Nem értem - 2012/07

Farkasházy Tivadar
2012. 04. 04. · Hócipő 2012/07
Kontra
Tisztelt Orbán úr! Köszönöm kedves beszédét, csak azt nem értettem, miért kétszázan hozták Brüsszelbe, s ordítozták hajnalig az ablakom alatt, hogy Vik-tor Orban, Vik-tor Orban! Ez bizonyára valami kedves magyar népszokás - mondtam nekik, de közölték, hogy ők ezt nem értik, mert lengyelek. Ezért nézze el nekem, hogy válaszomat 200 portugállal küldöm, akik az ön ablaka alatt fognak reggelig rikoltozni, utána mennek Varsóba és Münchenbe skandálni a nevemet, ezek után remélem, nem lehet vitás, hogy ön után én vagyok Európa második legnépszerűbb politikusa.

Mint hallom, mi nem tudjuk, milyen a diktatúra, csak önök, akik végigélték, azóta elmondták nekem, hogy a rendszerváltást ön is Oxfordban senyvedte végig.

Én Mr. Salazar alatt nőttem fel, spanyol szocialista alelnököm, Mr. Martinez 20 évet kapott Mr. Francótól, és kötelet raktak a nyakába, azóta nem hord nyakkendőt. Mrs. Merkel pedig Mr. Honecker idején élt az NDK-ban, de szerencséjére nem neki udvarolt, hanem Mr. Brezsnyevnek.

A fehéret se tudom elképzelni, mert nem ismerem a feketét, talán ha küldene egy sakktáblát egy magyar Polgárral, egy már volt itt, Judit a sakkért lobbizott Brüsszelben sikeresen, remélem, nem lesz emiatt Pesten valami baja. Mr. Putyin egyik barátja kísérte, Mr. Kaszparov, aki most a szibériai megnyitást tanulmányozza.

Beszédét átadtuk a Velencei Bizottságnak, öt kódfejtővel dolgoznak, azt mondták, április végére elkészülnek, már 2012 áprilisa végére. Érdemben akkor válaszolok rá, ha ön még legitim lesz. Addig is pontosítsák, milyen gyarmat nem óhajtanak lenni, angol, francia, spanyol vagy portugál, mert egyáltalán nem mindegy, hogy az ember mi nem akar lenni. De Mr. Fico és Mr. Basescu is írt, hogy nem lesz magyar gyarmat, majd egyeztetjük.

Mivel az önt nálam reggelente feljelentő magyar szocialisták azt mondták, hogy szereti a humoros fordulatokat a beszédeiben, azt ismeri, hogy két Kohn utazik a vonaton? A Cohn-Bendit meg a Strauss-Kahn. Azt mondja a Bendit:

- Te Strauss, miért vagy öltönyben, miért nem a váll-lapos vallatótábornoki egyenruhádban jöttél?

- Azért, Bendit, mert Magyarországra fáj a fogam.

- Minek neked Magyarország?

- Azt mondják, nagyon szépek a szobalányok.

- De hogyan akarsz szert tenni egy magyar szobalányra, letepered?

- Dehogy, elég, ha visszatartom a kohéziós alapját.

Jó, mi? Azért gondoltam egy zsidó viccre, mert olyan szépen taroltak a tíz európai országra kiterjedt antiszemita felmérésen.

Persze a kohéziós alapból azért marad önöknek is a két stadionra. Kell is annyi a Felcsútnak, bár a Portónak, a Sportingnak és a Benficának egy is elég, de hát bolond egy ország a miénk, a cégek a társasági adót se a kluboknak fizetik be, hanem az adóhivatalnak. Mindenesetre gratulálok, hogy a legtöbbet a Felcsúti Puskás Akadémia kapta, micsoda mázli! Neveltjeiket, köztük az ön fiát alig várja Mr. Mourinho, Mr. Guardiola és Sir Alex Ferguson. Ami honfitársamat, a Videoton portugál edzőjét, Paulo Souzát illeti, érte elnézést kérek, mindenkinek lehetnek rossz napjai, speciel neki évei vannak.

