Nem értem - 2013/20

Farkasházy Tivadar
2013. 10. 02. · Hócipő 2013/20
KATOLIKUS ÁLLAPOTOK
Már Erdő Péter bíboros is élesen kritizálja a kormányt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ugyanis nem kérte az intézményesített hittant. Másfél éve húzódik a hittanoktatás megoldása, a testvéregyházakkal ennyi ideje teszik szóvá észrevételeiket. A szülők és a pedagógusok is kaotikus állapotokról számolnak be. Akad olyan iskola, ahol a hittanosoknak be kell ülni az erkölcstanórára, máshogy nem tudják megoldani a felügyeletüket. Máshol a folyosón várakoznak, míg tart az erkölcstan-óra. A végén még kiderül, Gyurcsány és a bankok kérték a hittant.

BAGOLY MONDJA
A rezsicsökkentésről tartott lakossági fórumot Tiffán Zsolt, a Fidesz baranyai vezetője és Kocsis Máté kommunikációs igazgató Szigetváron. Hetvenen jelentek meg, az Együtt 2014 képviselő-jelöltjét pedig polgármesteri utasításra kiküldték még a kezdetén. A polgármester azt mondta, csináljuk máshol a kampányunkat, meg amúgy sem szerepelünk a rezsicsökkentést aláírók között. Mikor rákérdeztem, honnan tudja, csak hümmögés volt a válasz - mondta az Együtt 2014 képviselőjelöltje.

Ez a hír 24 óráig volt érdekes, amíg Török Zsolt ki nem ment ordítozni Kocsisékkal, amiért az MSZP Jókai utcai székháza előtt tüntettek. Ahelyett, hogy Gyurcsány leköpése ellen tiltakoztak volna.

NÉMETHNÉ KORA
Jelentkeztünk a 2019 Universiade megrendezésére. Ha van világesemény, amely a kutyát sem érdekli, ez az, ilyen alapon megpályázhatnánk a K betűs atléták találkozóját. Amerikában például számos sportoló kizárólag azért jár papíron egyetemre, mert azok favorizálják az úszást vagy a kosárlabdát. Az idei Főiskolai Világjátékok rendezője, Kazany egyes számítások szerint 4 és fél milliárd dollárt költött, de vannak, akik 12 milliárdra becsülik, vagyis ezer és háromezer milliárd forint között mozog az összeg. Addig rendben van, hogy a költségek jó része később hasznosítható lakásokra megy el, de lassan már le kéne állítani a felcsúti őrültet, akinek mindegy, mennyibe kerül, csak sportvilágesemény legyen. Ezt ugyanis a következő két kormány is nyögni fogja, amiket lehet, hogy ő fog vezetni, de hogy a levét mi isszuk meg, az holtbiztos. Minden esetre komikus lenne, ha védnöknek a nemzeti fejlesztési minisztert, Némethnét kérné fel, neki ugyanis semmiféle főiskolai végzettsége sincs. Mi előbb jelentkeztünk, s csak utána kezdtük kiszámolni, mennyibe fog kerülni. Pontosan megmondom, a duplájába.

EGY JÓ ÜZLET
Orbán szerint folyamatosan csökken az államadósság. Ennek örömére ötmilliárd dolláros kötvénykibocsátásra készül. Ez bizonyára még jobban csökkenti. Ha erre se kapja meg a matematikai Nobelnek megfelelő Abel-díjat, akkor semmiért, ezzel máris visszajön a hatalmas összegből egymillió euró.

EZ A SARC LESZ A VÉGSŐ
Senkinek ne legyen kétsége afelől, 2014 a rezsiharc éve lesz - mondta Kötcsén. Már látom, amint a külföldi energiaszolgáltatók ellen lezúdul a hegyről a lovasság Semjén vezetésével. Illés pedig átkiabál: ne vegyétek a szátokra Orbánt! Lázár beveti a trafikosokat, a kormányfő egy bugaci gyorsnaszáddal túlbeszéli őket, majd megindulnak Tarlós és Vitézy bugyikék buszai, s azonnal elromlanak, eltorlaszolva Hegyeshalmot, Rajkát, Letenyét, hogy a multik ne tudjanak hazamenekülni.

