Mindenkinek a maga Baja!

Szabados Gábor
2013. 10. 08.
A hálószobában megvalósult az MSZP-Együtt-DK-összefogás.
Bajai Balogh Barna bácsi 32-es szavazókörben levő otthona megtelt ezekben a napokban. Rangos hálóvendégei vannak kormánypárti és ellenzéki részről egyaránt. Barna bácsi megengedte munkatársunknak, Szabados Gábornak, hogy egy kis időt a konyhában töltsön.


Bajai Balogh Barna bácsi: Menjünk be ide a konyhába, de kérem, csendben beszélgessünk. Minden szobában alszik valaki.

Hócipő: Nagy a család.

Bajai Balogh Barna bácsi: Nagy, hála a jó Istennek, de közülük most csak kevesen vannak itthon, mert nem férnének el. A legtöbben a rokonoknál alszanak ezekben a napokban, a 30-as és a 31-es szavazókörben.

Hócipő: Aha! Ott minden simán ment. És akkor most kik szálltak meg önnél, Barna bácsi?

Bajai Balogh Barna bácsi: Hát, a hálóban ágyaztam meg a két ellenzéki főnöknek, Mesterházynak és Bajnainak, de addig kérlelt Gyurcsány, amíg betoltunk oda neki egy pótágyat. A nappaliban Rogán, Kocsis Máté, Kósa Lajos és Selmeczi Gabika alszik...

Hócipő: Hoppá!...

Bajai Balogh Barna bácsi: ...Nem, Hoppál Péter nem ide kvártélyozott be. Ő Regős Sanyiéknál kapott helyet Lázár Jánossal, Kövérrel és Áderrel...

Hócipő: ...Kövér? Áder? De hát ez hogy fér össze?...

Bajai Balogh Barna bácsi: Simán. Megnyugtattak minket, hogy szigorúan magánemberként vannak itt, és nem a kampány miatt. No, és akkor még a biztonsági embereknek is kellett hely, bár ők sose alszanak.

Hócipő: Hogyan telnek a nappalok?

Bajai Balogh Barna bácsi: Beszélgetünk, illetve csak próbálunk, mert nem nagyon halljuk egymás szavát, mivel az utcán elég hangosan bömbölnek a hangszórók.

Hócipő: És a két oldal politikusai egymással is beszélnek?

Bajai Balogh Barna bácsi: Azt nem mondanám. Amíg az egyikeket megreggeliztetem, addig a másikak a fürdőszobát használják, azután fordítva.

Hócipő: Mennyibe kerül önnek ez a vendéglátás?

Bajai Balogh Barna bácsi: Nem érdekes... Jaj!... Ugye, az nem kampánycsendsértés, hogy etetem őket?

Hócipő: Szerintem nem.

Bajai Balogh Barna bácsi: Szóval, reggeli után ők kirajzanak, mennek házról-házra, én meg rendet csinálok utánuk, mert bizony...

Hócipő: ...Mégis, melyik a rendetlen?

Bajai Balogh Barna bácsi: ...Én nem nyilatkozom!... Nem akarom befolyásolni az eredményt. De azt azért elmondom, hogy a múltkor egész hangos szóváltás alakult ki Kósa és Gyurcsány között, hogy melyikük vigye a kis Zolikát az óvodába. Amíg perlekedtek, addig a gyerek elment egyedül.

Hócipő: Durva a kampány?

Bajai Balogh Barna bácsi: Á, dehogy! Az igaz, hogy az utca tele van idegenekkel, mindenki fényképez, filmez, magnófelvételeket készít, de legalább egy kis pezsgést hoztak az életünkbe.

Hócipő: És mi van a két jelölttel? Teket Melindával és Kovács Csabával?

Bajai Balogh Barna bácsi: Őket is láttam már, de azt nem tudom, ők hol alszanak.

Hócipő: Talán otthon.

Bajai Balogh Barna bácsi: Látja, erre nem gondoltam!

Hócipő: Barna bácsi! A KDNP nem szállt be a kampányba?

Bajai Balogh Barna bácsi: Sorra járja az otthonainkat Semjén Zsolt, Balog Zoltán és Harrach Péter, és ahogy mondják, az ott megfordult ellenzékiek miatt minden nap közösen újraszentelik a házakat.

Hócipő: Tessék mondani, mi az a piros karkötő a csuklóján?

Bajai Balogh Barna bácsi: Van egy másik is, a bal csuklómon. Nézze, az meg sárga. Nem sima karkötők. Kaptam őket: egyikektől is egyet, másikaktól is egyet. Mindkettőben van egy mikrochip, hogy ha szükségük van rám, megtaláljanak.

Hócipő: Nagyon praktikus!

Bajai Balogh Barna bácsi: Bizony! És állítólag abszolút szabályos.

Hócipő: Mást nem kapott?

Bajai Balogh Barna bácsi: De, mindenki kapott a Kónya Pétertől egy kábé félméteres hungarocell szobrot Orbán Viktorról.

Hócipő: Láthatnám?

Bajai Balogh Barna bácsi: Sajnos, nem. Az volt a feladat, hogy törjük össze, és a szerencsések találnak benne egy 2 ezer forintos kínai aranyórát.

Hócipő: És? Talált valaki?

Bajai Balogh Barna bácsi: Mindenki.

Hócipő: Orbán Viktort nem várják?

Bajai Balogh Barna bácsi: Úgy hírlik, szombaton lejön, és hoz magával egy stadiont.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.