Nem értem - 2013/22

Farkasházy Tivadar
2013. 10. 30. · Hócipő 2013/22
Beszédkivonat
Tisztelt ápolók, tisztelt ápoltak! 1989-ben egy év alatt felőröltük akommunisták uralmát itt a téren életerőnkkel és elszántságunkkal, a bolsevistákkal szövetkezett demokratikus ellenzék akarata ellenére. Itt mondtuk ki, hogy a szovjet katonák távozzanak Magyarországról. Ennyit a királyi többesről. A fél világ ellenére kiűztük az imprilistákat, hogy ne vegyék ismét el a nyugdíjunkat, és a magyar földet magyar kézbe adtuk (szűnni nem akaró taps). 56 árulói most is a rezsicsökkentést akarók közé lövetnének. Szervezkednek, fenekednek, spekulánsok kezére akarnak adni minket megint, kiárulták az országot a tavareseknek, ezért szerveződjetek, jelentkezzetek, csatlakozzatok, hadrendbe kell állítani csapatainkat, szükség van mindenkire, a virágárusokra, a kőfaragókra és a balett-táncosokra. Szabadítsuk ki Wendriner Aladár artistát és ragadozót, Wendriner Piroska sakált és balerinát, Wendriner Tódor Emánuel királytigrist és fejszámolót, valamint Alvarez Pistike fejét a rácsok közül. Bocsánat, jön a vizit.

NEM
Nem maradok utolsónak, ha nyolc szónok van.

Nem hagyom vidéken a híveimet, ha tudom, hogy mások rászerveznek.

Nem teszek úgy, mintha nem hallanám, mit kiabálnak nekem, még akkor sem, ha eleve provokálni akarnak, hanem válaszolok.

Nem írok alá előtte egy nappal véglegesnek nevezett választási megállapodást.

Nem hívok még öt szónokot, csak azért, hogy a harmadikat valahogy közömbösítsem.

Nem hagyok mindenkit kedvére beszélni, a színpad nem a demokrácia terepe, ott meg kell osztani a témákat, s mindenkinek más hangnemben kell megszólalnia.

Nem a választások előtt egy évvel alakítok egy teljesen érdektelen pártot, hanem belépek valahová, vagy ha igen, nem követelek magamnak biztos listás helyet.

Nem beszélek pártpénztárosokról, pláne, ha a beosztottam volt, még ha a másikét is említem.

Nem engedem, hogy a híveim elfoglalják az első sorokat és onnan belefojtsák a szót abba, akivel meg akarok állapodni.

Nem a sajtón keresztül üzengetek állandóan a másiknak.

Nem mondom, hogy nem szeretnék egy fotón lenni Kunczéval, ha nem tudom már felmutatni azt a tömeget, amelyet állítólag egy éve még vezettem, s nyeretlen kétéves vagyok a politikában.

Nem mondom azt, hogy meg se hívtam, ha meghívtam.

Nem hagyom ki Kovácsot és Lendvait, mert előbbit mindenki ismeri, és külföldön volt a hibák idején, a másik meg remek szónok.

Nem indítok egyéni körzetben olyan fiatalokat, akik még nem szagoltak puskaport, nem oda valók, pesti entellektüelek, s nincsenek felkészülve a rájuk váró harcra.

Nem mondom azt, hogy véglegesen lezárult, azt meghagyom Lilunak az X Faktorban.

Nem követelem folyton az összefogást, ha én léptem ki egy pártból, s az új a nyomába se ér.

Nem az előzőtől akarok szavazókat elnyerni, hanem a bizonytalanokra vadászok.

Nem viszek ki mindenféle belső intrikát a közéletbe.

Nem beszélek a tévében másról, csak az uralkodó klán legújabb disznóságairól.

Nem kiáltok összefogást, ha a tagságom kizárólag a családom.

Nem sértődök meg egy kis füttytől, bekiabálástól, sokkal nagyobb megpróbáltatások várnak rám.

Nem azt mondom, amit terveztem, ha én vagyok a vége, mert akkor reagálnom kell az előzményekre, vagy akkor én vagyok az első.

