Nem értem - 2012/11

Farkasházy Tivadar
2012. 05. 30. · Hócipő 2012/11
Ingyentanácsok
Nem kell szóba állni velük. Minek. Semmi értelme. Meg jobban is esik az embernek. Ők se akarják. Amúgy is az erősebb nyújtson kezet. Egyébként már egyre kevésbé azok. Már a lelkekben, mert jogilag és telekkönyvileg még inkább. S nem mi szeltük ketté. Navracsics ifjú politológusaival pláne értelmetlenség vitatkozni. A véleményükért fizetik őket, bolondok lesznek az állásukat elveszíteni.

Meg kell teremteni egy másik Magyarországot. Kicsi, kicsi, na és? Liechtenstein, Andorra, San Marino is az, mégis elég jól elvannak. De semmit sem harc nélkül feladni.

Ám nincs kétféle vörös festék. Mert akkor mi is Bayerré válunk.

Az ember egyet mindig megtehet, hogy szól. Még ha jóformán már az összes hangszórót leszerelték. Valahogy majd elterjed. Ha máshol nem, Nyugaton. A pénzüket nem szórják ránk a végtelenségig, de a szabadságot és a nyilvánosságot valahogy megszokták.

Ha már ez sincs, akkor kinevetjük. Azt nem bírja. Miközben hányja magára a keresztet, lassan már ki sem látszik alóla.

Mert ennek ő az oka. Addig nem nyugszik, amíg nem lesz minden az övé. Hamarosan Puskás Öcsi is Felcsúton fog születni.

Aki ezt nem érti, annak a kezébe adjunk egy Glatzot vagy egy Romsicsot, mivel már minden megtörtént. Aki ezt tagadja, magát csapja be, vagy belőle él.

Kerüljük az olyan ellenzéki politikust, aki azzal kezdi, hogy a többi ellenzékitől való különbségét hangsúlyozza. De vigyázzunk, a Jobbik nem ellenzéki párt.

Azt pláne kerüljük, aki senkire sincs hatással, csak önmagát győzködi folyton.

Nincs annál nagyobb különbség, mint ő meg mi. Churchill még Sztálinnal is összeállt emiatt, pedig jóval távolabb volt tőle, mint a whisky a vodkától.

Hogy mit kell tenni, pofonegyszerű, legyőzni, csak egyszer, de nagyon, különben folyton visszajön. Hogyan? Ez a legnehezebb. Aki nem ezt kutatja, attól köszönjünk el, csak az időt fecséreljük.

Képzeld el a korántsem elképzelhetetlent. Hogy mindent központosít, államosít, hogy minden a Közgépé lesz, minden vetélytársat, ellenzőt elszigetel, lejárat, eltakarít, ha kell, akár az Unióból is kilép, s akkor máris minden lépése érthetővé válik.

De bármit cselekszel, előtte tízszer mondd el, hogy ez az ostobák országa. Igazi egyetemet végzett emberek vágynak vissza Lebédiába. A szellemi polgárháborút meg lassan felváltja a vallásháború. Nem nagy ügy, maximum száz év. Jó esetben kettő.

Ám addig is jól érezhetjük magunkat, csak keresni kell egy társaságot. De ez nem azt jelenti, hogy keblünkre ölelünk minden volt moszkovitát. Az átkosban se a kerületi titkárral sóhajtoztunk.

Hogy miből éljünk? Hát ez nehéz kérdés, talán, mint a szocializmusban, a rendszer hibájából. De minden disznóságot tegyünk szóvá, s ne tévesszük el a nullák nulláit.

Addig is állítsunk össze egy aranycsapatot: Schmitt - Széles, Hende, Simicska - Budai, Papcsák - Matolcsy, Szijjártó, Orbán, Bayer, Selmeczi. Hollókőt simán beveszik. Téged is, ha hagyod.

MTV
Nagy tapsot kapott Orbán Amerikában - adja tudtul a hirado.hu. Gyorsan odakattintok, a chicagói Szent István templomban, helyi magyarok előtt.

Akkor az előző három oldalt Krugmantól Fukuyamáig tekintsék tárgytalannak.

B LISTA
Lassan összeáll egy válogatott a mezei képviselőkből, tisztségviselőkből, a talpasokból is. Egy Újpest-Fradi kupadöntő előtt is tízezrek tapsoltak a Szabad Föld Kupa döntője két résztvevőjének. Mert a kicsiket is meg kell becsülni. A még előző turnusban gumikalapácsozó Molnár Oszkár után a mostani ciklus felfedezettjeit: a polgárháborút vizionáló gyöngyöspatai polgármestert, a hollókőit, aki éjjelente 13 passzust módosít a médiatörvényen, az egri kultúrkampf frontharcosait, Zagyva urat, aki a Magyar Szigeten újságírókat fenyít, a 47 ezer forintos miskolci alpolgármestert, a kalasnyikovval lövöldöző edelényi jobbikost, a tiszaeszlári vérvádat felemlegető tanárt, a folyosón Orbánról áradozó, söralátétező néptáncost, ki más lehetne a kapitányuk, mint az oszkózó, sukorózó Budai. Van akkora klasszis, hogy két csapatban is játszhat. S háromból kétszer hazatalál.