Talán csodálkozik e levél tartalmán, de mától nem kívánom terhelni az Unió szokásaival, mivel ezek szemlátomást csak bőszítik önt, s megpróbálok alkalmazkodni unortodox észjárásához, továbbá az erő iránti vonzalmához. Soraim átadója ezért egy grönlandi ismerősöm, és csak egy mondatot tud magyarul, hogy nem lesz dán gyarmat. Óvatosan fogjon vele kezet, mert jegesmedve. A Schmittügyhöz őszinte részvétem.

Barátsággal:
José Manuel Barroso

SÜLTBOLONDOK
Sorolhatnám, hogy politikusokon kívül hány színész, celeb, író lobbizott kedvenc, megszokott kórházáért - írta könyvében Molnár Lajos, arra a vitánkra utalva, amikor egy parlamenti fogadáson gratuláltam neki a Szabolcs utcai kórház szétveréséért, s így folytatja: Nem meséltem el, hogyan épült le, tették tönkre úgy húsz év alatt, hogyan lopták szét…

Nem épült le, nem tették tönkre, nem lopták szét, remek kórház volt kiváló dokikkal. Már írtam e találkozásunkról két éve, de most ismét szót kér a celeb, mivel Molnár doktor gondosan előkészített egészségügyi reformja következtében azóta is ott rohad az épület a Lipótmezővel, átadva az enyészetnek. Benne összes régi leletem, több százezred magával, mivel nem adják ki senkinek, s amelyekre a télen nagy szükségem lett volna, így két hónapig retteghettem az ultrahang, az izotóp, a szövettan eredményétől, s a két számjegyű esélytől. Holott elég lett volna megnézni, hogy ez már egy régi probléma. Mint ő. Az nem mentség, hogy az utána következők még rosszabbak.

VIRTUÁLIS PÁRBESZÉD
Horn Gábor: Rosszul vagyok ettől a „Mindenki jöjjön, álljunk csatasorba, fogjuk meg egymás kezét az ördög legyőzésére!” szemlélettől… Nem gondolom, hogy Orbán Viktor antidemokratikus lélek lenne.
FT: Rosszul vagyok.

GÖRÉNY BT.
Már októberben megakadályozhatták volna, hogy a DK frakciót alakíthasson, de így szép, pár nappal a félév letelte előtt. 1978-ban hegyeshalmi kabaréra készültünk, nem vagyok rá túl büszke, s Ferihegyen is jártunk, elvégre az is határ, csak felfelé. Ott mesélték röhögve a határőrök, hogy valaki Vecsés felől órákig kúszott az egyik gép felé a kisült mezőn, s bár simán lekapcsolhatták volna már az elején, szépen megvárták, amíg egész a lépcső aljáig jut, s csak az utolsó pillanatban kapták el, amikor a szerencsétlen már azt hitte, révbe ér. Mert jó emberek voltak.

SZAKLAP
Luxusnyugdíja miatt támadják Vágót, toronymagasan vezeti a nyugdíjas hírességek listáját, többeknek szúrja a szemét - írja a Pénzcentrum. hu. S biztosít, továbbra is nyomon követi, mekkora nyugdíjat kapnak a magyar hírességek. Vágó toronymagas luxusnyugdíja pont annyi, mint az idei nettó átlagkereset egy gyerekkel, s egyáltalán nem átlagos, amit elért, mivel nemhogy itthon volt első, de a Milliomost tán sehol nem vezették nála jobban.