Nem teszek fel minden boldog-boldogtalant a listára, hiába is várják, mert akkor hiába nyerünk, két hónap alatt mindenki összeveszik mindenkivel, a külföldi tőke kivár, s jön vissza Ovi.

Nem tehetek úgy, mintha valaki nem lenne, ha van.

Nem tehetek úgy, mintha akkora lennék, amekkora nem vagyok.

Nem adok ennyi ziccert kőgazdag, mindenre elszánt, kegyetlen, hataloméhes ellenfelemnek.

REZSIHARC
Brüsszel újabb szankciókat helyezett kilátásba, ha a kormány folytatja a rezsicsökkentést. Ezért a nemzetgazdasági miniszter asszony megvette a Mahart 51%-át. A 22 sétahajóból álló dunai flottát gyorsnaszádokká alakítják, amelyekkel felhajózunk Regensburgig, ott Búvár Kund megfúrja az immáron nagykoalíciós ősi ellenséget, a Német Szociáldemokrata Pártot, majd a Duna-Majna-Raj - na csatornán a Rajna alsó torkolatáig hatolunk, onnan már alig száz kilométer az Unió központja, ekkor a hajók gyomrából előretör a lovasság, s mint gróf Hadik András Berlint, Deutsch Tamás EPképviselő és Twitter-huszár vezetésével megsarcoljuk Brüsszelt.

ODA-VISSZA
A Zuschlag óta enyhe döntéseiről elhíresült Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint Teket Melindáról, a baloldal közös jelöltjéről megalapozott volt az a kijelentés, hogy gyűlöletkeltő - közölte Zsigó Róbert, Baja polgármestere. Ezt a Fidesz hangosbemondó kocsikon közölte a kampányban. Az indoklás szerint a gyűlöletkeltő minősítést megalapozza az tény, hogy a baloldal jelöltje azzal a Sztáronszky Ferenccel kampányolt és vállalt közösséget, aki két hete aktívan részt vett a Szolidaritás rendezvényén, ahol ledöntöttek egy Orbánt ábrázoló szobrot.

A formális logika alapján ezentúl tehát bárki gyűlöletkeltőnek nevezheti Orbánt, aki évente többször vígan parolázik azzal a Bayer Zsolttal, akinek írásai közül csak három mondatot idézek:

Magyarországból bűz árad - írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben.

Hogy a teljes felelősséget levegyék Orbánról, amiért a magyar futballt stratégiai ágazatnak nevezte, BL-döntőről meg EB rendezéséről álmodozott, augusztusban pedig kijelentette, akinek van szeme, az látja, a magyar futball nagy jövő előtt áll, kifejezi nemzetünk sajátosságát, a csavaros észjárást, ezért ezentúl hétfőn-kedden Lázár, szerdán-csütörtökön Kocsis, pénteken Deutsch rúg az MLSZ elnökébe. A szombat-vasárnap szünnap, ekkor Csányinak épp elég az NB I. Nálunk egyébként akkora a futballdemokrácia, hogy az MLSZ elnöke kiemelte, hogy Orbán nem szólította fel lemondásra. Ahogy a brit miniszterelnök sem Capellót.

Az utánpótlásról meg annyit, hogy a Liga Kupában a Fradi tíz kezdő külföldivel 2:1-re verte a Sopront, utóbbiak gólját Nyilasi Bálint fejelte.

KÖZGAZDASÁGTAN
A kormánynak vannak prioritásai, de ezek között nem szerepel a gazdasági eredményesség javítása. A politikai célok elérése érdekében a kerül, amibe kerül elv érvényesül - mondta Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, a Corvinus Egyetem professzora egy gazdasági konferencián. S még finoman fogalmazott, hiszen nem gazdasági eredménytelenségről beszélt, hanem a gazdasági eredményesség javításáról, ami ma olyan lehet, mint a Matolcsy-féle negatív növekedés.

