Hungarocell Miniszterelnök Úr

Szabados Gábor
2013. 11. 04.
Fejek fognak hullani. Ismeretlen garázdák fejei. Legalábbis képletesen. Pár száz év börtön kinéz nekik. Ismeretes: garázdaság gyanúja miatt nyomozás indult ismeretlen tettes ellen a Magyar Szolidaritás Mozgalom szeptember 29-i rendezvényén történt szobordöntés ügyében. A feljelentő magánszemély az MTI-hez eljuttatott feljelentés-kiegészítésében Kónya Pétert is feljelentette garázdaságra való felbujtás miatt. A csillaggal* jelölt mondatok valóban elhangzottak, illetve megjelentek. Szabados Gábor körkérdése.

Hócipő: A szobor visszavág!

Kónya Péter: Én ilyet nem mondtam. De jó duma. Kölcsönadja?

Hócipő: Igen, de nem használhatja garázdaságra való felbujtásra.

Kónya Péter: Akkor nem kell. Arra akartam használni. Amúgy feljelentést teszek ismeretlen tettesek, közöttük ifj. Hegedűs Loránt és Gyöngyössy Márton ellen, amiért a Hazatérés Temploma átriumos előterében Horthy Miklós-szobrot avattak.

Hócipő: Ez azért mégse garázdaság! Vannak a kormánynak is Horthy-szobrai. Meg más antiszemitákéi.

Kónya Péter: Valóban! Feljelentés-kiegészítésként ismeretlen kormánytagok és kormányfő ellen is feljelentést teszek felbujtás miatt.Hócipő: Önök mit szólnak az Orbán-gyalázáshoz?

Grosics Gyula, Kun Miklós, Szűrös Mátyás, Reviczky Gábor, Jankovics Marcell, Eperjes Károly, Kálomista Gábor, Melocco Miklós, Cseke Péter, Balázs Péter Bencsik András és mások (fizetett hirdetésben): „A Magyar Szolidaritási Mozgalom és az Együtt-PM közös, szeptember 29-i rendezvénye - amelyen Bajnai Gordon is felszólalt - olyan politikai barbárságot valósított meg, amely nem fér össze a jó ízléssel és a gyermekeink jövőjéért érzett felelősséggel. Mindenki gondolja végig, mit érezhettek gyermekeink a képsorok láttán.”*Hócipő: Milyen büntetésre számít?

Dopeman: Szerencsére Magyarországon nincs halálbüntetés. Szerintem egy életfogytiglannal megúszom. Ha letelik, utána valószínűleg eltiltanak a közügyektől.

Hócipő: Nem kellene elviccelni! Elég csúnyán beszélt. És a fejjel is durváskodott. Nem szégyelli magát?

Dopeman: Utólag szégyellem, hogy a rigmusból kihagytam a szocikat. Majd legközelebb. A fej? Jól meg volt csinálva. Szerintem sokkal rokonszenvesebb, barátságosabb, mint az eredeti.

Hócipő: Fenntartja amit ott mondott? Azt, hogy tévedés azt gondolni, hogy Orbán elmebeteg, mivel Orbán inkább egy nagyon jó csibész, egy konok tagadó. Egy pofátlan ember, aki olyan magasra jutott, hogy azt hiszi, bármit megtehet.*?

Dopeman: Lehet, hogy tévedtem.Hócipő: Komolyan gondolta?

Tóbiás József (MSZP, frakcióigazgató): Hagyjanak engem békén ezzel a bajai videóval. Semmi közöm hozzá!

Hócipő: Másról van szó. Azt komolyan gondolta, amit a hungarocell kamuszobor ledöntése kapcsán mondott?

Tóbiás József: Biztosan. Én mindig, mindent komolyan gondolok. Mit mondtam?