A felsoroltakból egyedül ő volt állami alkalmazott, a többiek szabadúszók, hihetetlenül alacsony, 28-50 ezres nyugdíjuk ennek a következménye, ami borzalmas, de erről talán nem Vágó tehet. Azelőtt egy ilyen cikk elment, de ma mindenki átvesz mindent, a Hírkeresőn máris harmadik a toplistán, győzhet magyarázkodni. Most látom, ez sem saját anyag, a Story Online adta közre, aznap, hogy a Story4-ben elkezdődik új vetélkedője. Szóval ez egy reklámanyag. Bár itt csak az van Nyugdíja miatt támadják Vágót. A Pénzcentrum viszont még rá is tesz, felsorolva Komár, Koós, Hobó, Vikidál, Nagy Feró 50 ezer alatti nyugdíját, ezt nevezik a közgazdászok hozzáadott értéknek. Várom a Magyar Nemzetet, addig is ajánlanék nekik egy címet: Luxusnyugdíjas tolja Gyurcsány szekerét.

Mivel a Story Online azt is írja, hogy valaha vegyészmérnök volt, talán felvethetnének egy tervezett luxusrobbantást is.

PUSKÁS KONTRA ALBERT
Elbocsátották ifjabb Albert Flóriánt a Felcsúti Puskás Akadémia kötelékéből, mert az Akadémiát működtető alapítvány kuratóriuma Mészáros Lőrinc vezetésével úgy ítélte meg, hogy a munkájával összeegyeztethetetlen üzleti tevékenységet folytatott az intézmény képviseletében. Ifjabb Albert ugyanis egy izraeli cég által kifejlesztett cipőt mutatott be, egy Puskás Ferenc akadémiás e-mail címről küldve el a partneregyesületeknek.

Másnap olvasom, hogy Mészáros Lőrinc és nejének építőipari cége Kajászón 50, Fejér megyében 410 hektár állami földet kapott haszonbérletbe. Felesége további 94 hektárt nyert Kajászón, testvére Válon gazdálkodhat egy 140 hektáros állami táblán 20 évig. A kajászói gazdák nem nyertek egy négyszögölt sem, a miniszteri biztos pedig a vesztesek hőbörgésének tulajdonította felháborodásukat. Van, akinek a családja öt generáció óta vetett a most mások által elnyert földeken. Olyat is találtak, amelyre még ki sem hirdették a győztest, Mészárosék mégis bevetették őszi gabonával. A törvény szerint a családi gazdaság legfeljebb 300 hektár lehet, a Mészáros család most 644 hektárnyi földet kapott 20 évre, rájuk akkora területalapú támogatás jár évente, hogy abból kijön a bérleti díj többszöröse.

Azt hiszem, mégsem reklamálhatnak, mert Mészáros Lőrinc úr nem a Puskás Akadémia számítógépéről pályázott a földekre. Legfeljebb Ángyán szomszédnál.

MERJÜNK NAGYOT ÁLDOZNI
Orbán elmondta, a két Puskás Stadion mellé egy kis olimpiai központ is létesül, mert nem adtuk fel az olimpiai rendezés gondolatát, ám ehhez még meg kell erősödnie az országnak, a sportgazdaság komoly húzóerő lehet Magyarországon. Mekkora? A villamosok réme, Nick Árpád is el tudja húzni? És mikorra rakjuk le a kapitalizmus alapjait? Amúgy helyes a pesti olimpia, mert akkor az összes vívócsapatunk indulhat házigazdaként, Londonban egy sem fog. Schmitt is bizonytalan.

HIMNUSZ
Navracsics is elfogadhatatlannak tartja, hogy az Európai Kézilabdaszövetség nem engedélyezi klubmeccsek előtt a himnuszt. Az FTC is kiállt az MKB Veszprém mellett, jelezvén, ha pénzbüntetéssel sújtják a csapatot, kész anyagi segítséget nyújtani. Az EHF csak azt szeretné, ha a mérkőzések időben kezdődnének a tévéközvetítések miatt, s ne kerüljenek előnybe a később kezdők. Tudom, az USA-ban minden NBA és NFL meccs előtt elhangzik a himnusz, de már az sem tölt el túl nagy lelkesedéssel, hogy Újpesten is. Göröcsék idején boldogan fogadtam volna, de ez a csapat 3-4 magyar játékosával, akik közül egy süketnéma, a többi hét meg csak rágná közben a gumit. A Fradiban legalább ott van Oláh, Sváb, Grúz, Tóth.

