Ország, mentő

Farkasházy Tivadar
2012. 01. 11. · Hócipő 2012/02
Tisztelt ápolók, tisztelt főorvos úr!

Ne külföldi hulladékot egyenek, hanem egészséges magyar szemetet, mert a magyar termőföldre és a magyar vizekre már ott leselkednek a rókák, akik sohasem mondják meg egyenesen, hogy ki akarják énekelni a magyar kockasajtot a magyar gólyák szájából, ezért óvakodjunk a görbe vörösbundásoktól. Mert a következő háború a termőföldekért és az ivóvízért már elkezdődött, csak nem fegyverekkel, hanem leminősítésekkel vívják, igazán kár, mert párbajtőrben egész jó a csapatunk, mindenesetre kerüljük ki az árakat felhajtó közvetítőket, és ne a nagyáruházakból egyen a magyar paraszt, hanem a saját verítékében fürödve. Addig is vegyük el a Standard and Poors kenyerét!

Hármas jelszavunk: megőrzés, megújítás, minőség. Valamint a másolás, de ez nem az én asztalom, hanem az elnök úré. A külföldiek ide hozzák a pénzüket, hogy az Európában ma legjobb üzletet jelentő magyar állampapírt megvásárolják. Közben beetetik a magyarokat az államcsőd szöveggel, ők meg a pénzüket ahelyett, hogy egyébként, mint a külföldiek itt, Magyarországon a legjobb befektetésbe tennék, elkezdik kivinni az országból. Tehát azt kell mondanom, hogy a rémhíreknek az árát valójában végül mindig azok az emberek isszák meg, akik a jó üzleti lehetőséget átengedik a külföldieknek, és a rémhírekre hallgatva a pénzüket a cihába teszik, vagy kiviszik az országból. Én arra biztatom a magyarokat, hogy higgyék el, ha egy angol, amerikai vagy német befektetőnek megéri magyar állampapírt vásárolni, mert az a legjobb üzlet ma Európában, akkor őnekik is megéri. Ezért figyeljék, mit tesz a róka, s ne vigye ki senki az ivóvizét a bécsi bankba, hanem itt igya meg a rémhírek árát, tegye be magyar állampapírba, például azt a két százalékot, amit a végkielégítéséből megtarthat mind a 3764 kirúgott köztisztviselő.

Persze akad olyan egykori pénzügyminiszter a kormányaimból, aki szerint ezt a tizenvalahány százalékos kamatot nem lehet majd kigazdálkodni semelyik soron következő kormánynak, amelyek mind az enyéim lesznek, de nem is fogom kiküldeni, hogy próbálja meg ő is leszólítani az IMF igazgatóját a washingtoni metrón. Miközben a Reuters Felcsúton kémkedik utánam. Még a személyi edzőmet is próbálták megkörnyékezni, hogy hol tartom a szertárban a fékeket és az ellensúlyokat. Végezetül gratulálok a közszolgálati rádió és az MTI bátorságához, hogy nem kérdezték meg tőlem, hogy mit szólok az uniós zászló égetéséhez és a köztársaság nélküli elnök úr írói munkásságához, mivel már korábban leszögeztem, hogy az unión kívül is van élet, és nekünk ne diktáljon se Brüsszel. Se Moszkva, mivel természetesen a Szovjetunióra gondoltam, Barroso úr. És nem Brüsszelt mondtam, csak náthás voltam. Azt viszont nem engedjük, hogy a nemzetközi baloldal hazugságokkal és alaptalan rágalmakkal vádolja Magyarországot a nemzetközi nyilvánosság előtt. Mi ezúttal is megvédjük Magyarországot és a magyar emberek becsületét. Ja bocsánat, ezt a személyes szóvivőm mondta, vagyis nem én, illetve én, ezt talán tessék felírni a kórlapomra.

Itt Strasbourgban üdvözlöm régi barátomat, de Gaulle elnököt, s új barátomat, Cohn-Bendit urat, bármire válaszolok, csak jól kérdezzenek s ne rosszul, mint Schmitt Pali esetében a bolgár lányától. Kedves Daniel, szeretettel várunk Magyarországon Bencsik Andrással és Bayer Zsolttal, a szombati Békemenet két szervezőjével valamint Polt Péterrel, Szalai Annamáriával, Rákay Philippel, Balsai István alkotmánybíróval és Szájer Józsefnével, akiket alig ötven évre neveztem ki a magyar demokrácia legfőbb őreinek, hogy győződj meg az általam teremtett ötvenéves békéről és jólétről.

Én arra számítok egyébként, amint azt a Kossuth Lajosról elnevezett rádióban - amelyiknek szintén visszaállítjuk az 1944-es arculatát - kifejtettem, hogy a 2012-es év két egymástól karakterében jól elkülöníthető fél évből áll majd. Előbb az első félév következik és csak utána a második. Ebben egészen biztos vagyok.

Meg is mondom a jobbkezemnek, Járai úr volt barátjának, hogy építse bele a Gömbös-tervbe.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/6  •  III. 16. – III. 28.
AZ ORBÁN CSALÁD ÉS A KERESZTGYEREKEK Lengyel László: Az eladott jövő Smuzewitz Ilona szerint megjelent Magyarországon a busóbűnözés Farkasházy Tivadar megtudta, Kósa klímaváltozás esetén a Korcsolyaszövetség helyett az Úszószövetség elnöke lesz Para-Kovács Imre az agrárperifériáról érkező politikai elitről, amely megpróbál egy működésképtelen falut csinálni az országból Eörsi István levele Orbán Viktornak Perőcsényből Bakács Tibor nem tudja, ki bűnösebb a közösségből, aki teli tüdővel fújja, vagy csak tátog Trunkó Barnabás alig várja a Gyulaházi Űrközpontot A Köztársaság elrablása V. rész: Hadikapitalizmus Etnikai homogenitást az NB I-be! Megtudtuk, Mészáros Lőrinc végezheti el először a kilenc osztályt
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.