HORTHY
Azt mondta Kereki alpolgármestere, hogy ők nem politizálnak, s nem a kormányzónak, hanem az otrantói győztesnek emeltek szobrot. Akkor semmi akadálya annak, hogy Adolf Schicklgruber akvarellista is kapjon egyet.

SZONDA
16% szavazna most a Fideszre, azaz az egyhatod. Az a kétharmad negyede. Ami már ölég kicsi fülke forradalma.

PECH
Elkaptak egy tolvajt, akinél egy gitártok volt, a rendőr megkérte, játsszon valamit, de nem tudott, erre lebukott. Miért nem mondta a marha, hogy unortodox gitáros!

MAJDNEM
Kiszel Tünde a csúnyák nagykövete lett. Egy társkereső portál kérte fel, hogy segítséget nyújtson a kis önbizalmúaknak. Amikor elment közéjük, örömmel tapasztalta, hogy egy csúnya sincs köztük. Azért egy csak akadt.

KELLEMES NŐI HANG
A bt. vezetőjével beszélek?

- Igen.

- Hány kocsit lízingel a cége?

- Kilencet.

- Nagyszerű! Megtudhatnám, milyeneket? - Meg, de ahhoz meg kell kérdeznem az unokáimat.

- Miért?

- Mert Matchboxok.

- Akkor nem is zavarom tovább.


KÁRPÁT-DUNA, NAGYHAZA
Mocsai elköszönt Veszprémből, de marad a válogatottnál, s ötletére megalakul a Kárpát-medencei Kézilabda Akadémia, hogy tehetségeink itthon maradjanak. De ugye nem Felcsúton? A másik célja: hogy fordulat következzen be, és hosszabb távon Magyarország legyen célország a legjobb német, spanyol, francia, dán, svéd játékosoknak. Ez ma még fordítva van.

De nem sokáig, csak amíg az Ikarusnak és a Pulinak is lesznek német, spanyol, francia, dán és svéd leányvállalatai.

KÖZGÉP
A magyar vállalkozások sározása, törvényhozásba való rángatása, megbélyegzése nem viszi előre a magyar gazdaságot - mondta Lázár. Teheti, megvették a sajtót, Simicska a Metropolt is. A helyitémás unokaöcsikéje cserébe megkapta karácsonyra játszani a békávét. Mester Ákos írja, hogy 2011-ben a Heti Válaszé volt az állami hirdetések 24%-a, a 168 Órának 0,73% jutott. Ákos, azért hogy valamivel több legyen, tedd hozzá a mi 0,00%-unkat is.

Ha azt vesszük, hogy Kaya Ibrahim és Joszip Tot elődjének 300 milliárdos állami megrendelése, 50 milliárdos hitele van, akkor az ember szemei előtt egy komáromi Suzuki, győri Audi méretű cég lebeg. Holott a Közgép nem más, mint egy sikeres pályázó, amelyik aztán kiadja a munkát az alvállalkozóknak, akik régebben a Vegyépszernek dolgoztak.

A neves francia sanzonénekes, Gilbert Becaud beceneve egykor így hangzott: Monsieur 100 ezer volt. A Lajosé legyen: Mister, 20 százalék lesz!

ÚSZÓKÁPRÁZAT
Cseh, Hosszú, Gyurta, Kiss, Kapás, 9 arany, 10 ezüst és 7 bronz. Szép, szép, de mennyi napidíjat vesz fel a Budapesten lakó Gyárfás elnök Debrecenben? Nem kéne Budainak ismét utána erednie?

FIFA KONGRESSZUS PESTEN
Orbánnak igaza van - mondja Blatter, arra utalva, hogy ne bojkottáljon senki Timosenko miatt, majd áttér a vesztegetési ügyre:

- A FIFA hajója nem mindig haladt nyugodt vizeken, de azt remélem, hogy a kongresszus után ismét a stabilitás kikötőjébe ér.

Te jó ég, csak nem kapta el tőle? És semmi gyorsnaszád?

Ahogy a képen látom, Brüsszel is figyel rá.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2017/13  •  VI. 21. – VII. 4.
ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY MEGVERTÜK ANDORRÁT! Váncsa István az egymillió forintos állami villanykörtékről Para-Kovács Imre szerint, ha augusztusban legyőzzük Lettországot, simán átmegy kétharmaddal az első éjszaka joga Farkasházy Tivadar szerint a Rajk per igazolja, hogy két hét alatt simán elhülyíthető egy ország Smuzewitz Ilona megtudta, Mészáros Lőrinc felveszi az Arany Petőfi Ady József Attila Madách Jókai Berzsenyi Balassi Márai Babits Wass Albert neveket is, hogy az ő jogdíjukat is megkaphassa Molnár Oszkár fejében jártunk Hogyan kell uniós pénzből szörpházat, vadászházat, dzsúdóházat, teknősbékaházat építeni! Németh Szilárd és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet A Heti Kamu megtudta, Kövér László Guantanamón fog nyaralni, a panelek után pedig a stadionokat is visszabonthatják A legolcsóbb nyaralás egy Hócipő, ami nem más, mint két hét szabadság!
Hócipősök könyvei
PARTNEREINK
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.