VESZTES CSAPATON NE VÁLTOZTASS
Szóval hazánk legtapasztaltabb politikusa, a 19 éve pártelnök, 6 éve kormányfő Orbán legyőzéséhez Dávid, Bokros, Kuncze, Magyar, Gyurcsány után nem kell Kovács, Lendvai, Kiss, Hiller, Szekeres se, annyira bevált Balogh elnökhelyettes és Szabadkai alelnök. Utóbbi fejére jackpotot tűztem ki két éve, ha valaki felfedezi a működését, de eddig senki sem jelentkezett a jutalomért. Az LMP-nek legalább van egy Petőfije, aki jelmezbálon verhetetlen.

A cím csak szóvicc, de igazán nyerni a legjobban a korábbi vesztők akarnak. Nélkülük nehéz lesz.

EGY HÉT
Tulassay Tivadar rektor úrral Bayreuthban szoktunk találkozni, ha még egyszer eljutok oda, akkor feltétlenül megkérdem tőle, hogy mennyit lopott?

Mármint Wagner Liszttől.A kisdoktori értekezés mintegy 180 további oldala részleges egyezést mutat a Gueorguiev művel (A két dolgozatban az egyező részek rendkívül szétszórtan szerepelnek) - áll a Tényfeltáró Bizottság jelentésében.

Na de mennyi? Ez itt a kérdés. Nem az, hogy kicsit megkeverte. Tudom, Semmelweiss találta fel a kézmosást, de az anyák megmentésére! Ezt jól kitalálták volna, ha nem veszik át a 180 oldalt. Miért nem 179 vagy 181? Így kész lebukás. Lenne egy olyan országban, ahol a lakosság kétharmadát nem az orránál fogva vezetik. Már azt hitték, hogy a háromharmadát, ám egy hete kezd apadni. Ha Németországban hozzák nyilvánosságra, Heinemann szerint különdíjat kapnának e kabarétréfáért.Kiszelly Zoltán, a Gótikus Ház politológusa az ATV-n: Örülök én is, hogy megérkezett a bizottság jelentése, szerintem érdekes szempontokat ismerhettünk meg ebből, és az is biztos egyébként, hogy a holnapi doktori tanácsi ülés, amit az egyetemen tartanak, ez is újabb szempontokat fog feltárni, tehát nyilván ami a mai jelentésben is volt, ezek a szempontok egzakt szempontok, én elfogadom a bizottság véleményét, hiszen ha ők ezt így találták, akkor biztos megvolt az okuk rá, ilyen szempontból biztos, hogy érdekes ez a szempontrendszer.

Kár, hogy nem orvos: önnek az egészségi állapota nagyon érdekes. Az is biztos, hogy holnap is nagyon érdekes lesz.A legtöbb országban Schmitt Pál lemondana, vagy legalábbis keresne egy lemondólevelet, amelyet aláírhatna - írta az Economist bloggere. Amúgy nem az a baj, hogy a 215 oldalból 203 másolat, ráadásul Fluck különvéleménye szerint Heinemann jobb fordításban(!), hanem hogy a bizottság 12 oldal önálló gondolatot se talált. Mert bizonyos esetben az is elég lenne, hiszen ezt nem centivel kell mérni.