JÖVÖK-MEGYEK
Az egyik közművemet át kellett íratnom, ám mielőtt az automata közölte volna, mihez, melyik számot kell megnyomnom, öt percig ismertette, milyen külföldi utazásokat nyerhetek náluk, majd jött a szokásos lottó, végül egy igazi élő embertől megtudtam, hová kell mennem. Ott ki volt írva, hogy a szolgáltatás gyermekbarát, hol kell pelenkázni és szoptatni, mivel egyikben se voltam érdekelt, szépen üldögéltem, amíg egy fél óra múlva sorra kerültem, s már csak a fél tucat papír aláírása volt hátra. Aztán a Nyugdíjfolyósítót hívtam fel, mivel anyám halála után kiküldtek még egy havit a számlájára, de már nem volt annyi rajta, amennyit a 76 ezerből vissza kellett az OTP-nek küldeni, ezért felhívtam őket, hova postázzam a visszajáró 25 ezret. Ezen mélyen meghatódtak, mert ritkán szokták emiatt molesztálni őket a polgárok, de mondták, az a rend, hogy elküldik az önkormányzatnak, az a közjegyzőnek, aki az örökösöket megnevezi, s visszaír nekik, hogy kit értesítsenek ki. Mondtam, ez most megtörtént, zárjuk rövidre, küldjenek egy csekket, amin befizetem. Mire másodszor is meghatódtak, hogy egyszerűsíteni kívánom az állami ügyintézést, ám sajnos nem voltam otthon, amikor a postás kihozta, s mivel óriási értéke miatt ajánlott volt, bedobott egy cédulát, hogy menjek be érte a 62-es Postahivatalba, amit szerencsésen megtaláltam a kidobandó hirdetések és Helyi Témák között, ám a Nyugatiban egy fél órát nem találták. De aztán meglett, így aznap csak 2-3 órám ment el fontos dolgok intézésére.

GUBA GUBÁVAL
Évi 600 milliós jövedelme lehet annak az ismeretlen adományozónak, aki adója 1%-át felajánlva, egymaga egymillióval támogatta a Századvég-csoport alapítványát, akik mástól nem is kaptak. Legnagyobb adózónk évi 750 milliós jövedelmet vall be, így Giró-Szász András volt cégének be kellett érnie az ezüstérmessel. Még szerencse, hogy az államtól 2011 óta 4,7 milliárdos megbízást kaptak.

TÓT ATYAFIAK
A Bloombergen a Standard Bank vezető elemzője ötmillió dolláros kötvénykibocsátásunkról írva megjegyzi, hogy a magyar kormány a jövő évi választások előtt szemlátomást fegyverraktárat épít. Vélhetően arra céloz, hogy az E.On után a MOL gáztározóit is meg akarja szerezni. Egy másik hír szerint 16 órát tartott a szlovák parlament ülése Robert Fico visszahívásáról. Amikor a kormánypárt egy ellenzéki honatya hozzászólásakor kivonult, az ellenzék egy Fico-bábut állított fel, és tovább beszélt. A kormánypárt időnként visszatért a bábut eltávolítani, az ellenzék nem hagyta, a bábu így járt ki-be, végül hajnaltájt összeverekedtek. A Fico-bábu egyébként futballistaruhában volt, az igazit pedig azzal vádolták, hogy túl drágán vette meg a Szlovák Gázipari Vállalat 49%-át.

Nem lehet, hogy a két futballista egymás ellen fegyverkezik?

