket alig ötven évre neveztem ki a magyar demokrácia legfőbb őreinek, hogy győződj meg az általam teremtett ötvenéves békéről és jólétről.

Én arra számítok egyébként, amint azt a Kossuth Lajosról elnevezett rádióban - amelyiknek szintén visszaállítjuk az 1944-es arculatát - kifejtettem, hogy a 2012-es év két egymástól karakterében jól elkülöníthető fél évből áll majd. Előbb az első félév következik és csak utána a második. Ebben egészen biztos vagyok.

Meg is mondom a jobbkezemnek, Járai úr volt barátjának, hogy építse bele a Gömbös-tervbe.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/2  •  I. 18. – I. 31.
VIGYÁZAT! MINDENRE SZEMET VETETT!
Schmidt Mária, az életünket habzsoló történész
Para-Kovács Imre szerint a hideg Gyurcsányék műve Kéri László meglepő hasonlatosságokat fedezett fel 1917 és 2017 között Bakács Tibor Settenkedő megmérkőzne Németh Szilárddal egy tatamin Farkasházy Tivadar nem érti, Hadházyékat miért nem tartóztatták le Felcsúton Trunkó Barnabás a leveleki Tiborcnéról, aki rőzsét gyűjtött, miközben egyik rokona kastélyt vesz Smuzewitz Ilona szerint a külföldre küldött Erzsébet utalványokkal a kormány az idegenforgalmat akarja fellendíteni A köztársaság elrablása, avagy sorozat Magyarországra, 1. rész Szenzációs MTI kép, Kövérnek megmaradt az előző bajusza!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.