Hozzátette: Mitől vagyunk függetlenek? Ettől az egész függetlenség gondolattól borzong a hátam, hisz az egész világ az integráció felé halad. Pedig nincs igaza, ha netán a Tea Party zsenijei másképp döntenek Amerikában, és november elején csődöt jelent a világ első számú gazdasági hatalma, az bizonyára semmilyen hatást sem gyakorolt volna a magyar állampapírokra, sőt megnőtt volna irántuk a kereslet.

HÁRY JÁNOS INDIÁBAN
Orbán Mumbaiban bejelentette: 4-5 év múlva nálunk lehet a legalacsonyabb a villamos energia ára az Unióban, aminek feltétele az atomenergia-kapacitás bővítése.

Vélhetően felcsúszott neki Matolcsy piros pöttye, vagy a Paksi Atomerőművet összetévesztette a helyi csapattal, azt ugyanis már a decemberi átigazolási szezonban is lehet bővíteni, de egy atomerőműé úgy tíz év. Mindenesetre már négy Guinness rekordot tart Pintérrel, két hét alatt közbiztonság, tíz év alatt egymillió munkahely, négy év alatt legolcsóbb energia, hét év alatt drogmentes ország.

Bár Simicskó István tévedésből az utóbbi ellen szavazott, egyszer még jól jöhet neki. Persze nem elképzelhetetlen a négyéves atomerőmű, ötéves tervezéssel és mínusz egyéves építéssel.

BÁNK BÁN
Budai államtitkár szerint, aki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal előzetes letartóztatásba helyezett vezető beosztású dolgozója és három társa ügyében politikai szálat keres, az rossz úton jár. Ugyanis nem a rendszerben, hanem az emberekben van a hiba. Azok az emberek pedig, akik megpróbálták jogellenesen az uniós forrásokat megszerezni, már nem részei a rendszernek. Bocsánat, ez ugyanaz a Budai, aki két évig sukorózott, miközben feldobott az ügyészségnek ezer ügyet, amiből öt bíróság elé is került? S azt miért nem tette hozzá, hogy mit keres Oszkó Péter a WizzAirben?

Az említett urak, illetve bűntársaik úgy próbáltak felvenni terület alapú támogatásokat, amely hektáronként sok tízezret tesz ki, hogy nem is volt hozzá földjük, ugyanis csak szúrópróbaszerűen ellenőrizték. Ha jogilag nem is, morálisan ugyanúgy elítélendők azok az építési vállalkozók, műkörmösök és további, földet sosem látott hívek és haverok, akik parlagon hagyják hektárok tízezreit, vagy bevetik csalánnal, hogy felvehessék érte az évi tízmilliókat.

Viszont a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, amely 15 éve egy német-magyar megállapodás keretében 460 hektáron, vegyszert sosem látott földön nonprofit biofarmot létesített, a hasznából népfőiskolát tartott fenn, s ez idő alatt több száz szakembert küldött Dániába, hiába pályázott újra, egyetlen hektárt sem tarthat meg, mert Fazekas miniszter kijelentette, hogy egy tőkés társaság helyett tíz helyi gazda kapja meg, többek között egy salgótarjáni építési vállalkozó, s egy másik olyan gazda, akihez már kétezer hektár köthető. A döntésben 40%-ban objektív, 60%-ban szubjektív szempontok játszottak közre, talán szombathelyi és vásárhelyi is van köztük, elvégre azok is helyiek.

A másik a Tiborcz Saga két újabb fejezete. Orbán újdonsült vejének cége az Átlátszó.hu szerint új piaci szereplőként úgy tudta két év alatt a háromszázszorosára, 3 milliárd fölé emelni éves forgalmát, hogy több fideszes várostól kapott közbeszerzési megbízásokat a köz világítás korszerűsítésére. Min deneset re stílszerű, ha egy átlátszó portál világít át egy közvilágításból meggazdagodott céget, Hódmezővásárhely és Siófok mellett Esztergom talán azért nem szerepel, mert ott már hónapok óta a sarki fényre várnak, ha este világosban akarnak hazamenni. De a még érdekesebb, amit a fáradhatatlan Ferenczi Krisztina bogarászott ki, a nászi traktor története a Népszabadságban:

A Polt Péterhez továbbított felvételeken rajta van a jogosulatlan fakitermeléshez használt Massey Ferguson traktor, és jól látszik a rendszáma (MEL 639). Ez a gép látható az Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjéről közzétett fényképek egyikén. A traktor a férj többségi tulajdonában lévő gazdasági vállalkozás, az ES Hungary Kft. birtokában van. A helyszínen több héten át tartó fairtást végző munkások tudósítóinknak azt mondták: Tiborczék megbízásából dolgoznak. Tiborcz Eszter itt 157 hektár szántót nyert el az állami földbérletpályázaton, abba ékelődik bele a szóban forgó 1,6 hektáros, hét magántulajdonos birtokában lévő erdős terület. A tulajdonosok nem tudtak az irtásról. A természetvédelmi eljárást a környezetvédelmi hatóság lezárta azzal, hogy a madaraknak nem okozott jelentős kárt a fairtás. Az erdészeti igazgatóság 50-100 köbméter közöttire becsülte a kivágott fa mennyiségét. A 3200 négyzetméteres területre, ahonnan lényegében kiirtották az akácállományt, visszatelepítési kötelezettséget írt elő nekik a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága. A terület áron aluli eladásához csinálhat kedvet a nem tehetős emberekre kiszabott újratelepítési kötelezettség. Tiborczék már felkeresték a tulajdonosokat, és nevetséges összegű vételi ajánlatot tettek.

Szerintem el fogják adni néhány kisvasút bérletért. Majd onnan mutogatják, hogy az övék volt.

ÉRINTHETETLEN
Orbán Viktor piros pöttyel a homlokán érkezett hivatalos indiai látogatására. A hindu vallás szerint ez a harmadik szemet jelenti, ezzel lehet legyőzni az egót és a torkosságot. Márpedig erre nagy szüksége lesz, mert mostanában felcsúszott néhány súlycsoporttal. A pöttyök kasztokat is jeleznek, márpedig neki van egy igen torkos kasztja. Wikipédia: azok az érinthetetlenek, akik a WC-ket tisztítják, elhordják a szervezetből kiürített anyagokat, vagy elhullott állatok nyúzásából élnek, nem viselhetik a teljes harmadik szem jelet a homlokukon, csak egy vörös pöttyöt.

Remélem, ez nem vonatkozik rá, bár ha netán mégis veszít, igen sok szemetet kell utánuk eltakarítani sokmillió páriának.
HÓCIPŐ AZ ÚJSÁGOSNÁL
2024/15  •  VII. 17. – VII. 31.
Para-Kovács Imre: Orbán Viktor, a csűrdöngölő-külpolitika feltalálója önerőből lett nemzetközi „hallja-kend”! Váncsa István: a Mars-Uránusz együttállás európai megvilágosodást hoz, Orbán új putyinista frakciójának karanténba zárásáról Smuzewitz Ilona: Elkezdődött a békelövészárokharc! Farkasházy Tivadar: Az ügynök élete, avagy ki csinál bolondot kiből a Moszkva–Orbán–Brüsszel háromszögben Havas Henrik megtudta, Orbán kovászos uborkával harcolna a békéért, mert az már egyszer bevált Dési János: a kopasz pincér esete a nyári költészettel Verebes István újabb Örkényiádái Lendvai Ildikó az a jó új nemzeti sportunkban, az ámokfutásban, hogy mi egyhelyben nézzük, amíg miniszterelnökünk helyettünk is ámokot fut A Heti Kamu megtudta: Orbán a Türk Tanácsban tartja uniós elnöki székfoglalóját
GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT Képaláírásaink a képzelet szüleményei, nem a rajtuk szereplők mondták. • A Hócipő hírei álhírek. • A Képzelt riportok álinterjúk, nem az azokban nevesített személyek szólalnak meg bennük. • Legyen résen: oldalunkon a valódiak mellett alkalmanként álhirdetések is előfordulnak • A Föld gömbölyű.