Hócipő: A következőket mondta: „Ma mindenképpen beszélni kell erről Gordonékkal, mert ha mi szövetségesek vagyunk, akkor azt gondolom, egy ilyen helyzetben kell, hogy konzultáljunk előre, hogy tájékoztassanak minket arról, mi fog történni. Én személyesen elhatárolódom a történtektől. Ilyen többet nem fordulhat elő. Aki döntögetni akar…, az nem tud kormány alakítani.”*

Tóbiás József: Arra céloz, hogy ennek a bajai kamuvideóügynek a kezelése ráég Gordonékra is?

Hócipő: Semmi ilyenre nem céloztam.

Tóbiás József: Akkor jó, mert én tisztára úgy érzem.Hócipő: Talán ön volt az, aki a leghatározottabban fogalmazott, amikor azt mondta…

Varga László (KDNP, országgyűlési képviselő): …Ne folytassa! A maga szájából biztosan másként hangzana. Idegenül. Majd én! „A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a szobordöntés kimerítheti a gyilkosságra való uszítás és az emberi méltóság sárba tiprásának vétkét. A tüntetésen történtek a Szamuely-csapatok, valamint az ávósok és a nyilasok módszereihez hasonlítottak, és felrémlettek előttem a balkáni háború megcsonkított holttestei is. Mi akar ez lenni, demokrácia vagy gyilkosságra uszítás? Hát hol tartunk? Ez lenne a jövő politikája, ezt képviseli a Gyurcsány- és a Bajnai-csapat? Bajnai Gordonról sem képzeltem, hogy idáig tud lealacsonyodni. Gondolataimat elsősorban nem politikusként, hanem mint magyar állampolgár és keresztény ember fogalmaztam meg. Jó lenne megállni ezen az úton, és a választásokig hátralévő hónapokat nem ilyen gyomorforgató és felháborító performanszok mellett átélni.”*

Hócipő: Mit szól Orbán Viktor Hősök terén elmondott, meglehetősen harcias beszédéhez?

Varga László: Így beszél egy szabadságharcos vezénylő tábornok! Aki el akarja tiporni a Szamuely-csapatokat, az ávósokat, az idegen érdekeket kiszolgáló kommunista Mesterházyékat, a nemzetáruló Gyurcsányékat és Bajnai-gárdistákat.

Hócipő: Meg a nyilasokat.

Varga László: Majd. Csak szépen, sorban.Hócipő: Nem lehetett kellemes önnek ott állni az ellenzéki demonstráció színpadán október 23-án.

Fodor Gábor: Miért?

Hócipő: A hungarocell-Orbán ledöntése miatt.

Fodor Gábor: Szerencsére 23-án nem volt ott a közelemben Kónya Péter, mert akkor tényleg nem tudom, mit tettem volna. Tudja, olyan érzékeny vagyok.

Hócipő: Tudom. Ez kiderül akkori Facebook-bejegyzéséből.

Fodor Gábor: Idézem, jó? „Először azt hittem, nem jól hallok. Mi ez az elfogadhatatlan trágárság, alpári stílus, ostoba szobordöntés? Persze tudjuk, normális mondandóval nem lehet bekerülni a hírekbe, ezért sokan azt gondolják, hogy le kell menni kutyába… De ennyire?”*Hócipő: Ön mit szólt hozzá?

Egy polgárember: Kár volt azt a szép szobrot szétb***ni! Szerintem csinálják meg igaziból, bronzból vagy márványból, több példányban, és díszítsék fel vele az országot.Hócipő: Igaz ami a feleségével történt?

Másik polgárember: Igaz. Éppen arra sétáltunk amikor a garázdaság történt. Majdnem ráesett a Hungarocell Miniszterelnök Úr az asszonyra, mire ő nagyot sikított, mert az ijedelemtől megjöttek neki a fájásai. Szerencsére éppen ideje volt, mert már így is pár héttel túlhordta a kicsiket. Képzelje! Ikrek! Két fiú. Akiket a Hungarocell Miniszterelnök Úrnak köszönhetünk. Áldja meg őt az Isten.

Hócipő: Hogy hívják az ikreket?

Másik polgár: Viktor. Mind a kettőt.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.