Ha Einstein 203 oldal Galilei, Pascal, Ampére, Ohm, Newton, Faraday, Angström, Joule, Kirchhoff után odaírja: E=mc2, akkor azért elfogadták volna tőle kisdoktorinak. A Fidesz lezártnak tekinti az ügyet - mondja Selmeczi Gabriella. Szigorúan ellenőrzik és büntetik azokat, akik pénzért írnak vagy íratnak szakdolgozatot, akik sajátjukként adnak be olyan diplomamunkát, amelyet más készített, akár szabadságvesztést is kaphatnak magánokirat hamisítás miatt, a bértollnokot pedig bűnsegédlet miatt vonhatják felelősségre - adta ki az oktatási államtitkárság tavaly. Ha a Pali újat ír, hasonló módon, majd kijelenti: A Fidesz az elnököt lezártnak tekinti.A Flashmob szónokát kirúgták. A szociális munkást magához hivatta a Máltai Szeretetszolgálatnál a főnöke s közölte, politikai tevékenysége összeegyezhetetlen a segélyszervezet katolikus beállítottságával. Elvégre a papság sem politizál, főleg a püspökök kerülik.Pali most járja a tévéket, hogy megfordítsa a csörtét. Vegye fel hozzá a Bocskaiját, de azt is mesélje el végre, miért menekítette ki mindhárom lányát az országból, ha ekkora kuruc.

S az is jó lenne, ha ezekben részletezné, mivel járult hozzá a tudomány oldaláról a sporttársadalom gazdagításához, mert Obersovszky erre véletlenül nem kérdezett rá.

Az opponensek vezették a tollamat. Attilának csak a ceruzáját. A címet nem használtam, visszaadom. Szóval nem kop. pecs. S mi van, ha mégsem, elveszi tőle a TEK?Azért az szép pillanat lesz, amikor az egyik okmányirodában fotót csinálnak róla az új személyihez. Lesz olyan, mint amikor a sukorói ügyész Gyurcsány családi helyzete felől érdeklődött. Apropó, SP mikor kezdeményezi végre, hogy Kertész Ákostól vegyék vissza a Kossuth-díját is? Már felvetette, csak valahogy nem jutott rá ideje.

Miért szedette le Stumpf cikkét Borókai? Mert azt javasolta, írjon egy új doktorit. Így plágium lett volna, ha ezt az MTV-ben bejelenti.Hétfőn 12.58-kor, Schmitt lemondása előtt 10 perccel az ATV-ben dr. Sólyom Olimpia ecseteli az érdi gyógyfürdő előnyeit. Mesterházy hamarosan javasolja is egy névrokonát. Környezetemben sokan Orbán vereségének tudják be. Kádárnak 33 évig voltak ilyen vereségei, mindig változtak körülötte az emberek, de a kompromisszumok robotosa valahogy mindig maradt. Mert ez volt az egyetlen kompromisszum, amit folyton megkötött.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/11  •  V. 24. – VI. 6.
Itt az Orbán-féle új magyar harcmodor: TÁMADÁST SZÍNLELVE MENEKÜLÜNK!
Legyen az vasárnapi boltzár, olimpia, letelepedési kötvény, CEU, civilek
Para-Kovács Imre megtalálta Soros bölcseinek jegyzőkönyvét Bartus László pedig a drótot, amin Soros rángatja a magyar baloldalt Smuzewitz Ilona megfejtette Mészáros Lőrinc titkát: egy órával korábban kel mindenkinél Trunkó Barnabás megtudta, a Patyomkin páncélos eredeti tekercse mellett őrzik Orbán svájci bankszámláját az orosz filmarchívumban Farkasházy Tivadar szerint Julius Streichert, a Der Stürmer szerkesztőjét is érdemes lett volna meghívni egy kávéra A Vál-völgyi kisvasút helyett véletlenül Gál-völgyinek küldtek 600 milliót Exkluzív Hócipő fotók:
• Schmidt Mária tánca Kovács Ákossal Áder eskütételén
• Pénzügyi mozgások Orbán és Bayer között
• Balog megpróbálta megetetni a mentősöket tíz százalékkal
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.