VERETLEN
30-60 millió dolláros költséggel, két Oscar-díjassal a főszerepben tavasszal kezdődik a Kincsemfilm forgatása, egy szintén Oscar-díjas rendezi, de egyelőre csak annyit lehet tudni róla, hogy európai. Kincsemet hárman alakítják, de a producertől már legalább százan kérdezték, hogy Overdose köztük lesz-e. Losonci Gábor nem győzi magyarázni, hogy Dózi mén, Kincsem pedig kanca volt, vagyis alaposan kilógna a lóláb, ha rá bíznák a szerepet. A filmhez egy fillér állami támogatást sem kértek, így Andy Vajna nemigen szólhat bele Bereményi forgatókönyvébe, pedig bizonyára alapos ismerője a Monarchia korának.

NEM TUDJA A JOBB KÉZ…
Ülök a taxiban, hatalmas betűkkel 280/km, alatta egy lista 18 Pesten kívüli körzet áráról, egy részük városhatáron kívüli céges megállapodás lehet. Egy másikban nem találom, a sofőr elmondja, a BKK bünteti, ha kiteszi, a NAV is, ha nem, így jól meg kell néznie, ki száll be a kocsijába. S ott vannak még a civil ruhás közterület-felügyelők. Viszont a NAV-hoz öt pénztárgép már be van kötve.

ESZTERGOM
Frakcióvezetőjük szerint tavasszal egyikük sem jelölteti magát, Meggyes Tamás volt polgármester pedig népszerűtlensége miatt visszavonul a közéletből. Ez új, eddig azt mondták, csupa jót tett, méregdrága uszodát szerzett, s a hivatalát is gyönyörűen bebútorozta. Adósságban csak a vásárhelyi Lázár előzte meg, ő pedig sikert sikerre halmoz. Azóta kiderült: Meggyes mégis indul, megnyugodtam.

VOKS
Szócska államtitkár azzal kezdte Havasnál, hogy nem pókerszerű blöffszámokat mond, a hazajött orvosokat motivációs erőtér mozgatja, az egészségügyben a problémák megoldása nem egyéjszakás kaland, a hálapénzt úgy fogják megszüntetni, hogy felnevelnek egy olyan generációt, amelyik ebbe kulturálisan nem nő bele, a várólisták pedig le fognak tisztulni. Tiszta Voks Humana.

EGYENLŐ, EGYENLŐBB
Andy Vajna az ismert pornókirálytól, a harmadik leggazdagabb, 118 milliárdos vagyonú Gattyántól bérli új lakását, egy 2000 m2-es budai villát. Remélem, a rezsicsökkentés rájuk is vonatkozik.

ÚJABB KONCEPCIÓS PER
100 napig csesztetik a rendőr tábornokokat, amiről a baloldali sajtó is hűségesen beszámol. Mi nem tesszük, csak megjegyezzük, 2006. október 23-án autók lángoltak a Curia utcában a IV. emeleti szerkesztőségig, soha sehol nem olvastunk róla, a folyamatos zsidózásról sem. Böröczki Józsi kocsija is odaveszett.

BAJA
Kubatov cáfolta, hogy tavaszra nagy tétel láncdohányos láncszavazót rendelt a nemzeti trafikosoktól.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/13  •  VI. 19. – VII. 2.
Para-Kovács Imre: a liberális demokrácia legnagyobb ellensége a liberális demokrácia Váncsa István: Európa helyett Putyin ánuszát választottuk, de folyton kacsingatunk a lyukon kifelé Smuzewitz Ilona: Kitört a világbéke, a magyar emberek mentették meg a világot! Farkasházy Tivadar a főpolgármesterség és az Amatőr Biciklisták Szövetségének összekeveréséről Havas Henrik a karmelita erkélyén szalonnázott Orbánnal, a többieknek meghagyták a zöldhagymát Dési János: Hogyan hat az atomháborúra, hogy polgármester maradt, akinek a felesége átesett a vak komondoron? Verebes István újabb örkényiádái Selmeczi Tibor: Minden háború utáni békének az a célja, hogy megalapozza a következő háborút A Heti Kamu megtudta: Szentkirályi Alexandra nyerte az újraszámlálást, az LMP színeiben induló fideszes közlekedéspolitikai szakember pedig a felcsúti kisvasúton lesz masiniszta
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.